Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice naša izkušnja-čiovo

naša izkušnja-čiovo

Pozdravljeni!
Vrnili smo se z dopusta in moram vam povedati, kako se je meni in mojim zdelo na otoku Čiovo. Zasledila sem že veliko pohval, pa tudi kritike, a vendar pohval veeeeliko več, zato smo se letos tudi odločili iti tja. Ampak, a veste, koliko časa smo bili tam – samo en dan, potem pa smo spokali in šli v našo dobro staro Povljano na otoku Pagu. Tja hodimo že kar nekaj let. Želeli pa smo letos nekaj novega videti, ampak Čiovo res ni bila dobra izbira. Smo navajeni na vse kaj drugega.
Vem ,da ima vsak svoje želje, svoja pričakovanja od dopusta, samo vseeno mi ni jasno, kako je lahko tolikim všeč tam – po temu sodeč, kakšna gužva je tam. Mi konkretno smo bili v Okrugu Gornjem, na drugo stran čez hrib. Pa smo že skoraj živce izgubili, preden smo do apartmaja prišli. Kolone vozil, ozka cesta, da si se komaj srečeval. No, če nas ne bi prišel lastnik apartmaja iskat, nikakor ne bi našli apartmaja. Bajta pri bajti, ozka cesta, kot pravim, ovinki…. no, apartma je bil lep, ker je pač novogradnja, ampak nadaljevanje pa porazno. Pogled iz apartmaja je bil: hiša v delu in to samo nekaj metrov stran. Ma, čisto preveč je pozidano, pa kdo jim je to dovolil?
Naprej – do morja je hud klanec, peš seveda, plaža betonirana, takoj globoko morje, za otroke to ravno ni. Ob morju ena sama pizzerija, nobene druge gostinske ali kakršnekoli druge ponudbe. No, o.k., pa to ne rabi vsak, ampak, do trgovine je bilo peš sigurno 20 minut, z avtom pa bolje, da se nisi spravil, ker kot sem rekla, je ozka cesta, promet skoz, ja v glavnem za crknit.
Mi imamo dva malo večja otroka, na morju se rada vozita z rolerji, pa kakšno žogo nabijata, pa badbinton. Vse to tam ni bilo mogoče – vse v bregu, nobenega placa. Ne morš it na kavo, pa to je ja tak užitek. No, seveda, na drugo stran hriba, na mestni plaži imaš dosti ponudbe, ampak a se boš vsak dan vozil tako daleč, pa potem še parkirat ne boš mogel, pa na plaži skoz poslušaš ropot s ceste, oh, ne, me kar zmrazi.
Tako, da smo samo prespali, zjutraj pa odrinili nazaj gor po avtocesti do Zadra in nato na Pag, v Povljano. Res vam vsem tistim, ki še niste bili tam, moram povedati, kakšna razlika je ta kraj proti Čiovu. Tam je mir, morje čudovito, čisto, plaža mivka ali peščena, obenem pa imaš vse na dosegu – več dobro založenih trgovin, pizzerije, restavracije, kafiči, pa biljard,nam.hokej, itd.za otroke, da ne govorim o čudoviti sprehajalni poti ob morju, mimo svetilnika, raj za sprehajat, rolat, tečt. Ceste so vse zelo široke, v glavnem bolj ravnina, tako, da je čudovito tudi za kolesarit. Ma ne vem, kaj naj še povem. No, domačine nikakor ne smem pozabiti pohvaliti. Tudi tisti, ki nimajo in ne bodo imeli nič od tebe, se te razveselijo, ko te vidijo, da si prišel, res iskreno.
No, letos, ko sem videla še en drug kraj, šele vem kakšen raj je Povljana na Pagu.
Sem morala povedat, ker sem bila pač res razočarana nad Čiovom – sem mislila, kaj bo nekej super, pa sem videla, da nikakor za nas to ni.

Ali je to mogoče, da je nekje ob Jadranu skrita takšna strahota. Še sreča, da ste bili po vsem tem vsaj toliko prisebni, da ste naslednji dan spokali.
P.S. (pravilno bi vsekakor bilo: brez komentarja)

Tudi mi smo bili na Čiovem. Ravno tako Okrug Gornji. Kar se tiče ceste je res porazno (klanci, ozko), a z vsem ostalim smo imeli srečo.Apartma nov in lep (link http://www.apartmani-vickovic.com/index_cro.html) – poglejte fotogalerijo. Hoje v klanec kakšnih 40m.
Najbližja trgovina 3 minute, plaža minuto do betonirane, 5 minut do zalivčka (uvalice) z belimi kamenčki in lepim morjem, pa tudi senco, vendar kar nekaj ljudi, zato smo hodili peš 12 – 14 minut stran od apartmaja in prišli v sanjsko uvalico, kjer smo bili praktično sami (občasno še ena družina) in smo se lahko šli nudiste (če koga zanima plaža in morje lahko pošljem fotko). Skratka mir, čisto morje, veliko sence in užitek.

Prebijanje v Trogir in iz njega pa je zaradi prometa res prava dogodivščina. Ampak drugače pa smo uživali.

če želiš na morje, da imaš ful dobro plažo za otroke ti vsekakor svetujem Zaton pri Zadru in pa seveda znamenito Privlako, tam kjer je avtokam je prav zelo dobra plaža za otroke, saj plitvina (do 90 cm visoka voda) kar cel kilometer daleč., potem takšen kraj je tudi na otoku RAB in sicer avtokamp Lopud- upam, da sem prav napisala.
to so kraji pomojem za manjše pokavce.V Sloveniji pa je takšen kraj vsekakor Simonov zaliv.
Veliko lepih počitniških trenutkov v prihodnjem letu!

Avtokamp na Rabu je Lopar. Meni osebno je bistveno bolj všeč kot Zaton, saj imaš par sto metrov stran super normalno plažo, v zatonu pa je samo mivka in neverjetna gužva..

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close