Kdaj v Indonezijo
hmm, Yogi ma prav. Pejd kadar se tako počutiš. Če pa že želiš… Indonezija je pod ekvatorjem zato je tam režim obrnjen. V juliju in avgustu je sušno obdobje na Sundskih otokih, januar, februar pa je deževna doba. Koliko dežja pade, je odvisno od leta in sreče popotnika. Ostali otoki, Borneo, Sulawesi in Sumatra pa načeloma dobijo veliko več dežja skozi celo leto. Sumatra je načelno (ampak le statistično) bolj suha marca, aprila, ostala dva večja pa avgust, september…
Sicer pa bi naj bilo pri nas tudi avgusta vroče, letos pa… 🙁
lp, I.
Ja, mi smo se po Indoneziji ravno po teh otokih potepali ravno februarja. Tkole je…. skoraj vsak dan te bo mal opralo, koliko je pa čist odvisno od otoka. Za Javo in Bali bi rekel, da skoraj zanemarljivo malo, oz tako malo, da to ni bistveno moteče. Za tisto urco se pač usedeš na en čajček ali karkoli že in je, dlje sigurno ne bo deževalo. Flores, Lombok in to…. že mal več ampak še zmeraj to ni kakšne krize. Nas je pa na Sulawesiju parkrat kar pošteno opralo, tam smo pa videli triurne nalive, ko se nam je zdelo, da hoče “vse dol past”. To je blo res mal nerodno, ker ko greš na treking po riževih poljih je tam precej težko hodit, vsak, ki se je že kdaj sprehajal med riževimi polji ve, kako ozka in drseča je ta potka že brez dežja. Je pa tko, dež pada vedno ob istem času dneva, vedno popoldne, tko da si na koncu tako splaniraš aktivnosti, da sediš nekje pod streho ob tistem času. Overall, mene deževna doba vseeno ne bi ustavila, je toliko manj turistov in tako nižje cene…. Na tistih par kapljic dnevno se že navadiš. Prevleka za ruzak pa je vseen obvezna!
Pa ne da so zaradi tistih dveh uric rahlega popoldanskega dežka ravno v današnjem TV dnevniku poročali o več kot 30 žrtvah in o odplavljenih hišah in plazovih na Javi???
Če si kaj hodil po tistih krajih, dobro veš, kakšna je razlika med našim aprilskim osvežilnim dežjem in tropskim nalivom, četudi samo uro ali dve vsako popoldne. Pa ne v času trajanja padavin, ampak v jakosti in količini padlega dežja v uri…
Hmm..
Za vreme sem vprašal strica gooogla:
link
http://baliguide.com/weather/index.html
Lepo se imej Mihaela
LP
Pagoda
Forum je zaprt za komentiranje.