Najdi forum

Prosim dajte mi povedat kaj o Mehiki, katere kraje se splača videt, koliko pridejo stroški za cca 2 – 3 tedne. ali se bolj splača z agencijo ali individualno. Kateri termin je najboljši.
Hvala

Več sigurno doživiš če greš individualno. Pride tudi ceneje. Letalska karta okoli 160.000, za dobre tri tedne življenja (brez ne vem kakšnega šparanja ali stradanja) še okoili 60.000 sit.
Splača se videt Mexico City, Guanajuato, Teotihuacan, Oaxaca (& Monte Alban), mal skočit na pacifiško obalo, Canon Del Sumidero, San Cristobal De Las Casas (& San Juan Chamula), Palenque, Chichen Itza. Karibska obala je pa trnutno v fazi obnove po hurikanih. Najhuje sicer prizadet Cancun, drugi kraji manj. Splača se it v Tulum in na Islo Mujeres.
Ne it poleti. Je prevroče pa še počitnice so in je prevelika gužva. To velja tudi za prednovoletni čas.
Jesen je primerna, čeprav je deževna sezona (dežuje pa skoraj samo ponoči)

Zivjo!

Jst sm bila cez novo leto, ko je najdrazja sezona. Karta je bla 200.000 za 4 tedne, stroski bivanja in vsemi prevozi, vstopninami, … cca 150.000. Poleg nastetih krajev pa se puerto vallarta, kjer si lahko ogledas kite.

V lastni reziji definitivno najbolj ugodno. Busi vozijo redno, ce gres cez praznike je fajn da kak dan naprej rezerviras karte. Dezja nisem imela nikoli. Bila od 17.12. do 15.1.2004

Še moj glas ZA zimski obisk Mehike – midva sva bila tam v mesecu januarju in februarju. Edino, kar je spominjalo na zimo, je bila kakšna jutranja ledena skorja na površini luž v višje ležečih (nad 1000 m) severnih krajih. Morda bi bilo pametno izbrati tak čas potovanja, da ujameš še karneval (menda pust tokrat spet pade v zadnji teden februarja). V vsakem primeru pa svetujem individualno potovanje brez kakršnih koli agencij.

Veliko ogleda vrednih krajev ti je že Enzyme_X naštel, k temu bi dodal še sotesko Barranca del Cobre v severnem delu Mehike. Za razliko od južnejših krajev tukaj ni piramid, zato pa v vasicah okoli Crela lahko najdeš “pravi” divji zahod, naravo, tople vrelce,…. Zelo zanimivo se mi je zdelo tudi menonitsko naselje v bližini Cuauhtemoca, kot bi se sprehodil v preteklost.

Če te zanimajo živali, je zimski (in spomladanski) čas najprimernejši za ogled kitov ob pacifiški obali – moj predlog je laguna pri kraju Guerrero Negro na Kalifornijskem polotoku. Drug res ogleda vreden prizor je zimska kolonija metuljev monarhov pri kraju Anguangueo.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close