Kako zaščititi potovalko
Izkušeni popotniki, prosim, dajte mi idejo.
V kratkem potujemo. Ker so mi enkrat že okradli kovček, čeprav je bil na šifro (na letališču v Parizu, tisti čas, ko sem prestopala iz enega letala na drugo – letališka mafija pač), bi potovalko zdaj rada bolj zaščitila. Pasovi, ki sem jih gledala v Samsonite, se mi zdijo izredno dragi (5, 6 tisoč), pa tudi preprosto se prereže s škarjami, tako da nič ne koristi.
Kako bi vsaj malo otežila delo lopovom na letališču? Prosim za nasvet.
Naty.
Če so ti vzel kufr, ti vsekakor lahko tudi karkoli druzga. Če ti neki ukradejo, ti ne pomaga nobena ključavnica, veriga ali karkoli podobnega. Meni se na srečo to še nikol ni zgodilo. Je pa res, da sem mela vedno ruzak, ki ni zgledal kot da imam notr kaj prav posebno dragocenega (če smo čist odkriti, tudi ni bilo 🙂 – je pa res, da vsakmu človeku tudi nejgove cunje dragocene). Mogoče bi lahko probala s tem – torej v tvojem primeru s potovalko, ki ne zgleda kot ‘da je iz zlata’…čez daš pa lahko daljšo verigo, da pač ljudje ne morjo raziskvat, kaj imaš notr.
Vso srečo!
Ne razumeš me. A po tvojem mnenju – če prtljage nimaš pri sebi, jo pa lahko pustiš kar odprto, ali kaj? Prav za tisti čas, ko prtljage nimaš pri sebi, se je treba pripraviti. Meni so v tistem času okradli kovček, ga nazaj zaprli, in šele doma sem videla, da je šlo za krajo. Pa nima veze, očitno nimaš pametnega nasveta zame 🙂
no zdej si pa tko povedala,da štekam:) sem si razlagal, da so ti ga ukradli tko na samem letališču, ne pa osebje…
mogoče bo pomagalo, če ga daš poviti v folijo. na večini letališč imaš avtomatsko napravo kamor daš kovček, plačaš eno malenkost in lahko zaviješ z zaščitno folijo. Tako vsaj ne bo več tako mamljiv, pa če bo videti, da je še prevezan s trakom, pa da ima šifro….
upam, da sem ti bil zdaj kaj v pomoč;) – trda glava, pač:)
LP L
Ja, ukradli so mi tolarje. Ker v daljnji deželi nisem potrebovala tolarjev, sem jih imela v kovčku, ter jih nameravala vzeti ven na Brniku. Ampak dlje kot do Pariza niso prišli. Razmetali so mi vso notranjost, uničili drage spomine, itd.
Pa še eno pomembno podvprašanje, če mi lahko kdo to pove.
V primeru, da NE gre za connection flight, torej moraš ponovno čekirati prtljago. Ali se to lahko naredi v tranzitu? Za tranzitno državo se potrebuje viza, v kolikor se vstopi vanjo. Samo če se oseba pri prestopanju zadrži v tranzitni coni, viza ni potrebna. Vse to razumem, kaj pa kufer? A je vseeno možno prevzeti kovček in ga ponovno čekirati?
Če pa je problem zavijanja, kupi za 400 SIT širok selotejp, ki ga prodajajo povsod in oblepi kovček.
Samo malo opozorilce.
Če nameravaš premetavat kovček z letala k sebi in potem nazaj na letalo, gre toliko večkrat iz rok v roke osebja. Tako da če že razmišljaš o rizičnosti, potem s premetavanjem riziko samo povečaš…
lp
bv
Hm, zanimivo! Meni so pa na letališču v Benetkah oni sami zavili v veliko vrečo in zaprli, tako da sem dobila čisto nedotaknjeno. Ampak, to je bilo žal enkrat in edinkrat! Nikoli mi pa še ničesar ni zmanjkalo…tudi ko sem prenašala malo bolj vprašljive stvari. Verjetno je še vedno najbolje, da stvari, ki so ti ljube in ki so nekaj vredne vzameš k sebi na letalo.
Ojla, jaz sem pred dvema mesecoma priletela nazaj iz Peruja, kjer je recimo kraje ogromno tudi po letališčih. Jaz sem svoj nahrbtnik zaščitila najprej z malimi ključavnicami (Žabice), ki jih dobiš v Merkurju za 150 tolarjev, potem sem pa cel nahrbtnik oblekla še v pončo za nahrbtnike, ki ga dobiš v Hervisu za nekaj manj kot jurja. Ruzak je ostal varno zaprt, poleg tega pa ga je pončo še obvaroval pred hudo umazanijo, kakršno imajo po letališčih. To je to od mene. Lep pozdrav! Martina
Forum je zaprt za komentiranje.