Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice oktober – azija (kam?)

oktober – azija (kam?)

čau,

v začetku okrobra se s prijateljico odpravljava na potovanje, časa imava en mesec. obe imava nekaj popotniških izkušenj, vendar res, večinoma evropa (nekaj malega sr. amerika + tajska). želiva v azijo (najraje). ker je bila odločitev za potovanje precej nenadna, še nimava točno izbrane destinacije in plana potovanja. zanima me, katero državo bi najbolj priporočili za dve “semi-izkušeni”:)) popotnici, ki seveda ne bi želeli le poležavati na plaži, hkrati pa tudi ne želita na vsakem koraku trepetati pred kakšnimi nevarnostmi. zaenkrat imava v mislih šrilanko (mogoče vietnam). kaj predlagate?

hvala vsem za nasvete in izkušnje!

vita

Takoj po monsunu bi bil idealen čas za Indijo, Nepal.

Iran?

lp

bv

Laos

LP, anka

Laos, Kambodža, J Vietnam

V Iran bi šla takoj .. sploh sem se zaljubila v Iran, potem ko sem videla nekaj Kiarostamijevih filmov ter slišala navdušene prijatelje, ki so že potovali tam .. imam sicer tudi prijatelja Iranca, ki že par let v Ljubljani, in je pripravljen angažirati svoje sorodnike v Iranu kot gostitelje… edini pomislek je, dve punci sami v iranu? me skrbi, da bi bilo lahko neprijetno, saj če potujeta moški in ženska, naj bi bila “poročena” itd.., kako je potem za ženske, ki so same?

V Iranu sem bil pred nekaj leti.

Če je na zahodu kak predsodek proti muslimanom, je ta, kako ravnajo s svojimi oz. z ženskami.

Vsaj po mojih izkušnjah oni zelo varujejo ženske, seveda če le-te spoštujejo njihove običaje.

Ne verjamem, da je ženska kje v evropi varnejša kot v Iranu. Če se ti slučajno kaj neprijetnega dogodi, pa se zatečeš po pomoč k najbližji ženski, zagotovo deluje…

Ampak še nisem slišal, da bi se ženski v Iranu (še enkrat, če spoštuje njihove običaje) kaj hudega zgodilo…

lp

bv

Laos, myanmar in tajskavita napisal:

Živjo!

Jaz ti predlagam Vietnam!

lp
urška

Iz Vietnama sem se vrnila pred 4 dnevi in ti ga toplo priporočam. En mesec od S do J ali obratno je ravno prav. Imaš vse, potepanje in plaže. Država je zelo turistična in varna.

Na Šri Lanki sem bila pred 2 leti in je ravno tako super vendar se jo da v miru ogledat v manj kot enem mesecu. Razen, če ne želiš več časa prebiti na plaži.

lp

Nataša

Nahaha1;
jest odpotujem v Vietnam cez 14 dni. Mi das lahko kaksne nasvete iz prve roke? Kaksno vreme lahko pricakujem?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close