Sicilija – maj 06
Sem gledala malce nazaj po starih postih, pa vseeno. ZAnima me Sicilija, konec maja od cca. 15. maja naprej, šli pa bi z otročkom starim 1 leto. Imate kakšne predloge – kam – kraj, namestitev (ne kamp), in kje v Italiji narediti prvi postanek – da bi se otrok normalno naspal, zjutraj pa naprej. Hvala za odgovore.
Barčka,
mi smo šli poleti, konec julija – začetek avgueta. Vsega skupaj smo bili na poti 17 dni. Potovali smo s svojim avtom s takrat leto in pol staro hčerko.
Da je ne bi preveč obremenjevali z vožnjo smo šli s trajektom iz Reke do Barija. V Bariju smo imeli rezerviran hotel (ker smo pristali ob polnoči). Naslednji dan smo se odpeljali do Alberobella (Trulli), nato pa naprej v Tarantski zaliv, kjer smo tudi prespali. Spali smo v kampu, kar se je izkazalo super, precej bolje kot hotel.
Naslednji dan smo se odpeljali do Sicilije in se namestili v kampu nekoliko južno od Taormine. Tam smo bili 3 dni, en dan za Taormino, en dan za Etno (vsak dan obvezno kopanje), soteska Alcantara. Pot smo nadaljevali do Syracuse, kjer smo spali v kampu 2x, en dan smo si ogledali Syracuso, naslednji dan smo šli na kopanje, na najbolj J rt Sicilije. Pot smo nadaljevali proti Agrigentu, kjer smo si postavili bazni tabor v kampu Eraclea Minoa (super kamp). Spali smo 2x, en dan smo si šli pogledat dolino templjev. Čez center Sicilije (Corleone) smo šli nato proti Palermu. V Palermu smo spali samo 1x, nato pa smo šli v Cefalu, kjer smo spali 2x, v super luštnem kampu z bazenom. Iz Cefaluja smo pot nadaljevali do Milazza, kjer smo prespali ponovno v hotelu, zjutraj smo šli na Eolske otoke, tri noči na Lipariju, nato pa iz Liparija s trajektom do Napolija in domov.
Če te kaj več zanima, se mi oglasi z mailom! Slike pa so tudi v albumu Sicilija za otroke.
Za ta letni čas bi priporočala pot z avtodomom – morda poceni karta do Catanie in potem probate na Siciliji urediti najem avtodoma.
LP; viv
Pozdrav!
Imam ogromno izkušenj s Sicilijo, do zdaj sem jo obiskala devetkrat. Poleti, za prvomajske počitnice, enkrat za novoletne praznike. Vsa potovanja tja dol so bila v ”lastni režiji ”. Skratka res ogromno izkušenj. Če te zanima karkoli- kraji, ki so vredni obiska, razni nasveti, pot, itd. mi pošlji zasebno sporočilo in z veseljem bom pomagala. Sicilija je vsekakor moj drugi dom, v sanjah pa kar moj prvi. 🙂
Forum je zaprt za komentiranje.