POTRDITEV LETALSKE KARTE?
Prevozniki imajo prakso, da prodajo nekje 10-15% več vozovnic kot je prostora na avionu. Glede na izkušnje so ugotovili da je približno tak osip potnikov (kupijo karto in se kasneje premislijo). Se pa zna zgoditi, da je osip manjši in zato kdo lahko ostane brez sedeža na avionu. V tem primeru mu je prevoznik dolžan preskrbeti prevoz.
S tem ko ti potrdiš svoj let imaš zagotovljen sedež na avionu. Če ne, v teh 72 urah dajo še kart v prodajo. Seveda ne ostaneš avtomatično brez sedeža. Pač na letališču velja pravilo, kdor prej pride prej melje – do zapolnitve aviona.
Pa se mi zdi, da je 72 ur bolj za medcelinske polete, za krajše meddržavne in notranje pa 24 ur.
Leta z Emirates na liniji Muenchen-Dubaj-Bangkok ti ni treba potrjevati. Navajam:
1. Do I need to reconfirm my flight?
Dubai to Dammam, Jeddah or Riyadh
You must reconfirm your booking with the local Emirates office at least 72 hours prior to departure. Failure to reconfirm will result in the cancellation of all your onward & return bookings.
All other routes
There is no need to reconfirm your flight when travelling with Emirates. However if you do fail to fly on a booked flight and you do not notify Emirates in advance all onward and return flights will be cancelled.
Please cancel your reservations if you do not intend to fly on a booked flight.
Prijeten let,
Daniel
zanimivo to s potrditvami kart…
kar se spomnim teh zadnjih medcelinskih potovanj (Iran, Z.A.Emirati, Kuba, Mauricius, Avstralija, nisem niti enkrat poklical prevoznika oz. letalsko družbo, da bi potrdil polet nazaj.. pa ni bilo nevšečnosti.
razen, ko sem letel v ZDA in sem imel odprto karto (veljavnost eno leto)- na karti sem imel napisan približni odhodno datum. takrat seveda sem sporočil natančen datum mojega odhoda.
tako da ne vem, ali sem imel do sedaj srečo ali pač ni čisto tako kot pišejo v zgornjih postih..
Najbolje, da vprasas kogarkoli ti je ze prodal letalsko karto!
Drugace je pa res pri nekaterih letih to potrebno, jst sm imel taksne primer, sm jih tko zaradi necesa drugega klical in to se zraven naredil. Pac poklics in potrdis. Preden gres dol je fino, da poskrbis, da dobis lokalno cifro od letalske firme dol oz. njihovega predstavnistva v drzavi kjer mas odhod, ker je kje bogu za hrbtom zoprno popravljat to napako.
Eh, ce majo letalo napol prazno pol se ti ni treba trudt, k komu bodo pa prodal:)))!
Nima smisla izivat nesrece, ceprav se meni to zdi cista svinjarija.
POTRDITEV LETALSKE KARTE?
Avtor: katka
Datum: 09-09-05 20:57
Oj!
Mene pa zanima če je res vedno treba poklicat na letališče in potrdit let in koliko časa prej? ( kao da se drugač lahko zgodi da tvojo karto prodajo naprej???)
Hvala!
Odgovorite na to sporočilo
Re: POTRDITEV LETALSKE KARTE?
Avtor: Snegi
Datum: 09-09-05 22:57
Kolkr jst vem, je baje treba poklicat 72 ur prej, drgač sklepajo da je potovanje prekinjeno. Nism pa sigurna.
lp
Snegi
Avtor: jagoda
Datum: 10-09-05 11:05
Kolikor jaz vem, je odvisno od prevoznika. Saj letališče nima nič s tem.
Naj povejo tisti, ki zagotovo vejo.
Avtor: Enzyme_X
Datum: 10-09-05 11:41
Prevozniki imajo prakso, da prodajo nekje 10-15% več vozovnic kot je prostora na avionu. Glede na izkušnje so ugotovili da je približno tak osip potnikov (kupijo karto in se kasneje premislijo). Se pa zna zgoditi, da je osip manjši in zato kdo lahko ostane brez sedeža na avionu. V tem primeru mu je prevoznik dolžan preskrbeti prevoz.
S tem ko ti potrdiš svoj let imaš zagotovljen sedež na avionu. Če ne, v teh 72 urah dajo še kart v prodajo. Seveda ne ostaneš avtomatično brez sedeža. Pač na letališču velja pravilo, kdor prej pride prej melje – do zapolnitve aviona.
Pa se mi zdi, da je 72 ur bolj za medcelinske polete, za krajše meddržavne in notranje pa 24 ur.
Avtor: petra5ra
Datum: 11-09-05 13:33
ja, vse je tko, kot je napisal Enzyme_X.
vseeno pa se lahko zgodi, da ostaneš brez sedeža, tudi če prej potriš karto. potem so ti dolžni urediti drug let, večinoma pa dobiš še denarno nadomestilo za takšno “nevšečnost”…
lep dan!
Avtor: katka
Datum: 12-09-05 09:20
Js čez dva dni letim iz Minhna prek Dubaja v Bangkok z letalsko družbo Emirates in pojma nimam kam bi mogla poklicat za potrditev leta???!!!
Avtor: DanielK
Datum: 12-09-05 11:14
Leta z Emirates na liniji Muenchen-Dubaj-Bangkok ti ni treba potrjevati. Navajam:
1. Do I need to reconfirm my flight?
Dubai to Dammam, Jeddah or Riyadh
You must reconfirm your booking with the local Emirates office at least 72 hours prior to departure. Failure to reconfirm will result in the cancellation of all your onward & return bookings.
All other routes
There is no need to reconfirm your flight when travelling with Emirates. However if you do fail to fly on a booked flight and you do not notify Emirates in advance all onward and return flights will be cancelled.
Please cancel your reservations if you do not intend to fly on a booked flight.
Prijeten let,
Daniel
Avtor: suniboy
Datum: 12-09-05 13:31
zanimivo to s potrditvami kart…
kar se spomnim teh zadnjih medcelinskih potovanj (Iran, Z.A.Emirati, Kuba, Mauricius, Avstralija, nisem niti enkrat poklical prevoznika oz. letalsko družbo, da bi potrdil polet nazaj.. pa ni bilo nevšečnosti.
razen, ko sem letel v ZDA in sem imel odprto karto (veljavnost eno leto)- na karti sem imel napisan približni odhodno datum. takrat seveda sem sporočil natančen datum mojega odhoda.
tako da ne vem, ali sem imel do sedaj srečo ali pač ni čisto tako kot pišejo v zgornjih postih..
Avtor: jakab
Datum: 12-09-05 14:30
Najbolje, da vprasas kogarkoli ti je ze prodal letalsko karto!
Drugace je pa res pri nekaterih letih to potrebno, jst sm imel taksne primer, sm jih tko zaradi necesa drugega klical in to se zraven naredil. Pac poklics in potrdis. Preden gres dol je fino, da poskrbis, da dobis lokalno cifro od letalske firme dol oz. njihovega predstavnistva v drzavi kjer mas odhod, ker je kje bogu za hrbtom zoprno popravljat to napako.
Eh, ce majo letalo napol prazno pol se ti ni treba trudt, k komu bodo pa prodal:)))!
Nima smisla izivat nesrece, ceprav se meni to zdi cista svinjarija.
Avtor: doza
Datum: 12-09-05 16:22
ja,
meni najenostavnejši način za to je pa:
ko bookiram karto mi vedno zraven na vse lete dopišejo “passenger has reconfirmed” ali pa, da tekom potovanja nisem nikjer dosegljiv in je stvar rešena.
vsaj meni je to najlažje delat…
Zadnja sprememba (12-09-05 21:40)
Avtor: jakab
Datum: 12-09-05 20:34
Men se slis vredu, na zacetku uredis in je.
Potrjevanje karte tri dni pred poletom je še kako pomembno, posebno, če je let polno zaseden, saj sicer sedež oddajo drugemu potniku.
Na lastni koži sem občutil, kaj se lahko zgodi, če na to pozabiš. Ko sem nekoč letel preko Singapurja v Hong Kong, je bila karta tja grede potrjena že ob nakupu, pred povratkom pa sem, čisto po lastni krivdi, pozabil na potrditev. In ko sem se z njo pojavil na okecu za čekiranje, mi je uslužbenka hladno povedala, da je zadeva skenslana… Potem je na srečo ugotovila, da je do Singapurja še dovolj prostora na letalu, za naprej proti Atenam pa mi ni mogla zagotoviti sedeža. To sem moral potem urejati na singapurskem letališču, kjer sem imel dve uri časa za prestop. Vse je že kazalo, da si bom imel priložnost nekaj dni ponovno ogledovati to velemesto in njegovo okolico, začel sem že razmišljati, kako bom en “plav” teden opravičil v službi, potem pa se je samo dvajset minut pred poletom končno našel prost sedež in uslužbenka me je samo vprašala, kakšne barve prtljago imam, da jo preusmerijo na moje letalo. Nič o obliki ali velikosti, samo o barvi. Zadeva se je za las srečno iztekla in prav vesel sem bil, da sem lahko sedel na najslabšem sedežu v popolnoma napolnjenem letalu – v sredini čisto spredaj pred steno, na katero so projecirali filme.
Zadnja sprememba (18-09-05 09:34)
Forum je zaprt za komentiranje.