india-vlaki
lp
V zelo kratkem casu sem izvedel za dopust in se hitro odlocil za indijo.Na razpolago imam 17 polnh dni in v tem casu hocem doziveti kar najvec.
zanima me kako dolgo potujejo vlaki iz delhija do goe,iz varanasija do delhija in ce mogoce kdo ve se za varanasi bombay.zanimajo me vase osebne izkusnje,z zamujanjem indijskih vlakov.prav tako me zanima kako je s cepljenji in malarijo.ker potujem ze cez dober teden namrec nimam veliko casa za te zadeve.kaksna so tveganja?vase izkusnje?
kaj bi mi svetovali,kaj naj si ogledam,kaj ne smem zamuditi?
naj se omenim da me muzeji in arhitektura ne zanimata prevec,temvec me zanimajo ljudje.
Vem da ne bom uspel videti niti 10% dezele a vseeno…
nomad in ostali hvala ze v naprej…
lp
Indija in ne India ter Bombaj in ne Bombay. Saj vem, da sem tečen, toda malo manj površnosti ter več pozornosti slovenskemu jeziku, bi pa lahko namenili. Zaradi takih napak potem vidim prevode kot so Kolonja/Kolonija namesto Koln (Köln), ko mora človek prav pomisliti za katero mesto gre.
No, upam da boš vseeno dobil odgovor na vprašanje.
Indijski vlaki so točni, zanesljivi in poceni. Za daljša
potovanja so najboljši “second class sleeper”. Za
karte je najbolje poskrbeti v agencijah, ki si za to
storitev zaračunajo majhno provizijo, kar pa je še
vedno bolje, kot čakati uro ali več v vrsti. V vsakem
primeru lahko o vsem vprašaš kar železničarje, ki
jih je trikrat več, kot je potrebno. Ni čudno, da je
največji delodajalec na planetu zemlja Indijska železnica,
saj zaposluje kar 1,6 milijona ljudi!!!
LP!
Š3tof
Vlaki niti slucajno niso tocni ob prihodu – so pa zakon!
Edini, ki pa je bil tocen je bil na relaciji Bombai – Varanasi. Odhod je bil pozno ponoči (okrog 10h – 11h), sledilo je potovanje cel noč, celi dan in še enkrat noč, prispeli smo v Varansi zgodaj zjutraj (okrog 4h). Žal se točnih ur ne spomnim več, ker je bilo pred 4 leti.
Se pa spomnim, da je bila težava dobiti prosto mesto na tej relaciji (prvič in edinkrat). Imajo sicer posebne kvote za turiste ampak je tega zelo malo, pa še v tuji valuti je bilo potrebno plačat ali pa imeti potrdilo, da si menjal denar.
Vozovnico z lahkoto kupiš sam. Izpolniti moraš manjši formular (kam greš, št. vlaka, ime, spol, starost) in ko prideš do vlaka bo tvoje ime napisano na listu, ki ga prilepijo na posamezni vagon.
Pred dvema letoma sem bila drugič tam in moram reči, da so informatizirali svoje železniške postaje tako, da lahko kupiš vozovnice vneprej tudi za druge relacije.
Na vlakih bodi zelo, zelo pazljiv. Kradejo kot srake! Svojo prtljago obvezno in vedno zakleni, potem pa še prikleni z verigo in ključavnico pod sedež. To počno tudi domačini!
S seboj imej eno rjuho, da boš spal na njej ali pa se pokril, ker na vlakih so odprta vsa okna in vsi ventilatorji – važen je da piha!! :))
Toliko o vlakih.
lp
Nataša
no ja vlaki so razmeroma točni sploh ko oddidejo iz prve postaje. na vsako naslednjo pa verjetno imajo malo zamude a ne veliko vsaj po mojih izkusnjah, vedeti morate da indijske zeleznice na dan predvozijo 1/2 slovenije se pravi milijon ljudi in da imajo razvejno mrezo zeleznic po celi drzavi. ogromno vlakov in logistike zato bi o zamujanju in netočnosti vlakov lahko razpravljali. a kolikor sem se vozil sam sem, kar pa ni bilo malo, sem ugotovil da so točni, poceni in varni!!
za vozni red pa kupis trains at glance na zelezniski v indiji kjer imas vse vlake pregledno in lepo napisano…
lp
damjanc
No ti povem še sveže informacije, iz indije sem priletel učeraj in sem v glavi še vedno tam.
V Indiji so vlaki razmeroma poceni-ne pa zelo poceni. Točni niso nikoli, ponavadi štartajo z eno urno zamudo, na cilj pridejo odvisno od razdaje, po mojih izkušnjah za 200km zamude 2uri, za 2000 km ekspresni vlak od Goe do Delhija zamude 6 ur.
Za vsak vlak moraš najprej na postaji dobiti obrazec za rezervacijo karte, podatke ki jih vpišeš dobiš na sporedu vlakov, ki je vedno blizu okenca kjer rezerviraš karte. Na vlaku karte ne moreš kupiti, prav tako je to kaznivo. Vlaki so ponavadi počasni in precej natrpani, ni pa nujno, lahko potuješ v prvem razredu s klimo, tam je ponavadi bolj ”evropejsko” ampak če hočeš spoznati ljudi ti predlagam 2. razred, ljudje pa bodo sami prišli do tebe in te nagovorili.
Pazi na ljudi okrog postaj in predvsem vse ki ti govorijo da je vlak odpovedan ali pa da se ne da karte dobiti-karto se vedno da dobiti, samo pojdi na postajo-ljudem ne smeš preveč zaupati. Večinoma niso pokvarjeni toda kakšni probajo imeti korist od tebe in ti dajejo napačne informacije.
Uživaj na polno, predlagam ti še da si ne izbereš preveč oddaljenih krajev, ker boš drugače preživel večino časa na postajah in vlakih.
Takoj bi šel nazaj.
l.p.
Forum je zaprt za komentiranje.