Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Egipt – sharm el sheikh – Laguna vista

Egipt – sharm el sheikh – Laguna vista

To zimo pa se res odpravljamo na toplo.

Malo smo si ogledali in nas najbolj mika hotel Laguna Vista.

Sedaj pa preden rezerviramo, nas zanima še kaj. Če je kdo bil, naj mi prosim napiše, predvsem:

– kakšna je hrana
– ali je AI res Ai
– kakšna je plaža
– ali so bazeni tudi ogrevani

če pa ima kdo drug kake dobre izkušnje z drugimi hoteli, pa naj to tui deli z nami.

100x hvala

Imate majhne otroke? Recimo v stilu, da ne boste mogli vsak dan s taksijem zvečer do Namma Baya, kjer se vse dogaja?

Jaz ne grem nikamor več, najprej so letala dol padala kot za stavo, potem pa še bombe v Egiptu in na Baliju, aa, ne spravite me več nikamor!!!!:-))))

Živjo, Laguna Vista je kar odmaknjena, mi smo bili v Norii Resort, ki je v samem centru Naama Baya in greš peš v mesto lahko vsak dan. Če si bolj odmaknjen se zadržujem bolj v tistem resrotu, je pa fino občutit utrip tržnice. Sharm je zame zakon! Lepo se iemjte, Lp L

no pa je že lira odogovrila. V Norii obožujejo otroke. So ti pripravljeni vse storiti zanje. Našega takrat 20-mesečnega blondinca (blondinko smo naštimali tam hehe) so zadnji dan presenetili s košaro sadja in originalno nošo bediuinov v njegovi velikosti, ker so zvedeli, da imamo v SLO po vrnitvi karneval (pust). Presenetil ga je bližnji trgovec, ki ga je naravnost oboževal. Uslužni, prijazni, odprti, predvsem pa čist hotel in prostorne sobe.

Razmisli kaj ti odtehta. Nimajo pa AL.

Lp
A.

No, jaz sem v Egipt zaljubljena in me tudi terorizem ne odvrne. Gremo čisto vsako leto.
Če ti lahko svetujem – stran od Naama baya. Naama bay nima s tropskim morjem ničesar skupnega, zaliv je peščen, koralni greben je daleč oz. ob rtih, ki zaliv obdajajo. Vsi hoteli so visoko in na plažo je treba po kar nekaj sto stopnicah. Plaža je betonirana in majhna.

Odloči se za hotel, ki je čim dlje od Namma baya. Naj ima najmanj štiri zvezdice. Velika večina hotelov ponuja zastonj avtobus do Naama baya in nazaj (zvečer). Tisti, v katerih sem sama bila, so imeli vsi to možnost.
Nobeden od hotelov ni imel ogrevanega zunanjega bazena, nekateri imajo ogrevan notranji bazen. Edini zunanji bazeni, ki so ogrevani, so tisti, ki so v obliki raznih jam – npr. v Radissonu.
Morje bo itak prehladno za kopanje, razen, če imaš obleko.
Hrana je odlična, vsak kaj najde zase. Odsvetujem pa, da karkoli poskušaš na organiziranih izletih. Takrat si zjutraj pri zajtrku vzemite s seboj to, kar bi jedli za kosilo.
ALL se ponavadi nanaša na hrano in pijačo, večinoma so izključeni sladoledi in tuje alkoholne pijače, nekateri motorizirani vodni športi. Je pa odvisno od hotela do hotela.

Sori, kje si pa ti videla betonirano plažo na Namma bayu???? Pa o stopnicah tudi ni ne duha ne sluha. Aja pa plaža je tudi mivkasta. Edino kar iz tvoje opisa drži je, da ni koralnega grebena, ki si ga pa mirno lahko ogledaš v kateremkoli hotelu, ki ga ima, ker te nihče ne vpraša kaj delaš tam. Hrano smo jedli povsod (na ulici, na izletih,…) in vse, pa nismo imeli nobenega problema. Razen vodo smo pili strogo ustekleničeno (pa saj to je samoumevno v arabskih državah).

Kar se pa tiče 4 zvezdic je pa to nivo, ki ga marsikateri naš hotel s 5 nima. Torej v Sharmu ni slabih hotelov, vsaj naše agencije jih ne ponujajo. Torej odvisno. Če si želiš miru, kolegica pravi (bila je v Laguna vista) definitivno ta. Če želite vrvež, nakupe, dogajanje pa hotel v bližini Namma Bay

Betonirano plažo ima veliko hotelov, ki se nahajajo ob Naama bayu. Vsi tisti, ki so na vzpetinah, imajo do plaže ob obali (ki je večinoma betonirana) stopnice.
Smisel koralnega grebena ni ta, da ga gledaš, ampak ta, da ga užiješ. V različnih trenutkih dneva in ob različnih dnevih.
No, tiste ki gredo v Egipt popivat ob bazen in se sončit, verjetno res ne zanima!
Pa še nekaj – naše agencije imajo bistveno slabšo ponudbo od tujih in Slovenci so večinoma locirani v manj vrednih delih hotela, v hotelih z več restavracijami pa se večinoma nahajajo v stranskih restavracijah v katere nosijo iz glavne samo določeno hrano.

Tudi jaz sem nekoč jedla hrano, ki jo ponujajo na izletih (na ulici nikoli), in sem še vedno živa. So mi pa pred leti v urinu našli dve bakteriji, ki sem ju zagotovo dobila v Egiptu. Tudi z njima v telesu bi preživela naprej, sprašujem pa se, zakaj je potrebno, da bi se okužila, če se ni treba.
Pa nisem bila edina!
Ti pa delaj kot ti paše, jaz sem pišuki želela samo svetovati!

Sem si ogledala Club Laguna vista tako da nadaljujem s postom. Menim, da je lokacija odlična – Nabq bay namreč. Nahaja se nasproti Tirana. Izleta na Tiran se absolutno udeleži, kaj tako lepega je težko najti. Tudi nekateri otoki na Maldivih se s to plažo težko primerjajo.

Hotel ima dvakrat na dan zastonj prevoz do Naama baya. Ima štiri zunanje bazene in enega otroškega, v zimskih mesecih pa tudi notranji zaprt ogrevan bazen.
Plaža je peščena, ima ležalnike in sončnike in kopalne brisače vključene v ceno. Koralni greben je oddaljen okoli 400 metrov.
Edina stvar, ki me moti, je ta, da ne vidim mosta za dostop na odprto. V Sharmu so plaže večinoma take, da je ob plaži najprej laguna, neprimerna za plavanje, potem rob grebena, za grebenom pa lahko plavaš. Dostop do tja pa je ponavadi po mostičku. No, ponekod so v laguni tudi prehodi ampak tam je večinoma greben zelo uničen in reven.

Ja, se strinjam s tabo, ravno ti si me lani, ko ste se vrnili iz Egipta, navdušili nad Norio. Meni je všeč, da si v vrvežu, na izlet greš na Ras Mohamed ali na otok Tiran, drugače pa uživaš ta Orinet. Tudi mi smo jedli na ulici in pili čiste sokove,pa brez drisk ipd. Če si oddaljen pa se ti moje ne da ravno vsak večer v taski ali avtobus. Hrana je pa po hotelih super. Lp L

Mislim, da v Egiptu je vseeno v kateri hotel grš samo,da ima vsaj 4 zvezdice. To pa zaradi tega,ker se zvezde razlikujejo. če si v severni Evropi ali v Afriki. Jesenske počitnice smo preživeli v Sharmu v hotelu Coral bay in je bilo zelo ok. Samo hrana, če jo primerjaš s turškimi hoteli v Turčiji je boljša.

Selena spusti tisto o popivanju ob bazenih itd…., če se nekdo ne strinja s teboj ga ni potrebno žalit in predalčkati, ni vljudno.

PS: V Namma bayu ni nobenih vzpetin, ker je sama ravnina. In ne ni res. Slovenci smo locirani v sobah po želji- ugodijo vsaki tvoji muhi. In tudi jaz sem bila recimo Tropicani Grand Azur, ki je oh in sploh in ima 5 zvezdic, pa se mi ni tako dopadla kot Noria. Saj pravim, vsak ima svoj okus. Ampak vseeno malo več strpnosti.

Pa brez zamere,
A.

Mi lahko kaj več poveš o Coral bayu. Tule se kolegica zanima zanj:)))

Analina, ponavadi se na forumu ne kregam, ampak tvojo repliko name sem doživela kot žaljenje. Tako da bi tisto o strpnosti zlahka dodala tudi sama.
Jaz v Naami nisem nikoli bila v smislu hotela, ker mi ni všeč. Potem pa že raje ostanem v San Simonu. Naama pač nima nobene veze z Egiptom in tem, kar nam lahko Rdeče morje ponudi. Seveda je to samo moje mnenje in seveda verjamem, da je vsakemu všeč drugi stil počitnic.
No, zame Naama pač ni. Ker mi drugega kot hrane, pitja, nočnega žura in bazena ne ponuja.
Kar sem zapisala o lokaciji slovenskih in vzhodnoevropskih gostov, je to, kar sem sama videla. Pa nisem bila v Egiptu enkrat, niti samo petkrat ne.

Glede hotelov in skal pa takole. Če se iz Naama baya zapelješ po cesti ven iz zaliva in greš levo ali desno te cesta pripelje na vzpetine na katerih se nahajajo hoteli. Od teh hotelov pot vodi navzdol proti plaži. Ti hoteli še vedno spadajo pod Naama bay.
Je pa v Naami en cel kup hotelov v samem zalivu ampak meni je bilo nekako samo po sebi umevno, da nekdo v te hotele ne želi. Ker je večina takih, da je do plaže kar nekaj pešačenja, pri nekaterih celo čez cesto.
Kar je, spet zame, malo mimo tega kot si predstavljam dopust na taki lokaciji. To je tako, kot da bi na Maldivih bila nastanjena v hotelu sredi otoka v nadstropju.

Sicer pa je to moj zadnji prispevek na to temo, se mi res ne da več.

Se opravičujem, enako sem doživljala jaz tvoje mnenje o Namma Bayu. Imeli smo 20-mesečnega otroka, zato si taksija nisva mogla špogati. Saj veš voziček notri in ven, pa otrok spi in ga zbudiš in je zoprn itd…pa smo bili v središču dogajanja. Sva se pa hodila potapljati v nacionalni park in to je bilo zame to. Sva si obljubila, da bova nekoč, ko bodo otroci večji doživljala res pravi Egipt, danes pač ne. Doma tako majhnih ne želiva puščati, tam pa se jima morava prilagoditi. Moj Sharm je bil čudovit in čaroben in od tam smo prišli z našo kratkohlačnico. Zato mi je ostal v čudovitem spominu. Morda bi nekoč ugotovila, ko bi se vračala, da je moja slika preveč romantična, morda pa ne. Zato sva se očitno obe dotaknili čustev drug druge:))) To bom vedela letos, ko se morda, morda vrnem:))). Sicer pa bodiva iskreni, celotni Sharm nima nobene veze s preostalim Egiptom.

Me pa zanima katero agencijo mi priporočaš ti in kateri hotel…..morda pa vidim letos Egipt z druge plati:))) In ne razumi to kot kakšen cinizem prosim, resnično me zanima.

Lp
A.

Analina, tole pa je bilo veliko lepše za prebrat. 🙂

Verjamem, da ti je bilo všeč, če ti je tak tip dopusta všeč. Jaz sem v večernem Naama bayu bila samo enkrat potem pa me ni zanimal več, čeprav smo bili v bližini in smo imeli zastonj prevoz.
Kaj vem, jaz sem raje na mirnem koncu kjer je ena plaža-en hotel, pa še ta plaža je kilometrska. Pa rada imam, da je hotel tik ob morju tako da odprem vrata in naredim do plaže le nekaj sto metrov (v primeru Egipta).
Po moje je v takem tipu hotela tudi lažje z otrokom saj imaš vse pred nosom. Je pa za male otroke bolj priporočljiva Hurghada, še bolj pa El Gouna.
Kaj vem, kateri hotel bi priporočala. Vsi, ki imajo 4 zvezdice in več, so po svoje dobri, odvisno od tega, kaj iščeš. Hodimo pa z italijanskimi agencijami, malo zato, ker imajo boljšo ponudbo, veliko pa tudi zato, ker je ceneje.

Midva sva bila v Sharmu in sicer v hotelu “Hilton sharks bay”****!
Lahko rečem samo to, bilo je nepozabno, res in upam, da ga še kdaj vidim.
Bila sem že marsikje, tudi okoli po Egiptu (piramide, Kairo, Giza) in res ni ga čez Egipt.
Na splošno pa je ta hotel po moje eden boljših, blizu plaže (kakšnih 100 m, sicer so stopnice, pa koralni greben, ampak ko vidiš tiste lepe ribe se lahko samo smejiš, pa ful toplo morje (no ja, vsaj poleti), bazeni zunanji super – si lako kar notri pil ob šanku in še in še! Da ne govorim o čistoči v hotelu ….. ma jaz nimam doma tako čisto, sobe prelepe opremljene z okusom, terasa superska, da si lahko potem kar z nje šel na plažo …
Ras mohamed the best!!!
Na Tiran pa nekako nismo šli, ker je prepovedano, ker imajo menda am. vojaki nekaj …. ne vem več točno.
Priporočam vsakemu!!

Res??? Selena mene letos tako zelo vleče v Egipt, naše agencije pa imajo res navite cene. A mi lahko poveš preko katere agencije in kako priti do nje. Lahko se zmeniva tudi preko maila.

Ja mi smo vsi bolj varianta, da se mora dogajati. res. Moji otroci postanejo kar nagajivi, če se jim nič ne dogaja:)))

V bistvu je vseeno, v katero agencijo greš, ker one itak samo posredujejo ponudbe drugih agencij, ki se ukvarjajo z Egiptom.
Vprašaš za ponudbo, vsaka agencija ima vse.

Druga varianta pa so agencije, ki poslujejo preko interneta.
Najbolj ugoden je npr. Turchese, kjer so večinoma ponudbe tipa “plača eden, gresta dva”:

Če nimaš Italije blizu, je problem v organizaciji. Stvar namreč funkcionira tako, da telefoniraš tej agenciji, ki ti preko faksa ali maila pošlje potrdilo o rezervaciji. V roku par ur moraš vplačati znesek v določeni banki (seveda v Italiji), potem ti pošljejo potrdilo. S tem potrdilom dvigneš voucher in karte direkt na letališču.
Za Egipt večinoma ni problemov glede števila mest, ker je ponudba ogromna, če bi pa rada kam drugam, pa moraš ukrepati takoj, ko pride ponudba, saj je večinoma v par urah razgrabljena.
Zakomplicirat se zna tudi z vizo, saj ti italijanske agencije vize ne urejajo. Egiptovski konzulat je sicer v Milanu, vendar za slovenske državljane ne posreduje, razen, če imaš “permesso di soggiorno”. Pred dvema letoma se je dalo urediti tudi brez tega.

Ponudbo si lahko ogledaš tudi tule:

saj ga lahko urediš tudi na letališču v Egiptu kolikor jaz vem, gre za golo pobiranje dnarja iz strani egiptovske vlade. Zdaj grem pa pogledati, če se mi splača zapelat do IT…hvala za info

Ne, to lahko storiš samo na letališču v Kairu in na vstopu v državo na zemeljskih mejah.
Drugače moraš imeti vizo. Na letališču v Sharmu in Hurghadi urejajo samo za državljanje malo bolj “znanih” držav. Sem že nekajkrat tam vprašala, zakaj Italijanom ni potrebno po vizo v konzulat in jim potni list štemplajo na letališču, pa so mi rekli, da tako pač je.
Pa tudi na forumih o potovanju sem prebrala enako.

Če greste, srečno pot in predvsem, lepo se imejte!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close