Najdi forum

lariam-malaron

Ojla!
A kdo ve kakšna je razlika med antimalariki tipa Lariam in tipa Malaron?
Hvala!
Maja

Zivjo!

Razlika je predvsem v tem, da imajo tablete Lariam stranske učinke (kot so nočne more, slabo počutje, izpadanje las… itd..), Maleroni pa nimajo stranskih učinkov. Razlika pa je tudi v tem, da je potrebno malerone jemat vsak dan, dočim Lariam enkrat tedensko!
Pa cena je tudi različna, Maleroni so zelo dražji!

lep pozdrav

urška

glede stranskih ucinkov lariama bi bil karseda previden, ker jih pac nekateri oz. vecina sploh nimajo, tko da ne mores posplosevat. je pa res, da je pojavnost le-teh pri lariamu visja kot pri malaronu (glavni pri njem so driska, bolecine v trebuhu..) in pa, ce se ze pojavijo, so hujsa kot pri malaronu..
razlik je ful, tko da bi ti svetoval obisk popotniske ambulante oz. posvet z zdravnikom/farmacevtom;)
velik minus malarona je, kot je rekla urka, da jih moras jemat vsak dan, kar ti pri daljsih potovanjih skoraj ne pride v postev (vsaj jst jih ne bi jemal) ..cena posledicno visja! je pa tud res, da se vse vec pojavlja resistenca na lariam, kar pomeni.. malerone.. ce pa zaides na podrocje multiple rezistence, ti pa tud malarone ne pomaga.. takrat pa doksiciklin npr. sam to je druga zgodba.. najbl zihr je, da se res napotis v poptnisko ambulanto!

Jst jemlem malarone ko potujem v afriko vsako leto. Pa mi nikoli ni slabo ali kaj podobnega.

Drugih ne poznam

Srecno

Sama vedno jemlem Lariam in na začetku sem res imel psihične probleme, potem so pa ti nekako izginili…bla sem tut nekoliko zaspana in to, tko da jih zdaj vzamem pred spanjem in se še fino naspim 🙂 Malarone so zame predragi, čeprav tudi Lariam ni poceni, če si na daljšem potovnaju.
Lp, anka

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close