NAKUP ELEKTRONIKE V JV AZIJI
ker odpotujem na dopust v malezijo in tajsko me zanima ce se tam splaca kupiti kaksno elektroniko. u mislih imam digitalni fotoaparat oziroma mogoce celo kaksnen laptom. po mojem da se splaca, cene so ugodne. baje da je najbolj priporocljiv singapour. zanima pa me kako je s carino. kaj bi mi uspelo brez problema prines domov? hvala vsem vnaprej. lp
Nakup na Tajskem odsvetujem, v Maleziji pa zgoj ob skrajni previdnosti, ker predvsem v manjsih zasebnih trgovinah obstaja velika moznost goljufije.
Priporocam Singapur. Cene niso vec tako ugodne, kot so bile nekoc, vendar se vedno obcutno nizje kot pri nas. VEDNO zahtevaj mednarodno garancijo, ki jo morajo zigosati. Ce ti recejo, da grejo garancijski obrazec nekam iskat, se jim zahvali za prijaznost in se odpravi v drugo trgovino.
Najboljsi kraj za elektroniko v Singapurju je Sim Lim Square.
Za orientacijo glede cen pa si lako ogledas spletno trgovino: http://www.jbronline.com
Daniel
Osebno sicer nimam nobenih tovrstnih izkusenj s tocno tem podrocjem. Je pa pred priblizno pol leta bil prijatelj v Shanghaiu in si je kupil digitalni fotoparat po precej nizji ceni, ko je bila takrat pri nas (on je dal 105k sit, pri nas je bil pa ene 180k sit).
Drugace pa se je seveda od takrat cena fotoaparata tudi pri nas precej znizala.
On ni imel nobenih problemov na carini, sam fotoaparat ima sedaj ze skor vsakdo, kdo ve kako j z vecjimi zadevami.
In tudi drugace je bil zelo zdovoljen z vso zadevo.
Pozdravljena!
Glede na to , da sem letos obiskal Singapur in ( žal) mi je zmanjkalo financ sem stori nepopravljivo napako digitalca (oz objektiv zanj) sem izgubil za … raje ne bi govoril.Pozanimaj se o cenah pri nas in nikakor ne verjami “Bolhi”- sigurno ne boš razočarana- kupi! Pusti modrovanja drugih!!!Pozdrav
Tinsky
Jaz sem gledal cene digitalnih f. v Macau,Hong Kongu ,Maleziji in Singapurju.Najnizje so se zmeraj v Singapurju .V Hong Kongu pa odvisno kaj kupis jaz sem kupil bluetooth slusalke ,ki so pri nas 30000 sit tam pa 10000 sit.Tudi rocne ure so veliko cenejse kot pri nas.Za uro casio(g-shock) sem tam dal 70 usd pri nas pa je 50000 sit isti model-ne pozabi barantati.
Naslov še ene, za fotografsko opremo specializirane trgovine, je tale:
http://www.cathayphoto.com.sg/
Vendar je res, da tudi Cathay Photo ni ravno najcenejši – v majhnih zasebnih trgovinah, med katerimi vlada ostra konkurenca, se da (predvsem ob večjih nakupih) zbarantati tudi za 25% nižjo ceno. Seveda te male trgovine nimajo spletnih strani, tako da preostane le eno: prideš v Singapur, greš v Sim Lim Square in prečešeš vse trgovine…
Morda so kakšne dodatne infromacije o posebnih ponudbah na spletnih straneh nakupovalnih centrov – povezave nanje najdeš na moji spletni strani:
http://exoticjourneys.org/slo/popotovanja/singapur/singapur_zanimivosti.htm#nakupovanje
Happy shopping! 🙂
Daniel
Se strinjam, nihce ne ve a bo slo al ne! Pa racunaj, da je prenosni racunalnik se vedno precej velika zadeva, ki definitivno bode v oci in bos mela nadpovprecne moznosti, da ne prides cez.
Moje izkosnje so bile take, da sm brez problema nesel cez, k za stvari skor niso preverjali.
Nisem ziher, sam ce svercas ti lahko stvari tudi zaplenijo ali imas vsaj neko globo. Jst bi se se zato pozanimal in vracunal v riziko.
Forum je zaprt za komentiranje.