Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Prehod meje Izrael- Jordanija!

Prehod meje Izrael- Jordanija!

Ciao!

Zanima me, če je kdo od vas v zadnjih letih imel izkusnje s preckanjem meje Izrael- Jordanija (v obe smeri) in kaksne te izkusnje so- ce je sploh mozno! Poleti se odpravljam na prakso v Izrael in lih ker sem tam, bi si rada ogledala se Jordanijo, sam ne vem, kako je v lastni reziji to mogoce!

Hvala za odgovore!

LP

Lani sem bila v Akabi in sem sama prečkala mejo z Izraelom in nazaj. V obeh primerih sem prišla z taxi-jem do meje, potem pa preko večih kontrol na drugo stran, kjer te spet čakajo taxi-ji. Na vsaki strani imaš vsaj tri, če ne več kontrol. Jordanska niti ni tako stroga, na Izraelski pa si vzamejo čas zate, zakaj v Izrael, koga in kako ga poznaš, pregledajo ti nahrbtnik do potankosti (ne zapiraj ruzaka dokler ti ne rečejo!!!!)….. Boš pa presenečena, saj na jordanski strani ne boš nikjer videla žensk, na izraelski pa funca z puško ni nič nenevadnega. Če hočeš kaj slikat raje prej vprašaj, preverjeno. Sprva se mi je zdelo vse skupaj prav malo strahljivo, ker česa takega še nisem videla, ampak tako je pač pri njih, vzemi to kot nekaj običajnega, povej kar je res, če te kaj zanima pa lahko oboje brez problema vprašaš.
Sicer pa se da po Jordaniji potovati z taxi-ji in cene niso nič kaj dražje od agencijskih, pa še več si ogledaš….
Uživaj…..

Povsem enaka izkušnja – razen zadnjega stavka: potoval sem z avtobusi 😉

Ful hvala obema za odgovore…

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close