Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Krf – koliko denarja?

Krf – koliko denarja?

Smo 4-članska družina in kmalu odpotujemo na Krf. Gremo v apartma. Koliko denarja potrebujemo za hrano (nekaj bomo kuhali sami, nekaj jedli zunaj)? Pa še kakšen izlet, malo spominkov… Mi lahko svetujete?

Prosim še za vse ostale vtise, izkušnje, nasvete…

Res nobenega nasveta? 🙁

Cene hrane so priblizno enake kot pri nas. Izletov je veliko in cene so razlicne.
Obstajao tudi diskonti z poceni hrano (eurospin, lidl).

Jaz na tvojem mestu ne bi kuhala in bi si privoščila njihovo enkratno hrano. Porcije so pa ogromne in zato pazi. Mi ki nismo nevem kaki jedci so zadostovale dve porcije za štiri ( dva otroka )

Vstopnine so se mi zdele zelo drage.

Računaj, da je malo dražje kot pri nas – tudi v trgovinah. Po tavernah pa je pijača tudi precej draga, sploh brezalkoholne pijače in pivo, vino niti ne.
Obvezen izlet je v mesto Krf, pojdite v aqualand in sicer v tisti, ki je oddaljen od mesta Krfa cca 7 km proti SZ. Pa ogled Sisijine palače nad Benitsesom, lep je pa tudi SV del obale od Kassiopija do Ipsosa in Dassie…. Vzemite rent-a-car za par dni!

min 500EUR
hrana je dražja, kuhali boste bolj malo, razen če misliš peljati s seboj ali pa iskati ne vem kakšne trgovine.
če si že dol greš verjetno na kak izlet z agencijo , kar po družini nanese 100EUR (mi 2 izleta=200)
rent’a car če si dober v glihanju 2x po 4 dni = 160EUR + 40EUR za 500km kolikor smo mi prevozili
hrana zunaj je najcenejša če jo vzameš s seboj giros pita od 1EUR – pa do ribjega kosila (skromnega) 60EUR za našo družino, pa otroka res malo pojesta. Potem pa še kakšni nakupi.
Njem čolna = 50EUR +12EUR nafta za malo vožnje

no toliko smo zapravili mi

Že nazaj!
Žal so vaši nasveti prišli malo prepozno, ampak smo vse preizkusili!

Mesto Krf je res lepo, kar nekaj dni bi ostala tam.
Paleokastrica me je prevzela, tudi jame s posebnimi barvami si je za ogledat. In samostan nad Paleokastrico! Tam še vedno stoji grm, ki ga je zasadila Sisi.
In seveda Aishilon. Mogočen, krasen razgled.
Pa več kot 1000-letna oljka, ki še vsa mogočna stoji ob poti.
In zasanjane vasice v notranjosti otoka…

Acharavi, kjer smo bivali, je prijetna vasica ob morju (na Krfu je eno samo mesto – Krf, ostalo so vse vasi). Ker smo bivali malo iz centra, smo imeli kar precej daleč do morja – kakšnih 600, 700 m. Je pa odtehtal to pot blažen mir, ki je bil v okolici apartmajev! In palme, oleandri, ojlke, kamor seže oko! In bazenček v lepo zelenem parku.

Hrano smo preizkusili, nekaj smo kuhali tudi sami (nabavljali smo v Dimitri-ju). Najbolj navdušeni smo bili nad grškim krožnikom (meso na žaru s tipičnimi grškimi prilogami), musako, gyrosi, tzazikijem, feto… Je ostalo še toliko za poizkusit!

Ja, še to: zapravili smo okoli 700 evrov in v tem znesku je vse: hrana zunaj, hrana iz trgovine, spominki, izleti…

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close