Najdi forum

AUSTRALIA 2006

Živjo !

Poleti 2006 nameravamo za 3 tedne v Avstralioj- cela družina, vsi polnoletni !
Od velikih mest nas zanima bolj ali manj le Sydney,sicer pa nacionalni parki, Kakadu , Fraser island , Uluru, Coober Pedym, Perth z okolico… Nameravamo vzeti Rent – a – car in nekaj notranjih poletov.
Vsi nasveti so dobrodošli !

Hvala vsem in lepe praznike !
Lipko

Za tri tedne bo to kar podvig. Precej časa porabiš že kar na poti. Kar se tiče poti, ti nekaj informacij lahko dam glede Sydneya, Fraserja in Uluruja. Vse to je vredno ogleda. Kaj pa koralni greben? Po moje ga ne bi nikakor smeli preskočiti.

Na Fraserju je najbolje, če najamete svoj jeep (390 AUD dvodnevni najem lani). Obvezno mora biti 4×4, all-wheel-drive ne zadostuje. Je pa tam vredno preživeti vsaj dva dneva, saj je res precej divje, a ena naših najlepših doživetij. Jeep moraš najeti en dan ped odhodom, saj imaš potem en hitri tečaj vožnje po otoku, naredijo pa tudi rezervacijo za trajekt.

Okrog Uluruja zadostuje 1 dan z obveznim gledanjem sončnega zahoda. Splača se zapeljati še do Olgas, ki so v bližini. Kings kanjon ni nič posebnega. Je pa ogromno muh, tako da brez mrež podnevi nikar ne hodite naokrog. Mreže lahko kupite v katerikoli trgovini za 10 AUD.

Sydney je lep predvsem kot mesto. Pa tudi ljudje so nekaj posebnega, povsem drugače, kot smo navajeni iz zahodnih prestolnic. Splača se zapeljati s trajektom po zalivu, mogoče do živalskega vrta, kjer je res fascinanten pogled. Sam živalski vrt pa ni nič posebnega. Precej bolj prijetni so kakšni manjši bilabongi, kjer res lahko srečaš in pobožaš avtohtone avstralske živali in ne levov, pa slonov, žiraf… Nam je bil všeč nočni Sydney s stolpa v centru mesta. Ne zamudite tudi kina, ki ga ponujajo v tem sklopu. Na zelo zanimiv način namreč predstavijo celo Avstralijo.

Če te še kaj zanima, pa le vprašaj. Srečno!

Zaenkrat najlepša hvala, ko bom dokončno odločen glede oghoda, se še kaj oglasim !

Lep pozdrav in vesele skorajšnje praznike !

No,…jest sm se ravnokar vrnila iz Avstralije,..kjer sem prezivela kar 5 mesecev,..Morm rect, da me je neverjetno navdusila in da grem poleti ze spet nazaj,…V glavnem sem najprej 3 mesece delala, nato pa 2 meseca potovala napkrog,..Ce potrebujes kaksne informacije,…pisi,..

Lep pozdravcek,..

lep pozdrav nana!
mene pa zanima, kje si delala tri mesece v avstraliji oz. kaj si delala in kako si dobila job?
a je bilo dobro plačano?
mal me mika tale avstralija…sam…dinar…dinar…dinar, ga rabiš velik
hvala
lep dan vsem
pozdravček

Ja,…delala sem kot instruktor smucanja na enem izmed njihovih smucisc,…Delo sem si zrihtala ze pri nas in sicer preko znanca, ki je tam delal pred nekaj leti. Placilo pa,…je kar precej dobro, a je problem da tuji drzavljani placujemo okrog 35% davek, pa stanovanje smo si morali placevati sami,..in pa,…AVstralija je precej draga,…Sam se je kjub temu dalo nasparati nekaj dinarcev za potovanje. V bistvu moras malo paziti da ne zapravljas prevec,…Zuri so res fenomenalni,..ljudje cudoviti,..tako da vedno bolj premisljujem da se junija vrnem tja,..

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close