Najdi forum

Avstralija

Ali kdo pozna koga iz Slovenije, ki je šel živet v Avstralijo? Mogoče kdo ve, kakšni so postopki in kaj vse je treba urediti, da lahko gre nekdo tja živet? Hvala za pomoč.

Tukaj si lahko prebereš nekaj več o migraciji … http://www.activemigration.com/austwhy.html Poznam kolega, ki živi tam že 2 leti. Razmišljam o seltivi tudi jaz, a je to še zelo daleč … bomo videli …

Hm. Mene pa zanima kaj vama je tukaj tako hudega?

Verjetno nisi bil še tam, ker če bi bil, ne bi tega vprašal. 🙂

Ma kaj je ta tvoj prijatelj imel kake veze, da je šel tja? Sorodniki, business…?
Jaz sem se pravkar vrnila iz Avstralije in me je tako navdušila, da resno razmišljam, da bi šla tja živet.

Potuj malo več, pa ti ne bo več tako všeč, ;)). Boš našla še kje kako krasno deželico.

lp

bv

Res je, tam še nisem bil. Toda kot turistu mi je bila vsaka dežela všeč, toda Slovenije ne bi zamenjal za NOBENO ! Torej so te navdušile samo naravne lepote? Hm, res lep vzrok za selitev. Veliko sreče. lp

Oj Meya!

Ne moj prijatelj ni imel nobenih vez preden se je odpravil dol … bil je tam turistično, potem pa ga je dežala popolnoma prevzela pa je šel … Njega so tako kot tudi mene vlekle tja predvsem poslovne ambicije oz. kariera. Njemu do sedaj kar uspeva, ima dobro in perspektivno službo (IT), ki je baje tam ni tako težko dobiti. To je dežela, kjer lahko udejaniš svoje potenciale in zato tudi mene vleče tja. Poleg tega mi avstralska klima zelo ustreza, summer rox ;)… Če te zanima migracija ti predlagam, da si prvo prebereš nekaj na spletni strani, katere link sem ti poslal prej. To je firma Slovenca Tonija, ki se profesionalno ukvarja z urejanjem migracijskih formalnosti za Avstralijo. Pri njemu ti “na čez” uredijo vizo za bivanje v Au. Odvisno od tega kaj te zanima oz. kako zanimiv kot imigrant si za Au lahko pridobiš premanentno ali začasno vizo, s katero si potem lahko iščeš tudi službo … Veliko informacij najdeš tudi tukaj http://www.immi.gov.au/

Če te še kaj zanima pa kar vprašaj!

LP

Miran

Miran, imam občutek, da ti veš o tem kaj več kot jaz in bi mi lahko dal še kako koristno informacijo. Ali mi lahko sporočiš tvoj e-mail naslov, ker mislim, da bi bilo tako lažje kot preko foruma?

Moj e-mail naslov: missmatejcka@yahoo.com.

Najlepša hvala.

Mateja

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close