Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice letalomalindi-Nairobi

letalomalindi-Nairobi

Pozdravljeni!

Imaste izkušnje ( let, cena povratne karte) z Flamingo Aerlines (Kenia Airways) za lete med Malindijem in Nairobijem? Za odgovore se zahvaljujem!

L.P. Tinsky

Osebno ne vem kaj je narobe z busom ali pa mogoce vlakom (Nairobi-Mombasa pol pa busom)?
Lahko si omislis nocno voznjo, zvecer gres, zjutraj prispes. Al pa ti ostane se kratka voznja od Mombase do Malindija.
Ce pa najdes kaksno zlo ugodno varianto za letalo pa tud ni panike.

narobe ni nič – ampak -sem pač bolj občutljive sorte in raje potujem z letali (vzame mnogo manj časa – je pa seveda nekoliko dražje, pa vseeno ne more- vsaj po moje – odtehtati “nategovanj” – posebej, če človek nima časa); hkrati pa bi se pridružil vprašanju enega od kolegov: Ima kdo izkušnje z Eyes on africa? Ali pa z Gametrackers Ltd.- ( z njimi namreč nameravava s sopotnico oditi na safari…). ? Vse informacije so dobrodošle!

L.P. Tinsky

Jaz bi v Lonely Planet pogledal za notranje lete. Ce ne drugega imajo spletne strani letalskih druzb, ki ti pridejo v postev. In neke okvirne cene.

Nategovanj? Voznja dol je bla simpl in brez kakrsnihkoli nategovanj.
Ce se slucajno odlocis za avtobus, pa ti priporocam, da se na siroko izogibas druzbe Akamba (se mi zdi).

In dvomim, da res prihranis mnogo casa. Trajanje voznje z busom je prekratko, da bi se lahko tolk veliko poznalo.
Drugace pa verjetno je tudi odvisno, koliko si obcutljiv in na kaj. Mogoce pol afrika zate sploh ni primerna destinacija.

No ja – ne govorim o občutljivosti, kakršno misliš ti; imam pač določene probleme, časovno sem zelo omejen in – v Kenijo prihajam zato ( kakor tudi druge dežele, da se rzumemo), ker je lahko dostopna ( tudi cenovno) in – mislim da edina dežela v Afriki, kjer je ( za relativno malo in z relativno malo rizika) moč videti živali v njihovem naravnem okolju ( upam vsaj) – in to je tudi moja ( beri najina – na poti nisem sam) osnovna prioriteta (vključno z obiskom nekaterih ustanov, obisk katerih večino popotnikov ne bi nevemkako privlačil – v to sem prepričan).Okvirne cene že imam – in – po pravici rečeno je cena – tako tako – zaenkrat še sprejemljiva ( računam pa, da v končni fazi ne bo neke velike razlike ( mogoče 30 -50 USD) – bomo videli.

L.P. tinsky

Gametrackers Ltd preizkušeni, večkrat – so zelo uredu.

Hvala ( bolje pozno kot nikoli)!

Še eno podvprašanje: plačati avans (“za ziher”) ali dovolj samo določena kavcija ( poslovanje prek mreže je bolj …)?

L.P. Tinsky

Samo tole… ce gres v Masai Maro preveri v kateri del Masai Mare gres. Naceloma je v zahodnem delu precej vecja gostota zivali, res pa je, da budget firme tja ne vozijo, saj je treba extra doplacat (okoli 30US$ je vstopnina)… Seveda gostota je tudi zelo odvisna od letnega casa… Pozanimaj se kje je camp (znotraj ali zunaj parka), ker ce moras vsak dan voziti eno uro do zivali to tudi ni fajn…

Ja, park je locen administrativno na dva dela, meja pa je na reki Talek. Glede Gametrackers sem slisal dobre stvari, moras se pa zavedati, da je v veliki meri uspeh safarija odvisen od voznika (in vodnika ce je tudi ta).

Hvala za informacijo!

V osnovnem načrtu imava obisk Sweetwaters reh. centra ( šimpanzi) in ogled nac. parka v okolici Maralala -kolikor vem, gre za enega redkih “zelenih” rezervatov, manj obljuden in bogat z živalmi ( tudi tistimi, katere lahko opazujemo peš in so drugače zaprte v terarijih po svetu). Masai-Mara – je in ni – (vsaj mislim tako) tisto tapravo… Mogoče se pa motim ( pa še draga je povrhu…) – in – vse preveč obljudena – žal! Gnuji in ostale živali pa romajo konec junija oz. ponavadi v sredini julija in sva tako prezgodnja…

L.P. tinsky

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close