oktober – azija (kam?)
čau,
v začetku okrobra se s prijateljico odpravljava na potovanje, časa imava en mesec. obe imava nekaj popotniških izkušenj, vendar res, večinoma evropa (nekaj malega sr. amerika + tajska). želiva v azijo (najraje). ker je bila odločitev za potovanje precej nenadna, še nimava točno izbrane destinacije in plana potovanja. zanima me, katero državo bi najbolj priporočili za dve “semi-izkušeni”:)) popotnici, ki seveda ne bi želeli le poležavati na plaži, hkrati pa tudi ne želita na vsakem koraku trepetati pred kakšnimi nevarnostmi. zaenkrat imava v mislih šrilanko (mogoče vietnam). kaj predlagate?
hvala vsem za nasvete in izkušnje!
vita
V Iran bi šla takoj .. sploh sem se zaljubila v Iran, potem ko sem videla nekaj Kiarostamijevih filmov ter slišala navdušene prijatelje, ki so že potovali tam .. imam sicer tudi prijatelja Iranca, ki že par let v Ljubljani, in je pripravljen angažirati svoje sorodnike v Iranu kot gostitelje… edini pomislek je, dve punci sami v iranu? me skrbi, da bi bilo lahko neprijetno, saj če potujeta moški in ženska, naj bi bila “poročena” itd.., kako je potem za ženske, ki so same?
V Iranu sem bil pred nekaj leti.
Če je na zahodu kak predsodek proti muslimanom, je ta, kako ravnajo s svojimi oz. z ženskami.
Vsaj po mojih izkušnjah oni zelo varujejo ženske, seveda če le-te spoštujejo njihove običaje.
Ne verjamem, da je ženska kje v evropi varnejša kot v Iranu. Če se ti slučajno kaj neprijetnega dogodi, pa se zatečeš po pomoč k najbližji ženski, zagotovo deluje…
Ampak še nisem slišal, da bi se ženski v Iranu (še enkrat, če spoštuje njihove običaje) kaj hudega zgodilo…
lp
bv
Iz Vietnama sem se vrnila pred 4 dnevi in ti ga toplo priporočam. En mesec od S do J ali obratno je ravno prav. Imaš vse, potepanje in plaže. Država je zelo turistična in varna.
Na Šri Lanki sem bila pred 2 leti in je ravno tako super vendar se jo da v miru ogledat v manj kot enem mesecu. Razen, če ne želiš več časa prebiti na plaži.
lp
Nataša
Forum je zaprt za komentiranje.