Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Sirija – Libanon v februarju

Sirija – Libanon v februarju

Pozdravljeni,

predvidoma 11. februarja potujem v Sirijo in Libanon za 2 tedna. Če planira kdo v podobnem času potovati v te kraje in si želi družbe se mi naj javi na rubio_sanchez@yahoo.com.

Imam backpacking izkušnje iz 4 kontinentov. L.p.

k.james

Ojla, mene pa zanima, koliko si (boš) dal za letalsko karto do sirije? kje si izbral ponudbo in koliko pride viza za sirijo? jst nameravam (upam) aprila dol it,…

Hvala, lp
Tina

Pozdrav,

letel bom najverjetneje v Antalyo (Turkey). Slisi se mogoce malo cudno, ampak tu imam pred nosom letalisce Graz (stanujem v Gornji Radgoni) , kjer ponujajo z malo srece lete za 150 Eurov s taxami (35. tisoc SIT). Direkten let v Damascus ali pa Beirut pa me stane najmanj 100 tisoc SIT ce ne vec, pa se na kaksno vecje letalisce se morem peljat.

Sicer se cakam, kaj se bo zgodilo s to pticjo gripo, ampak upam, da ne bo tako hudo. Bomo videli.

Po vizo za Sirijo si moramo po novem iti v Beograd, ne vec v Budimpesto. Najnovejse informacije iz amasade pa so, da jih Slovenci lahko dobimo tudi kot Visa on arrival na tursko-sirijski meji za cca 50 USD.

Ti pa pravis, da gres Aprila? No, veliko srece pri potovanju. Ce pa si premislis in gres kaj prej pa se cujemo.

Lep pozdrav

k.james

Ojla!

Ta tema mi je kar padla v oči, ker se namreč tudi sama odpravljam v Libanon in Sirijo, samo ekrat v začetku julija… Če ma kdo podobne plane in bi želel sopotnika, naj sporoči. Sicer pa sm že rezervirala karto za 113.000 sit s taksami vred (do julija bo lahko baje še kej variralo); vzela sm kombinacijo Lj-Istambul-Beirut, Damask-Istambul-Lj.
Se nameravate kaj cepit? Mate mogoče kake novejše informacije o cenah v Siriji? Aja, a za vizo moraš it prav osebno na ambasado, al se da to kej uredit po pošti?

Želim vam lepo potovanje, pa sporočte kej, ko se pritepete nazaj 😉
Lp!

ojla, hvala na nasvete, jest sem zaenkrat gledala karte na Malev, in sicer od Budimpešte do Damaska, povratna je 100.000 pa mislem da so takse zraven, torej samo še vlak do budimpešte, ki je okrog 10.000 približno,…
lp

Ja saj, tak kot sem napisal. Pod 100 tisoc tezko skozi prides. Tak, da ce imas kaksen dan odvec, se splaca v Antalyo letet, pa samo tretjino za karto placat, kajti od Antalyje do Adane (skoraj pri Sirijski meji ) je 550 km, kar pa tudi ni tak dosti!

Cepit se ne mislim nic, sem se cepil proti tetanunusu in hepatitisu A in B predlani, doza mi sedaj par let drzi. Malarije pa ni, ne rabis nobenih tablet.

Bomo pa videli kaj se bo zgodilo with Bird flu… 🙁 Upajmo, da se stvar malo poleze in pomiri.

Lep popotniski pozdrav

k.james

Kaj zaj… ne gre nihce zraven? 🙂

l.p.

k.james

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close