Opozorilo – Turčija postaja draga država!
Opozorilo tistim, ki mislijo, da je še vedno poceni! Še posebno opozarjam tiste, ki se tja odpravljajo z lastnim vozilom! Gorivo je dražje kot v Nemčiji – 1. 36 EURO! Menjava – 1 Euro – 1,64 do 1,67 Lire! Turško gostopljubnost sem dosedaj meril s številom ponujenih čajev/dan! Prvič se mi je zgodilo, da sem v 3 tednih moral plačati vse čaje razen treh! Včasih si jih lahko spil tudi 15/dan, seveda ponujenih iz gostoljubja! Bolj kot se Turčija približuje EU, manj je Turčija, ki smo jo poznali! Pohitite, da jo užijete vsaj takšno kot je sedaj! In nikar v Pamukalah ne vzklikajte kako je lepo in fenomenalno – Pamukale so čista katastrofa!
LP!
Nomad
Zelo rad ti verjamem, da bo tudi Turčija (sicer moja ena najljubših destinacij) počasi izgubila čar in identiteto z vsem tem naprezanjem po Evropi. Že lani je bil tam bencin krepko dražji kot pri nas (ampak mi tu sploh ne gre za cene), vsakovrstna gostoljubnost pa se vse bolj očitno pomika proti jugovzhodu.
Žal je to tako, zgledi vlečejo, predvsem slabši.
Turčijo prav gotovo čakajo vsi plusi in minusi pribljiževanja EU! Tudi jaz se strinjam, da se prava Turčija začne daleč v notranjosti Anatolske planote. Tudi cene se hitro nižajo, bolj kot se pomikaš proti vzhodu. Pri vseh negativnih pojavih pa mi je še vedno všeč, saj je varna in gostoljubje Turkov ne popušča tako hitro, kot se je to zgodilo Grkom!
Z lanskoletno turistično bero (v turističnih krajih) so bili zelo zadovoljni, a letos jim gre že kar malo na jok! Vedno manj pa razumem razne cene “last minut” za 1 teden po 50 – 60 jurjev s prvozom!!!!, glede na to, da so cen v turističnih krajih res navite. Na Igrdirskem jezeru je lastnik hotel za 3 osebe kar 40 EURO na noč in debelo gledal, da je to kar malo preveč, glede na to, da sem pred letom pri njem spal (2 osebi) za 5 $!!!! Predvsem v Istambulu, ki so ga letos odkrili Španci in Italijani je potrošnja po trgovinah vidno upadla, saj pravijo Španci, da je marsikaj pri njih cenejše (hrana, oblačila, usnje). Doner kebab na krožniku je 8 lir – 1 EURO pa 1,6 lire. V Nemčiji jem doner kebab pri Turkih za 2,5 do 3 EURE. Z gorivom pa že prav pretiravajo 1, 36 EURO/L je za Turke, ki imajo cca 200 EURO povpr. plače – astronomsko! Uslužbenka na šalterju na banki ima 400 EURO plače!
Sicer pa, kdo pa pravi, da mora biti tam kjer je lepo tudi poceni???!!!
Nomad
Forum je zaprt za komentiranje.