Najdi forum

Lep pozdrav!
mene pa zanima, ali se da v Keniji ( v Nairobiju) kupiti kakšne ugodne Lonely planete od vzhodne Afrike! pa tud ostali ste več kot dobrodošli z informacijami o Keniji, Etiopiji in Ugandi, ker se letos jeseni odpravljam tja na daljše potovanje, pa mal zbiram informacije.

Najlepša hvala za odgovore:))
Spelca

Mislim, da se jih da. Sam ne morem reci, da jih majo na vsakem vogalu, ce gres prvic si mogoce raje kupi tukaj enega. Sej tudi kopije tistih nekaj delov knjige, ki jih najbolj rabis delujejo cisto vredu (tko za hotele in take zadeve). Drugace pa imajo tko al tko tudi trgovine z novimi, ce prvo ne rata:)!

Drugace pa vprasaj kaj te zanima?

ojla! a mi lahko poveš, če se da dobiti vizo na letališču v Nairobiju, a jo moram iskat na Dunaj,pa če viza velja za 3 meseca in za več vstopov?
kje pa si ti potoval? a si bil samo v Keniji? pa kako je z antimalariki, če jih kupiš tam-sem slišala da se jih da dobiti ful ceneje kot tukaj!
hvala za info

lep pozdrav:))

Zivjo, ja vizo se da dobiti na letaliscu, ne vem koliko casa tocno velja, 3 mesece skoraj ziher, sam to skor sigurno posel v LP. S to vizo imas vec vstopov in izstopov imas samo v Tanzanijo in Ugando (seveda rabis vize tudi za ti drzavi). Drugace rabis novo vizo za vrnitev v Kenijo (no sej najbolje da jih dol vprasa, ce imajo kaksen porazum se s kaksno drzavo). Drugace je ta viza za en vstop! Stane 50$.
Antimalariki dol sploh niso tolk zlo poceni. Bili so vcasih, sedaj pa ne prisparas vec veliko.
Mogoce, da so dol 600 SIT tableta. Drugace je pa to za genercino zdravilo. Lariam je se drazji. Jst sm jih dol dokupil in sm v treh drzavah gledal in nisem uspel kaksne pametne cene dobiti. Torej prisparas ziher, sam ne tolk kot vcasih. Splaca se mogoce se kaksno drugo zdravilo dol kupiti. Sam pri tem raje pazi.
Ce je se kej pa pisi na lopslops@excite.com. LP.

Če misliš prepotovati Kenijo s šotorom in lokalnimi prevozi ti lahko pomagam s kakšno uporabno informacijo.

Februarja 05 sem se vrnila iz Etiopije – kakšen imaš plan? Sem na voljo za dodatne info.

lp

ojla!
pravzaprav konkretnega plana če nimam-ker še nism uspela kupiti Lonely planeta od Etiopije, tok da me zanima kaj se splača pogledat, v bistvu bolj južni del do Adis Abbabe, kako je s plemeni na jugu-če se da do tja priti z lokalnim prevozom in ne agencijo, pa kako je kaj s prenočišči na splošno in kakšne so cene.
a mogoče veš kako je s prehodom meje z Kenijo na mejnem prehodu Moyale,

najlepša hvala za vse informacije pa lep pozdrav
Špelca

lep pozdrav!
a mi lahko posreduješ informacije o ceni prevoza, kaj se splača pogledat-pa ne safarijev:), kako je s povezavami med Nairobijem in letališčem,ker tja priletim ob 23h,-a je bol varno če prespim na letališču, pa če se da dobiti v Nairobiju kopirane lonely planete, in če si mogoče v Keniji kupoval antimalarike!
najlepša hvala za vse odgovore:)
Špelca

Ojla,

do plemen na JZ etiopije ne mores priti z javnim prevozom 🙁

Glede Moyale- Vizo za etiopijo si lahk zrihtas ze v nairobiju na embasadi. Avtobusi peljejo iz NBO do Isiola (oz Marsabita-nisem ziher, mislim da do Isiola), tam pa naštopaš tovornjake, ki so edini javni prevoz.Ti tovornjaki te pripeljejo dorekt v Moyale in pol greš čez mejo, na etiopski strani pa furajo avtobusi.

glede poznega prihoda… zrihtaj si prenocisce v kaksnem izmed backpackers hostlov ali kampov. Npr. upperhill campsite (bil sem tam, spal v njihovih “stalnih” sotorih, pa je bilo cisto fajn), pa te bodo za 1000Ksch prisli iskat na letalisce (malo manj kot 15US$)… meni se to res ne zdi drago, pa se najbolj varno je… lokacija je pa tudi OK, cez dan je cisto varno iti pes do centra (15 minut hoje). Vglavnem, meni je bilo tam bolj vsec kot pa kje v centru, kjer itak zvecer ne mores hoditi okoli…

http://www.upperhillcampsite.com/

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close