Najcenješe države v Latinski Ameriki – lestvica najcenejših!
Ne vem če ste že pisali o tem v skrajšani obliki!
Ker imam željo in plan v določenem času obiskati Srednjo in Južno Ameriko, me zanima:
1. Katere države so najcenejše v Latinski Ameriki in katere najdražje? Torej želela bi od izkušenih popotnikov izvedeti lestvico najcenejših držav?
2. Želela bi posebej izvedeti najcenejše v Srednji Ameriki in najcenejše v Južni Ameriki in najcenejše države skupaj v tem območju?
Mogoče še kakšni dodatni podatki; npr. koliko popotnik povprečno zapravi v mesecu dni (vaše izkušnje).
Upam, da to ni preveč!
zivjo,
Lahko ti povem samo za Srednjo Ameriko, ker v Juzni se nisem bila
Obiskala sem Mehiko, Gvatemalo, Honduras, El Salavador, Nikaragvo in Kostariko.
Najcenejsa je bila Nikaragva, sledijo ji pa Gvatemala, Honduras, Salvador, Kostarika in Mehika.
Cas potovanja je bil 3 mesece in pol zapravila pa sem 1500$ brez karte.
Uzivaj
Meni osebno ( ponavljam, meni osebno ) se je zdela najmanj varna Brazilija, najbolj varno pa sem se počutil v Peruju in Kolumbiji. V Kolumbiji je namreč toliko vojske in policije na cestah, mestih, džungli, da se enostavno moraš počutiti varno. Tudi v delu države, ki jo nadzorujejo paravojaške hunte, imajo svoje policijske enote, ki sicer sredi noči ustavijo avtobus, moške potnike postrojijo ob bus in jih pretipajo. Ampak to je za tvojo vartnost, ker iščejo orožje. V Boliviji sem sicer imel nekaj težav z malimi tatiči, vendar če si pazljiv, se ti ne more zgoditi nič.
Forum je zaprt za komentiranje.