Najdi forum

TUNIZIJA

Letos jeseni se odpravljam v Tunizijo. Prosim če mi izkušeni poveste kaj si obvezno moram ogledat, kakšne so cene, kaj se splača kupiti in kje, kakšne izkušnje imate in kaj se vam je najbolj utisnilo v spomin.Že v naprej hvala za vse dobre informacije…

Zadnja sprememba (10-07-05 15:33)

Dej prosim te poglej v iskalniku stare poste, ker je bilo že veliko povedanega. Drgač mi pa pošlji mail pa ti kej povem, ker sem bila tam lani.

Mene zanimajo mnenja tistih ,ki so bili v Tuniziji? Zakaj bi ponovno ali pa nikoli več vrnili v Tunizijo (razlogi?). hvala

Nikoli več zato, ker sem že bil. Ponovno zato, da tipa, ki me je prinesel okoli za lepe denarce (po mojem sem mu dal za par stvari mesečno plačo:)) še jaz malce oberem.

Ka pa vem. Tunizija je lepa. Splača se it na safari. Midva s punco sva si izbrala 2dnevni safari z avtobusi. BIl je mini bus, super šofer, lepo je bilo. Tako se mi zdi da vidiš kar precejšen nekaj. Če bi še enkrat šel bi si pa 100% kupil originalen tepih, ročno narejen. Mega so.

Je pa res da nisem bil na Djerbi temveč v Hammametu. So pa trase safarija deloma iste, deloma se razlikujejo. Zato bi mogoče enkrat šel še na Djerbo in si ogledal ta otoček ter se še od tam podal na safari. Kar se pa tiče nakupovanja in podobnih zadev pa menim, da je povsod več ali manj isto, tako da s te strani se mi zdi da je vseeno v katerem delem Tunizije si.

Mati…Verjetno še ni bilo vse napisano, ker bi sicer našla odgovor na vprašanje, kakšne so cene srebra v primerjavi s Slovenijo in kje se najbolj splača kupovati.(Poskrbeti moram za dva rojstna dneva in to bi bila ena od variant).Prosim, da mi poveš, kje je bilo to že objavljeno.Jaz tega podatka v forumu nisem našla. Morda pa veš ti?!

Zadnja sprememba (03-07-05 11:54)

Dol moraš itak za vse barantat. Jaz sem si kupila srebrno verižico za njihovih 35 dinarjev, kar je se mi zdi tam okoli 5000 sit. Najprej je sicer on hotu 140 zanjo, pol 120, po dolgem pregovarjanju 50, ko pa smo zapustili trgovino je pritekel za nami in rekel da nam jo da za 35, ker smo mu mi težili s to ceno. Najbolj je, da najprej pogledaš kakšne so tu cene, da pol dol veš za kakšno ceno barantat.

Mati hvala za nasvet, morda še veš kako naj preverim kvaliteto tepiha, če kakšnega dobrega zagledam, da mi ne bodo kakšnih jajc prodali, sem slišala, da imajo zelo lepe vendar moraš paziti na kvaliteto?!!

Glede tega pa res ne bi nič vedela. Vem samo, da če kupuješ kakšno usnjeno jakno moraš obvezno pogledat na kakšni svetlobi kakšna je, ker je lahko narejena iz različnih odtenkov enake barve.

mati.., kaj meniš o kvaliteti usna in kakšne so kaj cene, se dobi kaj modernega ali samo tiste športne na patent, ki mi niso všeč???

Kar se cen usnja tiče ne vem, ker ga jaz nisem kupovala. Kupovali so ga najini prijatelji zato vem, da je lahko kakšna stvar narejena iz več vrst usnja.

Prišlo je do spremembe. Zgleda da gremo v Monastir (turistično naselje Skanes) v hotel Calimera Chiraz club***+. Do Monastira je baje 13km. Če je kdo že bil, ali pa ima kakšne podatke se priporočam.

Živjo!
Mene pa zanima, če ima kdo izkušnjo z “Fortuna” varianto? To je aranžma, katerega ponuja sicer hrvaška agencija “Kartaga travel”. Fortuna 3* pomeni “No name hotel” v rangu 3 zvezdic, kar pomeni, da ne veš niti mesta, niti v katerem hotelu boš.

Pa seveda, kaj pomeni 3* v Tuniziji? Vsaj približno tako kot pri nas,…..??
Aja, pa še eno ?, in sicer, če se tu najde tudi kaj nočnega življenja?

Fortuna varianto drugi imenujejo Ultra lahki let in Ruleta.
S tem načinom se popolnijo neprodani aranžmaji po katalogu in za katere pri kupcih ni bilo zanimanja. Običajno so to slabši hoteli ali hoteli z slabšo ponudbo.
Število zvezdic v sredozemlju pomeni to, da lahko računaš še za eno ali dve zvezdici
nižjo dejansko kategorizacijo hotela, kot jo nosi uradno hotel. Se najdejo tudi izjeme, odvisno od
sreče, saj zadeva nosi ime fortuna – sreča.

Uživajta na dopustu.

Nočno življenje je ni problem, v Hammametu je kolikor želiš, za druge kraje pa ne vem.
Lep dan

Nakupi so podobni kot v Egiptu. Jaz sem raje denar za druge stvari porabila, tako da sem kupila samo en mali tepih in porcelanasto posodo za sladkor. Barantaj če se ti da, pa boš zbila ceno vsaj na tretino prvotne, če ne še več.

Tunizija še vedno aktualna, upam da ne bo kakšnih piz….z teroristi.

jaz grem čez 1 teden 🙂

Kam točno pa? Midva greva tud 8.8.05.

Tisti, ki se je v kratkem vrnil iz Tunizije (Monastir) naj pove kako je bilo in kaj se mu je dogajalo zanimivega, bodo koristne informacije za tiste, ki odhajamo tja v Oktobru.

Mene zanima, če so iz Tunizije organizirani izleti v kakšno sosednjo državo?

V ponudbi organizatorja letovanja v Tuniziji take ponudbe ni bilo.

JMaster javi kako je bilo

Bila dvakrat, šla bi še, ZA: prijaznost domačinov, odlična hrana, klima, ostanki iz preteklosti, počasnejši ritem življenja, tržnice in bazarji…
PROTI: nič, vse mi je bilo všeč

Tudi jaz sem nad Tunizijo ful navdušena…Bila lani. Šli smo na tridnevni safari z jeepi in je bilo noro!! Bili smo v Hammametu, kjer se za moje pojme tudi kar dosti dogaja. Vendar pa zadnje čase berem na raznih forumih vse mogoče kritike na račun Tunizije, tko da že ne vem več, ali smo mi imeli tako srečo s to Tunizijo, ali pa so okusi dejansko tako različni in s tem tudi pričakovanja in občutljivost na drugačen svet. Potovali smo pa z agencijo Atlas Tours in moram povedat, da je bila njihova organizacija zelo na mestu!

Ravno sva se vrnila iz djerbe in naju je popolnoma navdušila. Definitivno se drugo leto spet vrneva.Bila pa sva v hotelu vincci djerba resort in je bil res odličen,kot so že pisali predhodniki. Toplo priporočam!

pa pa

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close