Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice RYANAIR – POMOČ PRI REZERVACIJI

RYANAIR – POMOČ PRI REZERVACIJI

Spomladi bi radi šli v London iz Trsta, zato bi tiste, ki ste preko spletne strani Rynaira že kdaj rezervirali polet, prosila za pomoč, ker se bojim, da bom kaj kiksnila:

1.ali cena, ki se izpiše po posameznih dnevih, definitivno velja ali je možno, da pride kasneje do sprememb
2.isto me zanima glede taks in ostalih stroškov
3.ali lahko pride do spremembe v datumu in odhodnem letališču potem, ko sem že oddala rezervacijo
4.pri podatkih o potnikih je treba vpisati tudi podatke o zavarovanju. Zanima me, kaj sploh krije to zavarovanje in ali je obvezno. Glede na to, da slovensko zavarovanje ni na izbiro, me zanima, katero državo naj izberem, če letim npr. iz Italije.
5.ali dobim domov kakšno potrdilo o opravljenem nakupu
6.kje dobim letalske vozovnice
7.kaj se zgodi, če zaradi bolezni ne moremo tisti dan na pot in bi radi polet preložili na kasneje
8.še kakšen pomemben podatek, ki ga nisem izpostavila.

Hvala za vse odgovore in lep zimski pozdrav.

Ker ni nobenega odgovora in vem kako sem se jaz “lovila”, ko sem prvic rezervirala karte…. bom poskusila odgovoriti.

1. 2. Ko opraviš postopek do konca, se ti izpiše končna cena, vključena je karta, taksa in provizija. Cena velja in ta znesek ti tržejo s kartice.
3. Vem za primer, da letalo ni letelo zaradi premajhne zasedenosti. Potnika niso obvestili, prišel je na letališče in dobil vrnjen znesek, ki ga je plačal. Problem je v tem, da je imel v kraju pristanka že rezerviran in plačan hotel.
4. Glede zavarovanja ne znam svetovati. Jaz ga nisem izbrala, se pravi, da ni obvezno. Mogoče bo kdo drug povedal.
5. Domov ne dobiš potrdila. Ko končaš postopek, se ti izpiše potrdilo o nakupu s kodami. Potrdilo dobiš tudi na mail. Potrdilo sprintaš.
6. S tem potrdilom (kode) dvigneš karte na letališču. Mi smo jih dvignili na dan leta.
7. Lahko preložiš let, vendar je cena za to kar visoka (znesek?). Ponavadi je tako, da se ti bolj splača kupiti kar novo karto za novi datum.

Srečno.

Mojcej, hvala za informacije. Res je težko, ko še nimaš izkušenj in se lahko mimogrede zgodi kaj narobe.

Koliko časa prej pa moraš biti na letališču tako v Trstu kot v Londonu?

Ana

cau!

ko vse rezerviras, dobis na potrdilu o stevilki leta tudi uro, ko se okence odpre in uro, ko se zapre. tak da dosti prej, predno se okence odpre, ne rabis biti na letaliscu, definitivno pa ne priporocam, da prides zadnjo minuto (ali se kako cez, ker so pri zapiranju okenc zelo striktni – moja izkusnja z ryanairom v londonu…)

obicajno se okence odpre ok. 2 uri pred letom, zapre pa ok. 30 – 45 min pred letom.
kot ze receno – vse pise na potrdilu, ki ga sprintas, ker imas gor tudi st. leta in ga rabis, da se lahko cekiras na letaliscu.

lep pozdrav!!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close