Najdi forum

Sever Indije

Pozdravljeni,

Konec februarja se za 5 tednov odpravljam na pot od Bombay do New Delhia.

A mi lahko kdo pove, kdaj se zacne dezevna doba v Indiji?

Kaj si naj ogledam v teh 5. tednih na poti?

Hvala,

swe

Čau!

Trenutno ti še ne morem povedat kaj si oglej v Indiji, kajti tja se odpravljam šele drugo leto, sem pa našla neki o vremenu na http://www.lonelyplanet.com, pa ti bom kar skopirala:

Climate in India varies greatly, from the arid deserts of Rajasthan to the cool highlands of Assam, allegedly the wettest place on earth. But basically India has a three-season year – the hot, the wet and the cool. The heat starts to build up on the northern plains around February and by April it becomes unbearable – expect 35-45°C (95-113°F) days in most places. The first signs of the monsoon appear in May, with high humidity, short rainstorms and violent electrical storms. The monsoon rains begin around 1 June in the extreme south and sweep north to cover the whole country by early July. The monsoon doesn’t really cool things off, but it’s a great relief – especially to farmers. The main monsoon comes from the southwest, but the southeastern coast is affected by the short and surprisingly wet northeastern monsoon, which brings rain from mid-October to the end of December. The main monsoon ends around October, and India’s northern cities become crisp at night in December. In the far south, where it never gets cool, the temperatures are comfortably warm rather than hot.

L.P:

P.

Februar je pravi čas za potovanje po Indiji.
Monsun začenja v tem predelu tam nekje konec avgusta s predmonsunskimi nalivčki!
Hm, Bombaj proti Delhiju?
Elora, Ajanta templji, Udajbur, Jodpur, Jajsalmer in kakšno jahanje s kamelami v puščavo za nekaj dni, Mt. Abu, za relaks, Bikener, Ajmer – Pushkar, Jajpur, na poti proti Agri je nacionalni park, kjer prezimujejo sibirski žerjavi, Fatpur Sikri, Agra – Taj Mahal….
Srečno pot!

Na jugu se deževna doba začne spomladi. Mi smo po jugu potovali v aprilu, pa smo bli se vedno suhi. Na severu indije zato dež se zakasni. Skratka, tja greš še v sezoni. Jaipurja vsekakor ne spusti ven!
LP, anka

Zdravo!

Na severu indije je vreden ogleda cela porajina Rajastan. Ne smeš pa izpustiti Varanasija in malega mesta (ne morem se spomniti imena) južneje od Varanasija, kjer so templi Kamasutre. Ko se spomnen imena ti odpišem. Mesto ležil izven glavnih železniških povezav in ni lahko priti do njega je pa eno lepših v severu.

LP

kamasutra templji…—-> Khajuraho …

Lela hvala za pomoč.

Če boš že hodil po Rajasthanu, nikar ne izpusti Jaisalmerja in Bikanerja! V prvem je trdnjava, kot nekakšno mesto, v katerem še vedno živijo ljudje, v drugem pa sloviti podganji tempelj … Aja, in Puškar!

Pri Jaisalmerju pa tudi camel safari.

Zmajcy: za LP me lahko tudi pokličeš

na (041) 635-837.

LP!

Š3tof

Ojla,

A mi lahko kdo pove, koliko stane kamelji safari?

hvala
swe

Za ceno se boš moral tako ali tako dogovarjati in jo zbijati! Odvisno od števila dni. Mi smo se odločili za 4, pa smo podaljšali na 6. Vzemite na pot kaj svoje hrane, ker je tista, ki jo skuha kameltraibar na poti zanič – vsaj naš je bil bolj slab kuhar. Pa drugače zelo vredu! Lepa izkušnja!
Kolikor se spomnim smo plačali tam okoli 6$/dan/oseba za zelo bazic ponudbo. Imaš pa prav luksuz safarije z visokim confortom.

Dve rupiji več ali manj, cena ni najpomembnejša. Raje bodi pozoren na kvaliteto.
Kamela mora biti “iz pubertete”, da je primerna za potniški promet. Vsaj štiri leta naj bi bila stara. Meni so podtaknili eno dveletno, pravzaprav je bil kameleON. Verjemi, da ni prav nič prijetno sedeti na hrbtu žrebca, ki mu gre v karavani, kjer je toliko brhkih samic, po glavi vse kaj drugega kot je prenašanje potnika na grbi…. Če ob tem upoštevam še leseno tovorno sedlo, ni bil potreben noben dodaten razlog, da sem žival zadnji dan peljal v mesto na povodcu, namesto, da bi me ona nesla. Nekako mi ni bilo do preizkušanja učinkovitosti plačanega zdravstvenega zavarovanja. Za povrh je pa to še ena najnerodnejših živali in pri vsakem decimetrskem pragu v puščavi sem se krepko namučil, da sem jo spravil čez. Zgodba zase je, kakšno zabavo so imeli domačini, ko sva nekaj ur za ostalo karavano vkorakala v Jaisalmer….

Druga stvar so nekatere navade teh živali. Saj dokler se karavana premika, ni sile. Na postankih, ko so povsod okrog tebe, jih je pa dobro upoštevati. Kamele zelo rade pljuvajo. To še ne bi bilo tako hudo, če najzlobnejše ne bi tudi grizle. Zgodilo se je, da je ena ugriznila jezdeca na sosednji kameli. Prav posebej previden pa se splača biti ob njihovem hladilnem sistemu. Z opletanjem repa si namreč škropijo lasten urin po telesu. Zato jim večinoma repe spodvihajo in privežejo. Če katera slučajno nima privezanega, ga bo pa v puščavski vročini kaj hitro zavihtela kot propeler….

Poleg hrane – mimogrede, tudi naša je imela od čapatija naprej vsa vonj in okus po kamelah – ne pozabi na pijačo. Sicer ima pa vsaka odprava nekaj samic, ki jih molzejo in lahko dobiš mleko, ampak čez vodo je ni. Pa za spanje v puščavi priporočam kar toplo spalko. Če ne bo spanca motil mraz, ga bo spet kakšna kamela. Samo nekaj metrov stran je celo noč ležala ena, ki je ves čas nekaj prežvekovala. Vsakih nekaj minut, je naredila rrrrssssk. Ko sem že skoraj zadremal, spet rrrrssssk, in tako do jutra.

In še ena čarobna beseda, če si te bo kameltrajbar hotel privoščiti in te ne bo spravil dol s kamele. Reci ji samo “dža” in se bo sama spustila na tla.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close