Kenija in Etijopija
ojla,
s kolegom sva začela razmišljat, da bi se odpravila na 7-8 tedensko potovanje po Etijopiji in Keniji.
Prosila bi za čimveč inforamacij o teh dveh državah.
Kdaj je najprimernejši mesec za obisk, kako je z vremenom, z vizomum, cepljenjem.
kaj se splača ogledat in kakšne so cene v Afriki.
hvala
Gregor
Zivjo
Za Kenijo ni problema dobiti vizo (kar na meji, 50 USD).
Januar in Februar ziher nista primerna meseca (vsak domacin ti bi povedal, da je prokleto vroce). Najbolje je iti spomladi, ker je precej hladneje (vsaj v Keniji). Tudi November, Maj in April so po mojih izkusnjah lahko prijetni meseci. Sam vedno je odvino od srecem ker dezevna doba ni vedno enako dolga,…
Sicer pa je odvisno od tvoje tolerance do vrocine…
Destinacija ni glih med najcenejsimi, sam draga pa tudi ni. Safariji so pa kar precej dragi. Torej vse je odvino od tvojih planov.
Spis lahko za 4 USD na noc za dve osebi (seveda gre se ceneje, sam ne vem, ce ima smisel). Drugace pa te lahko pride solidan soba okoli 20 USD za dve osebi. Prevozi so razmeroma poceni. Hrana pa odvisno kje in kaj.
Jaka!
Nekako sem planirala v Kenijo konec januarja, za en mesec.Ali je res takrat najbolj vroče, koliko stopinj je pribljižno to?
Misliš, da bi bilo bolje iti junija?
Nekako se prvič odpravljava v Afriko in me veliko stvari zanima preden odrineva.Kdaj si pa ti potoval in kje vse si bil?Vsakršna informacija bi mi prišla prav.
Kaj pa mreža proti komarjem, kje se kupi?Pa repelenti???
Cepila sem se za rumeno mrzlico in hepatitis A, ter kupila lariam.Ali si imel kakšne reakcije na lariam-antimalarike??Kar malo cvikam.
Pa cene in kaj si imel s sabo_evre, dolarje, koliko???Kaj pa Safariji???Cene, kateri so ogleda vredni??Kako je z vstopninami-ali greš vsak večer iz parka in naslednji dan ponovno plačuješ vstopnine….?
Ali je dobro imeti s sabo spalke, posteljnino, šotor???
Kje so prenočišča najcenejša, kje sploh spiš??
Kakšni prevozi so kaj med destinacijami?Cene???Pa v mestu, kakšne so kaj cene in ali se pogajaš oz. ali so fiksne???
Kakop je z vodo-pitno, ali je povsod možno kupit vodo, tudi v Safarijih???Ali je potrebno vodo preden greš na Safarije vzeti s sabo???
Kaj je vredno ogleda še poleg Nairobija, Safarijev???
Hvala in lp,
Špela
citiram:
Kaj pa mreža proti komarjem, kje se kupi?Pa repelenti???
Cepila sem se za rumeno mrzlico in hepatitis A, ter kupila lariam.Ali si imel kakšne reakcije na lariam-antimalarike??Kar malo cvikam.
Pa cene in kaj si imel s sabo_evre, dolarje, koliko???Kaj pa Safariji???Cene, kateri so ogleda vredni??Kako je z vstopninami-ali greš vsak večer iz parka in naslednji dan ponovno plačuješ vstopnine….?
Ali je dobro imeti s sabo spalke, posteljnino, šotor???
Kje so prenočišča najcenejša, kje sploh spiš??
Kakšni prevozi so kaj med destinacijami?Cene???Pa v mestu, kakšne so kaj cene in ali se pogajaš oz. ali so fiksne???
Kakop je z vodo-pitno, ali je povsod možno kupit vodo, tudi v Safarijih???Ali je potrebno vodo preden greš na Safarije vzeti s sabo???
Kaj je vredno ogleda še poleg Nairobija, Safarijev???
PUNCA POLNA SI FOBIJ!
NE IT V AFRIKO S TAKSNIM STRAHOM!
Pa cisto resno….
svasta
…včasih pa morajo (mo)malo “bluzit- samo na splošna vprašanja se da dobiti tudi odgovore drugje (forumi Thorn Tree, L.P….) – na direktna, bolj precizna pa le stežka – mogoče pa ti bo uspelo – če že meni ni…a ni za konec januarja zdaj že malo prepozno…sicer opa – da sem malo hudoben…kaj me pa brigajo drugi…
L.P. Tinsky (mogoče pa se junija vidimo in gremo na pir…)
Žvijo!
Jaz sem bila v Keniji dve leti nazaj, v najeti hiši blizu Mombase. Tam sem bila julija, ko je deževno obdobje, ampak lahko ti zagotovim, da je bilo vroče, dežja pa ne prav veliko. Šla sem na safari v Masai Maro s postankom v Nairobiju in potem še park v Lake Nakuru. V Nairobiju je bilo takrat 24C in vsi domorodci so bili v bundah. Nairobi me je zamoril do konca, ker je zaplinjen od matatujev in sem komaj čakala, da pobegnem. Masai Mara je bila nepozabna (3 dni), res pa je da sem si nudila luksuzno varianto v najbolj prestižnem hotelu. Agencije in domorodci ponujajo te safarije po dolgem in počez, da se barant. Npr. Tsavo 3 dni za 250 EUR. Mislim, da sam v park sploh ne moreš, pa tudi sicer bi odsvetovala. Srečanja s čredami slonov, povodni konji…Vse je odvisno na kateri konec Kenije bosta krenila, parki so povsod. Mislim, da jih je 24. Zdajle je tam precej vroče, od 35 C dalje. Masai Mara je špica, ker je povezana s Sarangetijem, in ko sem bila jaz tam, so se selile živali… o, joj, nepozabno! Tu res lahko v enem dnevu vidiš velikih pet. Predel pred Masai Maro je dežela Masajev in splača se jih obiskati. Res so nepozabni modeli. Ne dosežeš nič, če ne plačaš, ampak potem so o.k. V Lake Nakuru (3 dni), ta je blizu ekvatorja, pa so kolonije flamingov in beli ter črni nosorogi. Zanimiv je tudi predel ob ekvatorju. Kenijska obala je rajska.
Jedla sem nekaj drugega kot Lariam, mislim, da nekja na M… in bilo je precej drago. Nima toliko stranskih učinkov. Kar se malarije tiče je najbolj problematična ravno okolica Mombase in obala, vsaj tako so rekli domačini. Voda se dobi povsod. Kako je z mrežami za komarje nimam pojma. V hiši so bile montirne nad vsako posteljo, kakšne pa so za v šotor žal ne vem, če si to mislila. Glede na to, da tam vse leze in gomazi, si kakšnega kampiranja res ne predstavljam. Za primer: na poti od hiše do obale (cca 300m) sem srečala tri kače in nekaj opic.
Prevozi so najcenejši z matatuji – ena tarifa(zelo poceni) in se pelješ po njegovi progi do kamor hočeš. Ustavijo povsod, prijazno te povabijo noter tudi, če je čisto nabit. Kenijci so folk s smislom za humor, zelo prijazni, ustrežljivi in večinoma nepokvarjeni. Cene so nizke, hrana pa kakor kje. Cenejšega jastoga verjetno ne bom več jedla, pa tudi bolj dobrega najbrž ne. Kenijo toplo priporočam. Tam najdeš vse, divjino in civilizacijo, vse v takšni količini, da povprečen Evropejec prenese. Mene je motila le dolžina dneva, saj veš ob 6,30 dan, ob 18,30 noč.
Lepo se imejta,
Didi
Didi , najlepša hvala za izčrpne informacije.Mi bodo prišle zelo prav.
Bom vesela, če mi pišeš kar na moj mail, da te še kaj vprašam
svrko@volja.net
Se nama že kar mudi, saj mislim, da odpotujeva že prihodnji teden, čakava še na ugodno karto.Koliko si pa ti dala za karto?Koliko časa pa si bila v Keniji, koliko zapravila?
Hvala in lep dan
Špela
Forum je zaprt za komentiranje.