podrazitev vstopnin v ene parke v Tanzaniji
Ma Gorske gorile grem pol raje videti v zivo, sam to tudi ni glih poceni, jaz si to veliko bolj zelim, sam nisem imel casa. Cene pa tudi niso bile nedosegljive.
Kaj vem Nakuru je zanimiv, ker imas na miljone falmingov.
In govorim o celo gori nacionalnih parkiv v vzhodni afriki, ki nudijo vecino tega ali se kaj vec kot serengeti, torej ni vredno dati toliko vec denarja samo za vstopnino, ker je ta slucajno pac bolj znan.
Za povodne konje gledat sploh ni treba v nacionalni park, gres sam do pravega jezera in pazis, da te ne poteptajo:)!
Tanzanija, Kenija…kaj ni vseeno?
Vkolikor človek obišče nacionalne parke – pač vkalkulira ( pardon – všteje) vstopnine, takse ipd.
V dolarjih sicer to nekaj stane – vprašanje pa je , če za svoj denar dobiš tisto, kar si pričakoval; zdi se mi popolnoma brez smisla potovati tako daleč, da bi – iz najrazličnajših “prestižnih”(ali “in” ) razlogov obiskovali parke – brez namena ( namreč – vkolikor niste zainteresirani za določeno zvrst safarijev oz. “pravi ljubitelj živali – karkoli že to pomeni”) – bolje da se osredotočite na Masai-Maro ipd… v Nakuru res v množici flamingov ( razen tistih, s katerimi “si ptice delijo nebo”-jim bo stvar interesantna-zanimiva) res ni kaj za opazovati…Izberite raje odročnejše parke- ali še bolje – poskušajte vspostaviti kontakte z tamkajšnjimi oranizacijami, zavetišči ipd. – se izplača, upam vsaj!
Glede goril pa sledeče: po mojem skromnem prepričanju naslednje: vsak, ki je kdarkoli pogledal gorili v oči si jih nikdar v življenju ne bo drznil obiskati “doma” , zakaj …
L.P. realist-Tinsky
…o ljudeh ( domačinih) bom -upam vsaj- lahko povedal nekaj kasneje (Kenijo obiščem namreč junija); splošno pa lahko povem tole: moje “osebno gonilo” na potovanjih nikakor niso samo naravne privlačnosti, zgodovinski objekti in flora in favna obiskanih dežel- so pa – vsaj v mojem primeru- v”prvem planu”. Zakaj – nikakor se ne morem izogniti občutka “kupovanja”obiskov vasi, družin ipd. – (poznam kar nekaj primerov, ko so se domačini – pod pritiskom socialnih prilik bili prisiljeni “ukloniti dobronamernim obiskovalcem”, da so kasneje – za dolar ali dva le-ti kasneje “tržili” svoje “trofeje” in pripovedovali o svojih “triumfih” v najpdročnejših predelih sveta…)
Je pa spoznavanje domačinov precej zahtevna naloga in še pomembneje – zanjo potrebuješ čas in – obilo sreče, da res naletiš na človeka, kateri te “sprejme”. Vprašajte se samo – koliko neznanih popotnikov pa ste vi gostili doma…
L.P. Tinsky
Forum je zaprt za komentiranje.