India in Nepal
zivijo.
viza za nepal stane 30 usd (dva meseca)…vendar sem jo jaz naredila na letaliscu v ktm…ce jo naredis na konzulatu v lj te pride vec (40 euro)…ne vem pa kako je meji…v lonelyju pise, da se da…vendar to zal ni iz prve roke…
drugace treki…definitivo je boljse in lepse, ce gres sam brez agencije…in seveda da se:)…le dober zemljevid si nabavi (niso dragi in jih mas po celem ktm)…za last info glede trekov pa je najbolje, da gres do KEEP-a v ktm…imajo knjigo, kamor popotniki vpisejo svoje izkusnje iz trekov…priporocljivo!!!…pa se…ce si sam in ce se srecas z maoisti bos bolje prisel skozi…kajti ce si z agencijo oz. vodicem ti zracunajo vec (in imajo kr visoke cene)…pa se ce si sam…lahko na treku spis kjer hoces (navadno se da zmenit, da ce jes pri druzini imas sobo ceneje oz. celo zastonj)…drugace zoran se kaj nepalscine se nauci…bos veliko ceneje prisel skozi:)…pa ljudje te bodo bolj sprejeli…
ps: koliko casa pa imas namen bit na treku oz. katere mas namen dat skozi??…namrec 3 tedne je zelo zelo malo…
ask ce se kaj rabis…predvsem pa uzivaj…
Žur članov portala Travel.over.net – vsem, ki ste me klicali:
ZARADI NEDOGOVORA GLEDE DNEVA, BO ŽUR
OBAKRAT: V TOREK IN ČETRTEK (PO 20.00 V LEDINA
CENTRU). JUTRI BOMO BOLJ “SREDNJA GENERACIJA”
(PRIJAVLJENIH NAS JE OSEM ČLANOV), V ČETRTEK
PA MLAJŠI, KI ŽELIJO BOLJ ŽUR OZ. “AKCIJO DO
JUTRANJIH UR”. KLICE SPREJEMAM NA VSE TRI
TELEFONE ŠE DO JUTRI DO OPOLDNE (12.00).
LP!
Š3TOF
Zaradi hudih bolečin v spodnjem delu trebuha sem obležal
v postelji. Tudi ostali prijavljeni za danes imajo razne
zadržke. Po temeljitih pogovorih po telefonu, smo odločili,
da žur portala Travel.over.net prestavimo na četrtek.
Tako bo skupno srečanje “srednje” in “mlajše”
generacije. Prijave sprejemam na vse tri telefone do
opoldne (12.00) v četrtek.
LP!
Š3tof
Vizo dobiš na meji brez težav; malo zabave je le z dvakratnim vstopom (če bi, na primer, iz Nepala nameraval v Tibet in potem nazaj …).
Predlagam pa ti, da pred odhodom malo pogledaš, kako je kaj z maoisti (kot vidim, je trenutno spet frka); ampak če ustavijo bus s turisti, se ponavadi zadovoljijo z denarjem in izginejo.
Sicer zaradi tega ponavadi ni kaj posebno hudega; le avtobusi ponoči potujejo počasneje (zaradi česar, če imaš možnost, mogoče ni slabo potovati z letalom).
Pazi, da te, ko boš prečkal mejo, na nepalski strani ne bo “nategnila” kakšna agencija s ponudbo za avtobusno vozovnico in bivanje v hotelu … Karto za bus lahko kupiš na postaji (od meje je najboljše iti z rikšo), prenočišče, kakršno ti ustreza, pa boš najlažje našel sam, ko prideš v KTM (če seveda tja sploh nameravaš.:)
Srečno!
Forum je zaprt za komentiranje.