Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice ptičja gripa, tajska laos kambodža vietnam

ptičja gripa, tajska laos kambodža vietnam

Pozdravljeni!

V kratkem se odravljam v omenjene držaeve, pa nikakor ne morem potolažiti mame glede ptičje gripe. Sama menim, da ni zelo velike nevarnosti, če upoštevaš osnovna navodila.
Lepo pa vas prosim, če ste se v kratkem vrnili iz omenjenih držav, da mi posredujete kako informacijo o omenjeni temi, da bom lahko vsaj malo potolažila mamo z vašimi izjavami. (pa bom tudi sama imela bolj čisto vest ob svoji odsotnosti)

Najlepša hvala vam.

tudi moje mame je strah, še bolj pa, po ko grem z otrokom.-grem pa vse eno- po novih informacijah- ni bilo saj na Tajskem nič!

Mami povej, da je glede na število prebivalcev v Aziji število obolelih in umrlih zanemarljivo.
Mnogo več ljudi tam umre od malarije, japonskega encefalitisa, dengue itd.
Možnosti obolenja za ptičjo gripo so po moje zanemarljive, še posebej, ker bomo v teh krajih še bolj previdni in ne bomo v stiku s perutnino.
Če pa pride do pandemije, pa ne bomo varni nikjer, ker bi se po podatkih WHO (svetovne zdravstvene organizacije) virus širil zelo hitro in bi obkrožil ves svet v nekaj mesecih, če ne v nekaj tednih.

Velika večina obolelih je živela v tesnem stiku s perutnino ali pa je delalo s perutnino, popotniki pa se bomo temu izogibali ( ne bomo obiskovali tržnice z živimi živalmi npr.) in jedli dobro prekuhano meso, ali pa se bomo kurjemu mesu izogibali.

Če je prepričalo mojo mamo (dežurno paničarko) bi moralo tudi tvojo. Pa vse kar ji govoriš ji govori zelo samozavestno!

Uživaj v Aziji!

Hm, ptičja gripa.

V Evropi je zagotovo umrlo več ljudi na 1000 prebivalcev, ker so pogoltnili frnikulo kot v aziji od pričje gripe.

Zadeva je do konca napihnjena.

lp

bv

Živjo,

tudi jaz potujem čez mesec dni na Tajsko z 2 letnim otrokom in je mamo strašno zaskrbelo glede leta, samega bivanja…

Letovali bomo nekaj dni v Bangkoku ter 14 dni na otoku Koh Samui – vse zelo prilagojeno otroku.

Tudi jaz bi prosila za kakšno mnenje glede tega potovanja…

Hvala vnaprej,
T

ciao!

to je zelo aktualna tema.a lahko ti povem iz prve roke, da zivim na tajskem ze vec kot pol leta in sem se vedno ziva in zdrava.zivljenje tu je cisto normalno.jaz sem se sicer odpovedala perutnini.odkar se tu nisem se jedla niti piscanca niti jajc.ljudje me vcasih malo cudno gledajo, ko narocim hrano in mocno poudarjam “no egg”.pa tudi v kambodzi sem bila in sem prezivela.ce te karkoli zanima, vprasaj.
lp

Sva bila s fantom novembra na tajskem (1 mesec) in sva oba jedla piščanca, jajca…. ni panike…mora bit dobro kuhano pa je….

Kot je že zgoraj nekdo napisal, večina obolelih je bila v tesnem, tesnem stiku s perutnino….

Res…ne obremenjuj se …raje uživaj, spoznavaj nove ljudi……meni je bilo res lepo…..sem kar fouš da greste….:)

Lepo potovanje vsem……

Lani sem preživel v BKK tri mesece in sem še vedno živ in zdrav. Zadeva je močno napihnjena predvsem v Evropi. Če te še kaj zanima…..

Kar brez panike. Sem bil na tajskem pred letom in pol, ko so podobno paniko zganjali zarad ptičje gripe. Pol pa na tajskem večina ljudi sploh še ni slišala zanjo. Sem tud piščanca prov normalno jedu – tud na ulici. Če ne boš spala med 10 kurami v sobi se nimaš česa bat.

lep pozdrav

Če ne boš spala med 10 kurami v sobi se nimaš česa bat.

???!!!

hahaha

!!!

lp

bv

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close