Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice london za božič

london za božič

vem, da je o londonu bilo odprtih že ogromno tem, me pa zanima, če je kdo že bil tam za božič? mi imamo namreč že plačane karte, pa rezervirano prenočišče,….in smo si glede na njihove praznike naredili plan kaj si bomo ogledali kakšen dan, ker je večino muzejev in galerij nekaj dni zaprtih. sem pa na internetu ravnokar zasledila, da 25.12. ne obratujejo avtobusi in podzemna, ker je praznik in me zanima če kdo kaj ve o tem??? zdi se mi malo čudno, da čisto nič ne bi delalo, ker še pri nas vozijo avtobusi na praznike! in če je to res, potem na ta dan dejansko ne moremo nikamor, razen če se naokrog vozimo s taksijem!

ajajaaj !

ker trenutno razmišljam , ali ne bi bilo bolje gledat trenj kot sedeti že nekaj ur na stolu bom rekel naslednnje:

– klišeji : Eden od turističnih klišejev je london. če imate menedžerskke plače ni problem , če pa imate povprečno pa velik. delati celo leto ali še več za nekaj dni londona ?

– stereotipi : London je in !
vendar se vsi ki tja potujete ne zavedate da se tam razen profesinalcev , ki jih zanima več ali manj samo vaš denar in turistov ne bo ukvarjal nihče.

v svojem turističnem kraju imam v sezoni velikokrat priložnost opazovati kako turisti komunicirajo z turisti in pol ure in več meljejo slamo. Domačini se nočejo več ukvarjati z turisti , profesinalci pa imamo pravila igre. in na fokslne ne reagiaramo več.

je pa res da tudi jaz kadar nisem doma in sem turist velikorat meljem z turisti slamo.
v podkloštru pa sem bil presenečen na potovanju čez tromejo ko me je nagovorila starejša ženica. in predvsem razen v beljaku nikjer nobenih turistov.

v londonu je evforija, 100 evrov izginjajo vi pa kar naprej london calling !

aloo allo ,

saj veste tisto o long distance dick , listen very carefuly inn a love you as i never before

to so šlagreji najuspešnjejše bbc humoristične sreije ,
vas pa lepo pozdravlja lodrdwales ,
ki še ni obupal.

pa kakšno razglednico iz londona mi lahko pošljete

naslov je

http://www.lordwales.com

jao lord……a se lahko vsaj enkrat izogneš komentarju??? niti malo mi nisi pomagal, tako da ne vem zakaj se sploh oglašaš. in ja ne grem v london zato, ker je pa to neka modna muha, ampak zato, ker mi je tam všeč in glede na to, da ga bom videla že tretjič si ne zmišljujem kar tako v tri dni. nisem pa še nikoli bila v tem prednovolentem času in zato sem se obrnila na vas na forumu. pa prosim ne mi zdaj spet nekaj pametovat, ker ima vsak svoj okus in želje in če je tebi všeč na turistični kmetiji sredi gorjancev, haloz ali pa goričkega je to pač tvoja stvar in se jaz v to ne vtikam, ker ima vsak posameznik pravico do lastnega okusa, ok? tko, da tudi tebi ni treba prati mojih možganov!

Pozdravljena Alina,
izkušenj z Londonom za božič nimam. Ravno včeraj sem prebrala sestavek v posebni izdaji Jane, z naslovom na strani 35 kjer je cel članek o Božiču v Angliji, kjer je navedeno, da je to edini dan v letu , ki Anglijo popolnoma paralizira-celo javni potniški promet vzdržuje samo najnujnejše obratovanje.Upam, da boš lahko tisto kar si si zastavila videla brez dodatnik stroškov za prevoz. A mislim, da je ta problem z javnimi prevozi ravno na dan božiča t.j. 25.12.2005. Škoda bi bilo, če bi se odpravila na pot in ne videla tega kar si želiš. London te bo zagotovo očaral,tudi mene je, a v mesecu januarju.Probaj si poiskati hostel tako, da boš lahko tudi kaj peš obredla.
Upam, da se ti bo dobro izteklo. Lep Božič v Londonu.
Lilijana

Alina, jaz ti bom pa samo povedala, da sem ti FOUŠ ;):). Ma, bi tudi jaz preckej šla (s fantom sva bila dve leti nazaj tam za miklavža in že takrat je bilo pravo božično vzdušje).
Če boš blizu centra, pa pot pod noge in sprehod, tudi to zna biti lepo.

Jaz sem bila lani za božič tam. V London sem prišla 22. decembra in je bilo zelo lepo – predbožično vzdušje pač….
Prav na dan božiča, 25. sem odšla v Swindon – to je cca 80 km zahodno od Londona. Že dopoldan sem šla v mesto – malo pogledat to in ono – pa malo posedet pa kaj popit – čisto vse je bilo zaprto, niti enega samega samcatega lokala ni bilo odprtega, nikjer nismo mogli posedet, nikjer spit ne čaja ne kave – da o hrani ne govorim. Popoldne smo se zapeljali proti severu, cca 60 km do Mallborough-a – kjer se je zgodba ponovila, pri Stonehenge-u pa zopet isto. Smo lahko le od daleč gledali….. Čisto mrtvilo. Na srečo smo bili pri znancih, sicer bi nam trda predla… Mislim pa, da je s prevozom enako…
b.

Jaz sem bila v Londonu že ene 10x, enkrat tudi v predbožičnem času. Prav za božič pa ne, tako da ti žal ne morem pomagat.

Če je hostel dovolj v centru se verjetno da tudi peš.

Kar se pa tiče vzdušja, moram rečt, da sem pričakovala kaj več..: Sploh okraskov in tega. Tudi tista smreka na traffelgarju me ni prav impresionirala. V božičnem času so mi nekako najbolj pri srcu avstrijska mesta, res naredijo vzdušje.

Je pa London (meni osebno) všeč kadarkoli in vedno se rada vračam. Naslednjič grem konec januarja, gledat finale v snookerju.

uživaj, viv

P.S.: Nimam managerske plače – zgolj ena povprečna slovenska!

jst tut nimam managerske plače-sem študentka, ampak mi je London tako všeč, da dam rade volje prihranke za tako potovanje. tudi mi gremo tja 22.12. in mi je jasno, da čez praznike ni ne vem kaj odprto, me je pa šokirala novica o tem, da javni potniški promet stoji na božični dan, ker takrat tudi pri nas vozijo avtobusi, čeprav bolj poredko, ampak vozijo! v prazničnem času grem pa zato, ker prej ne morem (sem hotla jit že v začetku decembra). z mano gresta tudi dve, ki še nikoli nista bili v Londonu, zato imamo vseeno v planu vse glavne turistične atrakcije in če res ne bo nič vozilo, ne vem kaj bomo delali tisti dan, ker smo dobili prenočišče na začetku druge cone (postaja Oval) in to le ni Ljubljana, kjer lahko dejansko vse prehodiš, če je sila. Imam sicer znanca v Londonu, tako da zdaj njega dnevno napadam z maili:), pa da vidim, ce se bo dalo vsaj kaksen taxi dobit za kaksen res nujen prevoz vsaj do centra, pol bomo pa že malo hodili. Pa hvala vsem za odgovore!

ni časa…

naj mi moj literarni junak lordwales http://www.lordwales.com ne zamerijo , če sem malo kritičen. in čisto nič folš. Vsi seveda pričakujete da bom kot avtor edinega literarnega dela kadarkoli napisanega v sloveniji humorističnega romana lordwales da bom kar tekel na letališče ronchi.z kondicijo ki jo imam bi tja brez težav prišel peš , saj je od mojega kraja do tja samo 35 kilometrov. moj peš rekord v enem dnevu je 40 kilometrov.

lordwales še vedno odkriva lepote slovenije , zamejstva , se pravi furlanije in koroške.

statusni simboli so bili, so in bodo. ker bančnega kredita ne mislim jemati , me pač london še nekaj let ne bo videl. računajte za nekaj dni londona vsaj 500 evrov , za teden dni pa 1000 evrov.

ne razburjajte se če v angliji za božič ne delajo. jaz delam in me lahko pridete obiskat. in se čisto nič ne razburjam zaradi 5 manjše plače kot jo ima povprečen anglež !

najlepši božič , če boste ostali v sloveniji bo na tromeji , na strmcu , pri 7 studencih , v termah warmbad ali v krnici pri kozi rezi.

mogoče tam ne boste našli londonskega glamurja , našli pa boste božični mir. in transakcijski račun vam bo hvaležen. sicer pa je prvi angleški bar v tujini že v mossi in še marsikje v furlanji. tako da ne vem ali je treba zaradi pubov hoditi v london. tudi v ljubljani jih je nekaj !

zanimivo pa je da me je 7 obiskov furlanije stalo manj kot runda v londoskem pubu. Verjamite mi anglija je strahivito draga , hrana obupna , za 50 evrov boste dobili maj kot za 15 v pregrešno dragem vintgarju ali hotelu karavanke hof v toplicah warmbad. za 15 evrov boste tam dobili komplet kosilo. in postreženi boste lordsko. v londonu pa sva strežejo tujci.

lep lordski pozdrav

in ne pozabite pogledati koze reze v galeriji

Zadnja sprememba (18-11-05 22:05)

Hehe, Lord, ti pa si ena maskota tega foruma.

Pozdravljeni;
… da še jaz malo podkurim in “Direkt udarm”: – sa strinjam z Lordom – prazniki, kot so Božič, Globoka noč in Binkošti je pa treba praznovati doma – pa čeprav “samo” pri kozi Rezi – drugače vas bodo še zaprli, reveže – in bo spet skakala “vesoljna Slovenija”…jejhata, jejhata, študenteki (ali pač ne?)
Pa vesele praznike vsem “Londončanom”- cheers!

L.P.Tinsky

Ko sem včasih ravno za sveti večer bil službeno na poti ali na povratku domov, se mi je nemalokrat
zarosilo oko, ko sem v hišah videl lučke na božičnem drevcu. Odkar imam možnost za praznike
biti doma je zame to najlepši praznik. Tudi ostale praznike praznujem doma.

Sicer sem pa mnenja, da kakor komu odgovarja in mu je ljubo.

če res ne bo noben javni prevoz deloval, se pripeljite v mesto s taxijem, nato pa peš eno rundo ob Temzi, mimo Tate modern do London bridge, pa po drugi strani nazaj do Westminstra.
(To pot sva midva prehodila peš v enem dnevu in si vse na poti ogledala, čeprav so javni prevozi delovali, je pa bila res lepa jesen in vse je bilo odprto….ne znam si predstavljat, da niti na kavo ne moreš na toplo…. kriza)

uživajte maximalno!!!!!!!!

ponovno :

/ preverjeno pri angleško italijanskem paru ki živi v mojem kraju /

25 december

razen dežurnih ambulant vse osalo ne dela. tudi taxsiji ne vozijo. vozi mestni prevoz in metro.
nikjer v londonu ne boste 25 decembra na božič mogli nikjer spiti kave ali čaja razen v youst hostlih in hotelih

26 dcecember

boxing day

shoping odpade, odprti londonski živalski vrt , muzeji in pubi , taxsiji vozijo in tudi kakšna dežurna trgovina je odprta

Zadnja sprememba (22-11-05 20:45)

Mater.. pa tok mam rada praznike, za Globoko noč pa še nisem slišala? Kdaj pa je? A je dela prost dan?

Oprosti – ampak:
Tok kot mam jaz rad Božič, Binkošti toliko cenim Veliko (Globoko, Široko, Visoko…) noč…Zdaj razumeš? Saj ne, da bi podcenjeval Angleže – ampak halo! – oni že vedo, zakaj je večina “zadev ” na božični (storžični ali nevemkakšen še) večer zaprtih…kaj pa v času Ramadana in ostalih verskih praznikov (pa ja ne -da so versko nestrpni – Londončani namreč…)
L.P. Tinsky

Ah dejte no panicirat, saj London ni Ljubljana Vic Rudnik. To je velemesto in ta nikoli ne spijo. Vedno se najda kaj zanimivega.

Ojla,
….brez panike…London ali pa katerokli evropsko prestolnico obiščeš ne rabiš ne vem kakšnega budgeta samo malo znajti se je treba… po mojih podatkih tam okoli Božiča res ni ne vem kaj odprto, “tuba” vozi vendar manj frekventno, lahko pa se zgodi, da v bolj odddaljene postaje ne vozi… tako ali tako pa to ni nič novega za London, ker je vedno kakšna proga zaprta ali kaj popravljajo. Sicer pa ce si v bližini Ovala to ni tak problem, ker greš v skrajni sili do Temze, Soha, Covent Gardna,… tudi peš…v res skrajni sili pa vzameš Taxi.
Malo improviziraj in UŽIVAJ :)! … ne sekiraj se prevec ce ne boš videla vsega kar si si zamislila….boš pa kaj kar nisi načrtovala in ti bo ostalo v lepem spominu!
Itak je London mesto kjer se vseskozi nekaj dogaja in v katerega se vračaš, ker ti vedno ostane še ogromno za videti in doživeti!
Imej se lepo!!!
Mario

lordwales, lordwales, stanje le ni tako črno kot ga opisuješ, 25. res “tube” ne vozi, pa tudi boxing day je bolj miren, tudi muzeji so zaprti, se pa zmeraj najdejo lokalčki, ki so odprti tudi za božič in boxing day, le najti jih je treba….london je pač svet v malem, kjer ne živijo samo kristjani in ravno to ga dela zanimivega…..ker pa si prisiljen uporabljati noge, odkriješ mogoče še kaj takega, česar drugače ne bi….

London ni nujno tako zelo drag! Midva sva v 4 dneh porabila (z letalsko karto vred!) okoli 130.000 SIT, pa nisva prehudo škrtarila. Izračunala sva, da bi z malce racionalnosti (nevarovan del parkirišča na Ronchiju, brez pisanja razglednic in kupovanja spominkov in če bi jedla v McDonaldsih ali na cesti namesto v restavracija) prišla skozi z 80.000 SIT.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close