Katere vodnike uporabljate?
največ lonelyja s katerim imam kar dobre izkušnje, edino LP Rome me je čist razočaral. potem pa tudi eyewitness, kjer so znamenitosti dobro narisane, kar mi prav pride pri vodenjih, pa Insight guide, ker ima fajn vsebino.
ponavadi kupim tudi kak lokalni vodnik(ponavadi so cenejši in dobri), kamorkoli grem zavijem v knjigarno in se melo razgledam…
Internet je danes zelo uporaben in nujen, ampak na potovanje brez enega vodnika pa jaz vseeno ne bi odšel. Izbira vodnika je odvisna tudi od načina potovanja, eni so bolj polni podatkov, drugi so morda bolj opisni oz. grejo bolj v detajle…. Mogoče je najboljše, če stopiš v eno knjigarno (po možnosti popotniško orientirano, da ti bo lahko tudi prodajalec svetoval – npr. Geonavtik) si vzameš urco časa in mal primerjaš vodnike za isto destinacijo. LP
Nobenega.
Iskanje nečesa posebnega v vodniku se mi zdi podobno kot iskanje nečesa posebnega v supermarketu…
Sicer je povsod ista ponudba, ampak na vsakih 30 obiskov dobiš en izdelek, ki je cenejši in zanimiv. Ko prideš tja, ti pa povedo, da je ravno ta izdelek razprodan (vsi berejo iste prospekte, prinešene na 100.000 naslovov) in da ti priporočajo nakup nečesa iz redne prodaje…
V vseh katalogih in cenikih je pa isti disclaimer…
lp
bv
skoraj vedno le lonely planet.
ko sem bila v egiptu, sem bila ful zadovoljan z njim in zanesljivostjo podatkov (tako cene kot vozni red avtobusov po puscavi…)
sem se navadila na sistem v knjigi in se najbolj znajdem v njem. pa tudi do zdaj se nisem imela kaksne slabe izkusnje z napacnimi podatki.
lep pozdrav
Forum je zaprt za komentiranje.