Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Izkušnje z Djerbo

Izkušnje z Djerbo

Nekaj informacij za tiste, ki nameravate iti na Djerbo:

Moja starša sta bila avgusta v hotelu Vinchi resort (4 zvezdice), potem pa še zdaj, oktobra, v hotelu Sidi slim (3 zvezdice). V slednjem sem bila tudi sama. Med njima je 5 razlik: Vinci je precej dražji, v Vinciju je nekaj več hrane na izbiro (za večerjo), v Sidi slimu je bolj družinsko vzdušje in boljša animacija, v Vinchiju sta v sobah tudi SAT TV in sef (ki dela al pa ne).
Starša pravita, da bi šla naslednjič raje v Sidi slim.

Pred odhodom sem na različnih forumih precej brala o umazanih plažah okoli hotela Sidi slim. Plaže so peščene, morje pa nanaša na plaže morsko travo in rastlinske plodove. Nikakor pa ni na plažah kakih smeti in podobnega.

Kar se tiče fakultativnih izletov, priporočam obisk otoka flamingov z gusarsko ladjo (super animacijski program, odlično kosilo, kopanje na zelo lepi plaži, jeseni se vidi flaminge, pogosto se prikažejo tudi delfini). Obvezno morate obiskati tudi bazar v Houmt Souku (barantajte tako, da plačate maksimalno tretjino cene, včasih pa se da priti tudi na desetino) in supermarkete v Midounu. Izberite tudi izlet na celino, obisk pri Berberih, ogled puščave. Kamele lahko jezdite tudi na Djerbi.

Po Djerbi se je najbolje prevažati s taksiji, ki so precej cenejši kot pri nas (1 km cca. 80 sit podnevi, ponoči 130 sit).

Če ima kdo še kakšno vprašanje glede Djerbe…

LP!

nimam vprašanja, ampak lahko samo potrdim, da sem bila sama konec julija tam, hotel Abir (3*) in da je bilo fantastično. Na splošno velja, da imajo hoteli z manj zvezdic bolje poskrbljeno za animacijo turistov. Jaz bom še šla.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close