TOSCANA z avtom
Pozdravljeni!
Sem že ful pregledala poste o Toscani. Nekako se 4 osebe (z enim dvoletnim otrokom- torej 5) odpravljamo konec aprila v nek Agriturismo. Tja bi šli z avtom.
zdaj pa me zanima, koliko je dolga pot z avtom do tja? km?
Pa tisti, ki ste bili tam z avtom..ste se dosti vozili okoli po Italiji? Mi smo sicer z najino hčerkico, za katero mislim, da ne bo preveč navdušena nad dnevnimi izleti z avtom. pa tudi muzeje si bomo težko ogledovali.
kako ste pa ostali, ki ste šli s tako majhnim otrokom? imaš kaj početi, če si cel dan v Agriturismu?
Še za kakšno informacijo iz izkušenj bom vesela.
lep večer
Zivjo!
Midva sva bila predlani avgusta v Toskani, kjer sva kampirala v kampu Castiglione della Pescaia (krasno srednjevesko mestece z gradom na hribu).
Obiskala pa sva tudi okoliske kraje: Pisa, Massa Marittima, Scancano, Manciano in Saturnia (toskanske Pamukkale).
Najina pot (priblizno): Lj-Padova-Ferrara-Bologna-Firence-Grosseto-Castiglione. Startala sva ob enih ponoci, tja pa prisla okrog devetih zjutraj.
Toskana naju je navdusila, res je lepa. Ce se odpravljate tja, pojdite spomladi, ko je vsa zelena ali na poletni oddih.
Upam, da vam bodo informacije v korist.
Lp,Ana in Tomaz.
zivjo!
tud jest sem ze premisljevala o spomladanskem potepanju po Toskani s sotorom in avtom. v bistvu me zanima predvsem to, koliko denarja zapravis ce kampiras v Toskani – ali se splaca v primerjavi z nocitvami v privat sobah ali apartmaju? koliko ste vi imeli stroskov v celoti: prevoz, nocitve, hrana in ogledi? pa recimo, da si kaksen vecer privoscis kaksno mal boljso vecerjo – da nisi ravno ves teden na pasti in kruhu pa vodi.
vnaprej hvala za odgovor in nasvete,
Barbara
Zivjo Barbara!
Najprej naj povem, da sva midva studenta, zato sva izbrala malo cenejso varianto dopustovanja (veliko hrane sva nesla s seboj…).
Za prevoz do Toskane porabiš 1 tank in še malo+cestnine. Skoraj cel čas poti je avtocesta, eno uro pred Grosettom pa se zacne magistralka (mogoče pa so sedaj že dokončali avtocesto).
Kampirala sva v kampu (Etrusca?) na koncu mesta Castiglione della Pescaia, v borovem gozdiču, kjer je bila senca ves dan. cena za odrasle od 1.5.-10.6. in 1.9.-30.9. je 5 evrov/noč in šotor 4 evre, za otroke 4 evre/noč., v višji sezoni pa za odrasle 6 evrov/noč in za otroke 5 evrov/noč.
Plaža je oddaljena pribl. 3 minute, brez sence (zato nujno potrebujete sencnike in dobro soncno kremo), voda je ima pribl. 24 stopinj.
Kamp je od centra mesta oddaljen pribl.40 minut, lahko se tja odpravite z avtom, ker imajo v mestu plačljivo parkirišče.
Samo mesto je dobra izhodiščna točka za ogled okoliških krajev:
-ura vožnje do Scancana, od tam 20 min. do Manciana in nedaleč stran Saturnia
-2-3 ure vožnje do Pise (v poletju obvezno zgodaj zjutraj zaradi peklenske vročine in gužve) in nazaj grede do Massa Marittime (1 uro stran od Castiglione-ja)
-plaža Cala Violina (Folonica, malo naprej od Grosseta) krasen mali peščen zalivček,pot do njega vodi od parkirišča na travniku (plašač 1 evro) skozi gozd pribl. 30 minut.
Hrana v gostilnah je relativno draga, najmanj toliko, kot pri nas, pice so tudi do 10 evrov.
Lokalna pivska značilnost je rdeče vino Morrelino, priporočava, da si privoščite.
Lp,Ana in Tom
Forum je zaprt za komentiranje.