Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice viktorijini slapovi

viktorijini slapovi

A je mogoče ža kdo bil pri viktorijinih slapovih. Jaz mam zdaj spremenjen načrt, pa bi šel iz Tanzanije(Dar es Salaam-a) do Viktorijinih slapov. Od tam pa z letalom domov. Časa imam 14 dni, pa me zanima, če mi jue to dovolj in za koliko dnevno dnarja bi šlo to .
Sem prezahteven

Lep dan vsem

Tudi jaz bi bila zelo vesela kakšne informacije glede teh slapov. Kako imajo tam kaj organizirano? Morda kake info iz prve roke?

LP

Zadnja sprememba (18-10-05 19:21)

Sama okolica Viktorijinih slapov na zambijski strani je zelo lepo urejena, prilagojena obiskom petičnih turistov. Lepe potke, klopce, pelerine… Pa seveda enkraten, spektakularen, carski pogled na približno polovico Viktorijinih slapov (druga polovica je v Zimbabveju). In super ponudbo adrenalinskih dejavnosti (baje najboljši rafting na svetu, enega največjih bungee jump-ov, prelete s helikopterji, spuste v slapove…, ki pa jih je treba organizirati v bližnjem mestu Livingstone. Tudi ta ima vse tisto, kar turisti rabijo – supermarkete, kup menjalnic, trgovin s spominki, dobre hotele…Pa tudi fajne hostle z lastno ponudbo adrenalina za tiste malo manj luksuzne turiste oz. popotnike (cene hostlov okrog 7 USD za skupna ležišča, cene adrenalinskih aktivnosti pa precej navite – bungee je približno 75 USD, rafting 100 USD).
Drugače je pa Zambija precej velika država, tako da ti pot od enega do drugega konca države vzame kar nekaj časa. So pa glavna oziroma turistična mesta (npr. Lusaka in Livingstone) zelo dobro povezana z dobrimi, hitrimi avtobusnimi linijami. Ti so sicer dokaj dragi, vendar predvsem zaradi ogromnih razdalj (in pa še vedno seveda cenejši kot pri nas). Hostli pa okrog 6 – 7 USD. Tako da je 14 dni od Dara do Livingstona načeloma dovolj (najboljša varianta je vlak iz Dara do Kapiri Mposhi-ja v bližini Lusake – 30 do 40 ur / 2-krat na teden, še 4 ure do Lusake, pa 7 ur do Livingstona).

Pa LP, Maja

Zdravo! Ne vem koliko bi te prišlo stat sem pa zainteresiran za isto potovanje, a rdiš sopotnika?
jaz imam čas med 20.1 in 15 2.
Sporoči

ROK
tel 041327654

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close