Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice na letalo z otrokom

na letalo z otrokom

zanimajo me vaše izkušnje, kako so se otroci odnesli na letalu, čez dobrih 14 dni, gremo z 20 mesečnim otročkom prvič in mogoče kakšen dober nasvet.
hvala

Predvsem brez panike, je rekel Švejk in spil še eno pivo…

Naša dva sta šla letos (drugič) na dopust, z letalom do Pekinga.

Absolutno nobenih težav, tja grede sta gledala knjige, nazaj grede sta spala…

Aha, ko boš na letalu, mora biti po prevozniških predpisih sedež zraven tebe prazen. Če ne bo, malo pojamraj, da je otrok živ in te bodo presedli tako, da boš imela prostor. Naše so nazaj grede presedli v 1. razred, ker jim niso mogli zagotoviti 4 sedežev skupaj v economy razredu.

Stara sta bila 20 mesecev, ko so se vračali.

lp

bv

Zadnja sprememba (18-09-05 19:48)

S seboj imejte kakšne igrače, dekco, za preoblečt, ne pozabit na dudo (če jo ima), pa fino je, da pri vzletu in pristanku pije (zaradi izenačevanja pritiska).

Sej se ne mislim prepirat samo zanima me pa vseeno kera letalska družba je tolk radodarna in od kje pravilo, da more bit sedež prazen?

Glede na to, da mam insajderje v industriji in da letim zelo pogosto nisem še nikoli slišal za to. Ponavadi se omeni že ob nakupu karte ali pa vsaj na letališkem counterju, da potuješ z majhnimi otroki in ponavadi želje za sedeže /skupaj al narazen/ tudi upoštevajo.

Nepredstavljivo mi je pa, da “živahne” otroke ali pa kogar koli druzga iz economy klase presedejo v 1st class (sploh na dolgih mednarodnih letih). Poleg tega, da je 1st class svet zase, da velja strog dressing code in pravila obnašanja, je kričanje otrok zadnje, kar si želi nekdo ki je plačal za karto recimo 3+ miljone SIT.

Zelen, tudi jst se podobno sprašujem…

s sinom sem potoval s karto okol sveta ko je bil 8-9 mesecev in glede sina nisem mel nobenih problemov, ampak v first class me pa niso presedli… :). kljub temu da sem “silver” frequent flyer me seveda niso prestaviti kr v first, če te že, te v business….ok, whatever…

edino kar so mi ponavadi zrihtal je blo, da so mi ob prijavi blokirali sedeže zraven naših…ampak let seveda ni smel biti full pax…

No, mi smo se vračali iz Pekinga 2 fižolčka (2 leti) in 2 odrasla. Pa so stevardese razložile, da ne morejo posesti 2 odraslih in 2 otrok, ker je letalo polno. Zato so jih presedli v 1. razred, da so bili skupaj.

Poleg tega so stevardese razložile, da mora imeti vsak otrok svoj sedež zaradi varnosti. Da je to predpis prevoznikov.

Ker vsak sedež ima samo eno kisikovo masko če se karkoli dogaja z letalom, zato ne more biti dojenček v naročju staršev. Mora imeti vsak otrok svojo masko. Zato morajo rezervirat sedež poleg mame za otroka.

No, kot rečeno, ker pa economy razredu niso mogli rezervirat 4 sedežev skupaj, so vse 4 presedli v 1. razred.

lp

bv

Mi smo tudi leteli z dvem majhnima otrokoma v Afriko,sedeže smo skupaj dobili s tem,da je takrat 15-mesečnik dobil košaro,ki se jo namesti na steno.Zanimivo pa je bilo to,da je bil en sedež prost,tako,da smo na koncu imeli 4 sedeže in ne 3 .

Presedle so jih stevardese, ne pri prodaji kart. Šele na letalu so izvedeli (po vzletu), kje bodo sedeli.

lp

bv

Če je otrok star manj kot 2 leti, za ceno 10 % cene redne karte, ne dobi svojega sedeža, razen če letalo ni povsem zasedeno. Seveda pa vedno lahko doplačaš in dobiš tudi za malčka svoj sedež. Vsaj tako je bilo pri nas, pa smo leteli že kar precej (Kanada, Avstralija, Evropa).

hvala za odgovore, jaz upam, da ne bo težav, o mestu za otroka bom pa poročala, kakšno izkušnjo smo imeli mi, me prav zanima.

lp

Živjo
Tudi mi smo to poskusili, naš je bil star še ne 1 leto. Navdušen je bil že, ko je zagledal letalo, sama vožnja mu je bila v zabavo, tudi ko je nas malo premetavalo. Kar brez skrbi, če bosta skulirana vidva starša, bo tudi otrok in obratno.
Lepo potujet!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close