Ilirika – Črna gora
Oj vsem skupaj!
Kako smo kaj v tem zoprnem in kislem vremenu? Ni kaj, treba je tud tako sprejet saj vemo da za dežjem vedno posije sonce:-)))
No, zakaj pišem na temle forumčku? Da povem svoje izkušnje z agencijo (sedaj niti ne vem več ali je to sploh agencija????) Ilirika. Skratka z možem sva se letos odločila za potovanje v Črno goro, in sicer z busom, ker sva želela videti še kaj Hrvaške obale … Izbrala sva Iliriko, sama sem šla vprašat kako je kaj tam doli, ali je hotel ok, ali se da rentat kakšen skuterček, kolo …, kakšno j morje, izleti itd. No, in mi je sicer zeloooo prijazna uslužbenka rekla, da je hotel v redu, 3 *, da se da rentat vse, kolo, avto, skuterje …da je morje čisto. Da lahko izbereva Ilirikin klub, ki nudi prevoz v Črno goro, 5 izletov, da se pelješ z zelo udobnim busom, da je vožnje sidcer veliko okol 12 ur. … Pa sva rekla, no pa pejdva:-)))
In je pršel dan odhoda. Potovali smo z majnim kockastim buskom za 30 ljudi, med sedeži ni blo nobenga prostora, in si predstavljate 17 ur (toliko je trajala vožnja tja dol – seveda, ko pa smo v bistvu potovali z agencijo POLŽEK iz Maribora!!!! in nobeno Iliriko) sedeti tako! Noge smo imeli kot race, da klime ne omenjam, bolj ko smo govorili, če jo lahko izključi, bolj jo je navijal! Imeli smo tud zelooo zanimivga vodiča, no če temu lahko rečemo tako, zmedenega 1000/h, v Črni gori nam je skor pod bus skoču, da bi ga skor povozu!, skoz je razlagal o svojih prejšnjih izletih, o ČG pa skor nič! … No, ko smo končno prispeli do Dubrovnika, kjer je blo rečeno da imamo okol 3 ure časa – imeli smo ga celo 1, 5 ure!, smo se odpravili še do našega cilja ČG, kamor smo prišli vsi crknjeni od vožnje! No, hotel je bil tako načeloma ok, sobe ni čistilka nkol pospravla, zamenjala je samo koš, WC papir in če si imel srečo tud brisače si dobil kar za kljuko obešeno! Hrana nič posebnega, še dobr da je blo na ulicah možno dobiti res vse kar si hotu in to zelooooooo poceni, vse je blo 1 EU. Skuterčkov, koles, avtov – nikjer tud 50 km stran ne:-))) No, in potem je pršu naš dan, ko je ta nesrečni vodič pršel iz (baje je spal v neki pekarni, ker mu agencija ni zrihtala sobe v hotelu!) Budve k nam v Sutomore, smo takoj videli, da neki ne štima z našimi izleti! Ja, je reku, veste, če bi imeli svoj bus, bi lahko šli, zdej pa …. in je klical v LJ (btw 1 min je 1.000 sit) nekega gospoda, ki ni bil iz Ilirike ampk spet neka druga agencija, da je on zrihtal en lokalni bus, da smo šli lahko na vse izlete v enem dnevu (Lovčen, Njegoši, Boka Kotorska …) in to brez klime, na prepihu smo se vozili! GROZA! No, plaža je bla še kar, sam okol 7.000 se nas je cvrlo na plaži (v glavnem cela Srbija je bla tamo dole). V hotelu sta bla tud zakonca, ki sta dol pršla z avionom, in po 9-ih dneh je ta naš vodič pršu k njima, plačane sta imela vse izlete, pa nič od nič od ne vem koga – Ilirike, Polžka???? Ko sta šla po 14-ih dneh domov, sta morala sama plačati bus do letališča, ki blo 3 ure stran od hotela, ker so enostavno pozabili nanju!!!!! DA DOL PADEŠ!!!!!! In še za konec, nazaj smo zopet potovali z škatlico, vsi smo se skor prehladili od klime:-(((
Skratka, rekla sva, Ilirika naju ne bo nkol več videla, če je to sploh Ilirika, sej človek sploh ne ve več s kom je potoval, na koga bi se kej prtožu, midva bova šla tja povedat, kjer sva vplačala – torej na ILIRIKO.
To sem napisala na dolgo in široko zato, da boste ostali, ki se odločate za Iliriko, malce razmislili ali bi šli ali ne!
Pa lep dopust še naprej,
G:-))))
Ojooooooj . . . . Še jaz svoje o Iliriki. V njihovem katalogu sem našla pač neki bungalov in kličem na Iliriko, če je to še prosto, odgovori mi, da je. Naslednji dan takoj zjutraj grem tja, da bi rezervirala. Ko sem prišla, me je uslužbenka začudeno gledala in ko ji razložim, da sem klicala prejšnji dan, me je še bolj čudno pogledala. Začela je iskat ta bungalov in rekla, da ga ni v akciji. Dopovem ji, da je po redni ceni in ne v akciji, tri krat je šla skozi cenik in ni našla. Vzela sem ji cenik in pokazala kje je, še bolj čudno me je gledala. Potem me je tri krat vprašala kateri termin bi šla in tri krat sem ji odgovorila. Potem je klicala ne vem kam (po tel. se je pogovarjala angleško) in vprašala pač osebo na drugi strani, če je prosto 6.7, ki je bil takrat že en mesec mimo. Potem je popravila. Ja seveda izvedela je, da tisti termin, ko sem hotela iti ni prost. A en dan prej pa je bil al kaj? Delovala je zmedeno in vinjeno, takega odnosa pa še ne.
V to agencijo ne stopim več pa lahko ponujajo ne vem kaj!!!!
LP!
Ker že kritiziramo Iliriko, bom še jaz nekaj dodala. Moja prva neprijetna izkušnja je bila, ko sem se odločila, da grem z s to agencijo na enodnevni izlet na Dunaj. Izlet je odpadel in obljubili so mi, da mi vrnejo tistih 15.000 SIT, ki sem jih plačala za izlet. In sem čakala en mesec na ta denar, nakazila ni blo. Potem sem klicala, da jih malo spomnim na ta denar, sem čakala potem še kakih štirinajst dni. Ko sem končno dobila nakazilo, sem ugotovila, da so mi nakazali samo 12000 SIT, 3000 SIT so obdržali za rezervacijske stroške. Ker odpoved izleta ni bla moja krivda, sem zahtevala nazaj še ta denar. Da sem ga dobila, sem morala klicarit direktorja in po kakih treh tednih, z grožnjami, da jih bom dala v časopis, sem dobila še preostanek. Mi ni šlo tuki za 3000 SIT, ampak za sam princip, pol bi lahko kar prijavljali potnike na izlete, odpovedali izlet in pri vakem pokasirali.
No, drugič sem šla z njimi v Turčijo, kar se tiče organizacije je blo vse ok, aranžma ni bil od Ilirike ampak od ene avstrijske agencije. Mi je pa zamorila uslužbenka za pultom. Del aranžmaja sem plačala prek e-banke, ker je blo sam še eno mesto prosto in se je mudilo. Ostalo sem šla plačat v agencijo, kjer je bla uslužbenka cela napičena, ko sem jo vprašala kdaj mam avion. Češ da to bi lahko vprašala že po telefonu in da ji to vzame ful časa, pa je morala samo obrnit list papirja. In še kar nekaj je težila. Me je kar malo minilo do vsega skupaj.
Forum je zaprt za komentiranje.