Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice eisrienwelt- ledene jame

eisrienwelt- ledene jame

hello! Smo mlada družinica,ki radi vandramo in otkrivamo lepote sveta.Letos smo se namenili raziskovati malce Avstrijo in Nemčijo.Pa nas zanima ,če je kdo že bil v teh ledenih jamah pri SALZBURGU-kraj WERFEN,in kako je v resnici, a se splača? Je v tej okolici še kaj vredno ogleda?
lp

Mi smo bili v Dahštajenskih ledenih jamah pri kraju Hallstadt. Avstrijci znajo tržit, znajo prodat kar imajo. Vsak ogled je takoj 50 ojrotov/družino, gostov jim pa ne zmanjka. Meni je bila jama všeč, ker je pač drugačna od Škocijanskih.

Koliko dni boste v Avstriji in po kateri poti greste?

Zdravo Lara.Tudi to tvoje potovanje sem gledala na netu in mi je bil bolj zanimivo
kot te jame za katere jaz zbiram informacije,več nudijo in cenovno je bolj ugodno.ima se kdo kakšne inf. ?
koliko dni bomo v Avstriji,še ne vemo ker sedaj šele zbiramo podatke in destinacije kam in kako?

Hm, po tistem koncu sem se kar nekaj potepal…

Predvsem je odvisno koliko ste stari, ti in tvoj otrok.

Potem pa, nikakor se ne piusti nahecat, da bi se do jam peljala z gondolo. Peš pot je prelepa, da bi jo zamudila. Jaz sem imel enkrat srečo, da se mi je približal muflon na razdaljo vcca 5 metrov. Kar nekaj časa sva se gledala in pogovarjala.Za ogled jame s sprehodom do nje boš porabila kar celo dopoldne

Samo nasproti ledene jame boš opazila Werfenski grad. Tam je precejšnja zbirka ujed – živih. Če boš tam v nedeljo okrog 2. popoldne, boš lahko gledala, kako jih hranijo.

Nedaleč od Werfna je tudi rudnik soli – muzej. V smeri proti Nemčiji. Tam ti dajo raševinasto obleko (ali kaka je že), povedo kako so pridobivali sol (edinstven način, moram reči). Tehnika je dokaz zdrave inovativnosti takratnih ljudi. Potem se pelješ po drču z drevakom, na koncu pa te iz jame pripeljejo z ladjico po podzemnem jezeru.

Za začetek dovolj, če bi rada še kaj, pa vprašaj… Mislim da bi kak 5-letnik zelo užival ob teh zadevah

lp

bv

Meni je bil Eisriesenwelt zelo všeč. Že sam vzpon do jam je nekaj posebnega. Cesta > gondola > pešpot. Pa tudi jame so super, saj je to nekaj čisto drugega kot kraške jame. Čeprav ni poceni, mi ni bilo žal, da smo se odločili za obisk.

SUPER BOJAN,si mi kar pomagal.Otroka sta stara 7 in 13,tako da ne bo problema. V rudniku soli smo bili pa predlani,zelo zadovolnji,nadaljevali smo na ORLOVO GNEZO in KONIG SEE,VSE V ENEM DNEVU in nato domov.Bilo je SUPER. Kaj pa LEDENA in MAMUTOVA JAMA ,v Halstatu,si že bil tam?
lp

Ne, v Halstatu še nisem bil. Ti pa zato priporočam, da če boste šli na izlet, da se vračate direktno po cesti na Celovec (ne po avtocesti). Nekaj razgledov je prav fantastičnih…

Drugo odlično možnost pa predlagam vrnitev preko Alp na Tirolsko.

lp

bv

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close