Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Maroko v aprilu ali maju

Maroko v aprilu ali maju

V aprilu ali maju načrtujem potepanje po Maroku nekako v smeri Casablanca-Rabat-Meknes -Fes, nato proti jugu do Merzuge-preko soteske Dades do Ouarzazate-Marakeš-Essaouira-Casablanca.
Potoval bi z javnimi prevozi. Zanima me kako je z njimi na vzhodu države se pravi v smeri od Fesa proti Merzugi in naprej proti jugu saj tam vlaki ne vozijo. Kakšne so dnevne in nočne temperature v tem delu Atlasa v tem času. Zanimajo me cene večdnevnih izletov s kamelami v puščavo (3dni). Računam da bi za pot porabil 3 tedne.

Leta 2000 sem bila v Maroku 3 tedne v aprilu / maju. Potovala sva z rent a carom in v treh tednih sva opravila približno pot, ki si jo opisal. Temperature so prijetne, vseskozi sva spala v šotoru.

3 dni s kamelami v puščavo je kar dolga. Za 3 dni je boljša varianta iz Zagore s terenskimi vozili. Midva sva šla v puščavo s kamelami za 2 dni – 2 uri v eno smer, prenočevanje, 2 uri nazaj, pa naju je pošteno bolela rit 🙂

3 dni sem napisal tako okvirno, ker se mi zdi da v nekaj urah urah ne moreš okusiti čarov puščave. Pred nekaj leti sem bil na absolventu v Tuniziji( z agencijo) in smo šli s kamelami za nekaj ur na sipine, pa se mi je zdelo tako kot da bi prej en teden stradal in komaj čakal na poln krožnik hrane, potem ti ga pa po enem ali dveh grižljajih nekdo vzame

ojla,

mene pa predvsem zanima, kako je z letalskimi kartami? malo sem že povprašala pri agenciji, ki mi običajno proda ugodne letalske karte, a me je tokrat vrglo, saj je cena krepko preko 100.000 sit, kar se mi pa zdi precej. Koliko je še normalna budget cena za let? kakšen nasvet, predlog, prosim?!

Mogoče si želiš tudi LP o Maruku.

Posodim LP Sredozemska Evropa za eno leto.

Veliko je tudi o Maroku. Pokliči.

kar sem jaz iskal so bile redne linije od 80k naprej (s taksami), nato pa sem jo dobil pri aviaticu za 74k s taksami, let iz Munchna-Dusseldorf-Agadir. Če ne bi bil vezan na fiksen datum zaradi službe bi raje odločil za last minute varianto kjer se jih da dobit že za nekaj nad 30k s taksami, je pa res da so tam karte nad 14 dnevi redkost…

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close