potovalna ledvička
Obstaja tudi potovalni pas, ki se ne razlikuje od navadnega pasu in v katerega lahko das se nekaj denarja ali druge tanke zadeve. Stvar vredu deluje. No, ce te slecejo tko nic ne deluje…
Drugace pa se jih da dobiti v eni majhni trgovini v podhodu pri Plavi Laguni.
Drugace pa tko ni nic 100%, se vedno lahko pustis zadevo na plazi, ko se gres kopati:), ali kaj podobnega!
Kako je pa z potovalno ledvicko in tem, da te nedko sam malce potipa in ze ve da jo imas?
Jaz sem lani kupila pas oz. tanko torbico, ki jo nosiš pod majico.Ima dva žepa-vanju lahko daš denar in dokumente, lahko tudi kaj tretjega, a bo bolj opazno (če bo nenaravno “štrlelo”).
To torbico sem kupila v trgovini MAYA MAYA v BTC-ju, pod Emporiumom. Na voljo so imeli bež barvo in pa črno ali temno sivo, jaz sem vzela bež.
Jaz jo nosim obvezno, čim grem za dva dni ali več. Preko nosim pa opasač. V ledvički imam samo potni list, kartice, denar in morebiti letalsko karto in nič drugega. V opasaču nosim pa same vredne stvari – prazno (razen drobiža) denarnico, fotoaparat , kak šivalni pribor in podobne pomembne zadeve.
Razen enkrat v Rimu in enkrat v Barci me še nikoli nihče ni poskupšal oropati, niti okrasti.
lp
bv
Brez vrednih stvari(torej samo kak, drobiž, šivalni pribor, robčki,..) je to pravzaprav dobra taktika preslepitve roparja, ki misli da imaš vse v opasaču in ne brska naprej(npr. v gužvi). Ti jo spizdi in za prvim vogalom razočarano ugotovi, da ni opravil nič. Prave stvari pa imaš seveda v ledvički pod hlačami
Enkrat so mi na Nizozemskem ukradli denarnico iz žepa. Seveda sem imel notri le par tisoč tolarjev, vse ostalo pa v ledvički. To je moral biti razočaran v menjalnici. Revež je gotovo mislil da je tistih 3.-4.000 SIT pravo malo bogastvo. Pa se je zaj…… :)))
Forum je zaprt za komentiranje.