VLAK LJ-munchen
Ojla
Ta vlak bo cisto vredu. Z zelezniske postaje rabis priblizno uro. Torej imas vec kot dovolj casa. Sam pazi, da imas nekaj evrov za podzemno zeleznico (7 EUR al neki tazga, zmeri kdo drug placa:).
Postaja za podzemno je pa v isti bajti kot zelezniska postaja oz. pod njo.
Aja, k je sel moj fotr nekam se je vlav v munchen pokvaril in je skoraj zamudil letalo. So ga celo malce pocakali. Sam zato se ni vredno iti toliko prej!
Ne bi rada strašila, ampak konec novembra 2005 sem bila na vlaku ob 16.00 iz LJ. V LJ je prišel z malo več kot pol urno zamudo. V Beljaku smo morali prestopati, nato pa še v Salzburgi in na koncu morali izstopiti okoli 1. ure zjutraj iz Orient Expressa na Munchen Ost, ker na Munchen Hbf ni ustavil. Po voznem redu pa naj bi prišla v Munchen okoli 22.30 ure (al kako je že napisano).
Naj še omenim, da je bilo rečeno, da je ta vlak direkten.
Žal, tudi pri severnih sosedih ni vedno vse po voznih redih. In lahko si predstavljate, kako je v tankih oblačilih sredi zime čakati na naslednje vlake na mrzlih postajah sredi noči.
LP
Raje pojdi res en vlak prej. Če boš imela kanček sreče boš lahko mirno prespala v kupeju, potem pa en dan že preživiš v Centru mesta. Ker ta vlak, ki gre v München, prihaja iz Zagreba, so zelo rade tudi do pol urne zamude (mejna kontrola na SLO-HR meji). Potem pa se to pokrije še s kakšno zmedo na podzemni, kot sem jo letos doživel v Frankfurtu (sem čakal cca. eno uro na vlak center-letališče, ki sicer vozi na 20 min) ali pa gostim prometom (če je med tednom) in si hitro v r*t*.
Jst nisem se nikoli imel problemov na tej relaciji. Kot sem rekel, **** can hapen.
Mislim, da imas dovolj casa, tudi polurna zamuda ti nebi smela delati problemov. Ce te pa res skrbi pa pojdi z unim prejsni dan, tko al tko prides zgodaj zjutrja in potem malce bluzis po mestu. Ce rabis se kaksno spominsko kartico al pa kaksno taksno neumnost…
Aja, nisem dobro prebral. Malce vecja zamuda:). No neki tazga kot se je mojemu fotru zgodilo, ko se je vlak pokvaril.
Verjetno si tolk kesa zapravila za letalsko karto, da mogoce nebi skodilo malce previdnosti in glede na to, da bos cez dan tam, pojdi prej.
Ko sem odhajal iz Hong Konga so se bedniki odlocili, da bodo zaprli cesto po kateri vozi avtobus do letalisca (no obvoz je bil, sam ce ne ves kje:), na cesti je bilo na tisoce ljudi, na podzemni sem cakal pol ure v vrsti za karto, folka ko mravelj,… Tak, da plani se lahko hitro podrejo.
fotografka napisal:
> lahko si predstavljate, kako je v tankih oblačilih sredi zime
> čakati na naslednje vlake na mrzlih postajah sredi noči.
>
V deželah pod Alpami se pozimi včasih zelo rado zgodi, da se rahlo ohladi, včasih temperatura pade celo krepko pod ledišče. In prav neverjetno, pozimi v teh krajih lahko celo sneži….
Zato očitno (po zgoraj prebrani izkušnji) ne bo odveč nasvet, da se splača v tem letnem času obleči tudi kaj bolj zimskega namesto tankih oblačil.
Še enkrat bom tvegal znane obtožbe o tem, da gre za osebne spore… ali za motnje luninih men
Pa bom vseeno vprašal.
Vito, kdaj si bil zadnjič izven slovenije na poti, sam, brez enoprostorca, kamor lahko zbašeš vso svojo prtljago, vključno s stojali za fotoaparate, teleobjektivi, zimsko in letno garderobo pa še nekaj suhih obrokov za rezervo?
Ne predstavljam si, da bi februarja vzel zimsko bundo in vse ostalo na letalo, ko sem šel v Manaps, kjer je 40 stopinj in blizu 100 % relativne vlage…
Mogoče ne bi bilo slabo, če bi kdaj šel tudi po sloveniji samo z nahrbtnikom za cel dan, bi vsaj videl, kako se nosi 1 mesec zimska obleka, ki jo rabiš samo na koncu za nekaj ur…
Ali pa je nasvet vreden svojega denarja…
lp
bv
Pozdravljen, Bojan! Ne bom se poglabljal v tvoje motnje, me res prav nič ne zanimajo.
Bom pa naslednjič, ko se bom sredi zime vozil z vlakom čez Avstrijo, spet oblekel zimska oblačila, pa tudi če s tem tvegam etiketo, da nisem pravoveren popotnik, karkoli naj bi to po zadnjih bebastih izpadih na tem forumu že pomenilo. Pa kaj, če je to merilo, pač nisem…
Še bolj bogokletno, bundo, kapo in rokavice sem nekoč uporabil tudi pri prenočevanju v puščavi, nekajkrat pa celo v krajih zelo blizu samega ekvatorja, na malo višji nadmorski višini. In še hujše, mimogrede sem jo uporabil še za dodatno zaščito nekaterih tam kupljenih lomljivih predmetov v nahrbtniku…
Če pa ti uživaš pri hoji v natikačih po snegu, ti te pravice seveda nihče ne odreka. Vsak se sam odloča po svoji lastni pameti…
Franc in Vito, dajta se malo umirit ali pa zacnita pisat svoje travme na vija-vaja ali pa kaj podobnega po izbiri….
Vito uzaljen ali pac tudi ne, ne morem si te predstavljat kot popotnika z bundo in rokavicami na rokah blizu ekvatorja…..kje pa je bilo to tocno malo visje ob ekvatorju tako mrzlo?? In predvsem kdaj? Mogoce postrezes se info koliko casa si potoval in na kaksen nacin za lazjo predstavo??
Dajta no….roko na srce vsak je za nekaj dober, nekdo pac za nerganje in sikaniranje, nekdo drug pac za nacrtovano realiziranje…..
lp
Shanti
Haha, se mi je zdelo, da bi bilo preveč travmatično in nekompletno, če ne bi tudi ti svojega piskrčka pristavil. Ne, shanti, res ne vem zakaj naj bi bil užaljen, če si ti nečesa ne znaš predstavljati. Pač ne hodim nikamor zato, da bi si TI kaj predstavljal, ampak zaradi sebe.
Tukaj imaš čisto resen odgovor na svoje provokativno vprašanje in čeprav se je zadeva že čisto oddaljila od osnovne teme.
Kdaj – 2000. Kje – pod Gunung Trikoro. Koliko časa – lokalno nekaj dni, celo potovanje dva meseca, če te zanima tudi to: ves čas sem tovoril tudi treking čevlje, ki so mi na poti še večkrat zelo prav prišli. Način – letala, busi, bicikel, peš, TRAJEKTI,… edino plavanje je bilo bolj lokalno omejeno.
A bo to zadostilo tvojim travmatičnim kriterijem? In, ali je zaradi tega kaj bolj jasno, da je sredi zime na železnicah v Avstriji hladno?
Hej fanta, kaj če bi nehala s tem?
Punca je vprašala o voznem redu vlakov, ker ne bi rada nosila toplih oblek s seboj.
Vito ponuja svoje nasvete, ki v tem primeru pač niso na mestu, sedaj je pa zadeva že odplavala čisto drugam. Shanti pa provocira, kot vedno…
Ja, Vito, vsi vemo, da je januarja zelo mrzlo in lahko celo sneg, tako da to ni ravno nek dosežek.
Še enkrat pa, vprašanje je bilo o voznih redih, ker NIMA oz. noče imeti toplih oblek s seboj. Očitno pač ne gre na treking, kot si šel (po tvojih izjavah) ti.
lp
bv
Forum je zaprt za komentiranje.