Dominikanska rep&Haiti
vizo za Haiti seveda rabiš. dobiš jo kar tam. ker sem sam letos nameraval isto sem se pozanimal, zdaj grem na drug konec sveta. več najdeš pod tipko “iskanje” zgoraj če vtipkaš besede ki jih iščeš. poglej tudi na http://www.odklop.com pod forum in iskanje -isti način. kar nekaj ibformacij dobiš!
lp
Pred sedmimi leti sem bila v Dominikanski republiki.
Haiti sem si ogledala organizirano. V skupini nas je bilo 10, vodič pa je bil en nemec, ki živi v
Dominikanski republiki. Na meji ni bilo nobenih problemov, smo si kar sami požigosali potne liste, so pa do zob oboroženi policaji. Drugače pa je Haiti pravi šok glede Dominikanske. Pa ljudje ne dovolijo nobenega fotografiranja, postanejo prav nasilni. Je pa bilo to najboljše od dopusta v Dominikanski republiki.
ciao,
kaj o Haitiju ti ne morem, povedat, ker se za izlet tja nismo odločili, lahko pa ti napišem kaj o Dominikanski republiki.
Mi smo se odločili za 16 dnevno bivanje, izleti so kar dragi spet odvisno s kom greš.
Meni je od izletov bila všeč Punta Rusia, je na severu otoka, to je en majhen otoček, na katerega te peljelo z ladijo in potem tam potapljanje,
pa ogled mesta Santiago, pa potem otoka kjer snemajo reklame za Bacardi, pa ena od 10 najlepših plaž na svetu, pa seveda, slapovi in vožnja z štirikolesci po bananinih nasadih in po peščenih plažah, pa glavno mesto. Če te kaj zanima še več od teh izletov, javi, pa bom pobrskala po slikah, da ti napišem vsa imena izletov, in kam se točno gre.
Je pa seveda odvisno, kje boš prenočila ali južna ali sevenra stran.
Mi smo si vzeli renta a car, kar seveda vodičkam ni bilo po volji, so rekli, da je zelo nevarno, no mi smo probali in preživeli.
Prehrana pretežno v hotelu, razen kakšno sadje pri domačinih in na tržnicah, ki pa so kar ob cesti.
Ljudje so prijazni, v turističnih krajih govorijo angleško, drugače vse špansko.
Aja še to nekaj denarja je treba prihranit, ker ob iztopu iz države palčaš nekje 10 dolarje vzakaj ne vem. Mi na to nismo bili opozorjeni.
Cene spomikov pravijo da so zjutraj vedno dražje, kot pa zvečer, zakaj tudi ne vem, tako pač je.
Po otoku smo se prevažali tudi z javnimi prevozi.
ok javi kaj pa pa
Najprej vsem hvala za info.
Frka a mi lahko bolj natančno poveš o teh izletih in
kako se imenuje otok kjer snemajo reklame za Bacardi,
…skratka čim več mi napiši in po možnosti čimprej,
ker danes ponoči odpotujem.
A maš tudi zapisane cene? Rent-a cara, izletov, sadja, javnih prevozov…
vsaj toliko, da dobim občutek.
Jaz mam zaenkrat le letalsko karto, vse ostalo še oblikujem ;).
Ciao ciao. Hvala mio-x!!!
Vesna
BTW: Ali se ob vstopu v državo kupili tudi turistično kartico?
Če se prav spomnim je bilo okrog 200 dolarjev na osebo.
Ker sva bila z možem v kraju Luperon do same meje ni bilo daleč, če se prav spomnim okrog dve uri. Ko pa smo prišli čez mejo pa katastrofa. Nič asfalta same luknje, mislim da je bila povprečna brzina kombija nekje okrog 30 km na uro. Tako da smo do prvega mesta, mislim da je bilo to včasih glavno mesto potrebovali štiri ure. Vodič nas je popeljal po mestu, pa na tržnico, pa ogledali smo si galerijo. Vse je bilo v samem prahu, mi neprimerno obuti, razen vodiča, ki je imel škornje do kolen.
Po kosilu smo nadeljevali pot po še hujši cesti naprej do hotela, katerega lastnik je bil nek francoski fotograf. Je v eni majhni vasi čisto ob morju. Tam smo si ogledali vudu obred. Naslednje jutro so nas s čolni popeljali v enkraten zaliv na potaplanje. Po kosilu pa smo se odpravili nazaj proti meji.
Haiti je čisto nasprotje Dominikanske republike, meni se je zdelo kot da sem v Afriki.
Vsekakor vredno ogleda.
Uživaj na počitnicah.
Valcka
Haiti je narevnejša država na zahodni polobli in 3. najrevnejša na svetu. Haiti je bil letta 1804 prva država na svetu z večinskim črnskim prebivalstvom. Dolgo je bila pod (francosko) kolonialno oblastjo.
Poleg tega še gospodarsko nazaduje v zadnjih letih (negativna gospodarska rast), pa razne naravne nesreče, politično nastabilna, korumpirana, itd….
V največjem haitskem nacionalnem parku se razprostira osmo svetovno čudo
Za turiste so jo odprli pred kakšnim desetletjem ali še manj. Mejo z DR je mogoče prestopiti na severu v Dajabonu, od koder vodi edina avtomobilska cesta do 2. največjega mesta Cap Haitien. Največje mesto Port-au-Prince je dokaj nevaren, boljši za ogled je Cap Haitien!
Še zanimivost:
pred kratkim je kot nagrado za svoje delo pri komercialnem trženju mobilnega omrežja VEGA v Sloveniji, bivši direktor (J. C.) te družbe dobil premestitev na Haiti! Ali je to nagrada ali ne presodite sami ;))
Otok kjer snemajo reklamo za Bacardi se imenije Bacardi island res je lepo ampak ravno ko smo mi prišli na ta otok so imeli snemanje na lepšem delu otoka ampak smo lokalnemu fantiči dali nekaj USD in nas je peljal po eni gozdni poti na to omenjeno plažo res lepo -ampak priporiočam da si na plaži obuta ker je žena našla nekaj že porabljenih igel-PAZI!
Forum je zaprt za komentiranje.