bolgarija,romunija
Konec tedna se odpravljam za 14 dni z vlakom v Bolgarijo in Romunijo. Zagotovo grem v obe glavni mesti in na črnomorsko obalo.
Mogoče mi kdo zna svetovati, katera mesta in kraji so še vredni obiska in vaše izkušnje s prenočevanjem. Kje ob obali je lepše, bolj zanimivo; romunska ali bolgarska obala?
Kakršna koli druga uporabna informacija je tudi dobrodošla.
Hvala, LP
Ravno sem se vrnila iz krajev kamor ti greš.
Transilvanjija v Romuniji je izredno lepa, potem mesta kot so Brasov, pa Fagaras, Sighisuara, Bran, Bukarešta je veliko lepša kot Sofija.
Mislim, da je bolgarska obala veliko lepša kot romunska, tudi obalna mesta so zelo lepa; Varna Nesebar, Sozopol…
Cene so bolj prijazne v Bolgariji… kar se spanja tiče ni nobenega problema, so penzioni, moteli… sobo se da dobiti od 15 evrov pa naprej, ob obali se cene dvignejo…. V Bolgariji je zanimivo mesto Plovdiv, Rilski samostan…..
Če te še kaj zanima vprašaj.
Lp Misa
Ce imas rad gore, je zelo lepo na Bucegi platoju, lahko gres gor z gondolo iz Sinaje… ali pa pri jezeru Balea, na 2000 m pelje cesta, izredno lepa in vjugasta, gori pa je kot v pravljici, gore pa malo snega pa jezero. Drugace pa od mest mi je bila najbolj vsec Sigishoara, lepo staro mesto, s starim jedrom. Vozil sem se z avtom, sobe pa dobis hitro in poceni, v Maramuresu dosti ljudi oddaja sobe in potem dobis se svez zajtrk, jajca in mleko direkt iz kokosi in krav.
Forum je zaprt za komentiranje.