Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Grčija-Paleokastrica

Grčija-Paleokastrica

Zanima me če je že kdo bil tam, in kako je bilo in kakšen je hotel Apolon.

Verjetno misliš Paleokastritso na Krfu. To je en najlepših krajev na otoku, kristalno čista voda – tudi bolj hladna, skalnate plaže in če najameš čoln ali pedolin se v roku 20 minut lahko zapelješ na čist samotne kotičke. Drugače je pa tu vedno polno turistov – če že ne bivaju tu, pa vsaj obiščejo plaže in mali samostanček, ki je res simpatičen. Verjetno vsaj nad naravo ne boste razočarani, v bližini je tudi ruševina bizantinskega gradu od koder je lep razgled. Hotelov pa ne poznam.

LPL

Mislim, da sva bila midva v tem hotelu pred tremi leti. Sobe so bile ok, imeli smo jih poleg glavne stavbe, kjer je bila tudi restavracija. Hrana je bila kar vredu, na trenutke malo preveč mastna in zelo angleška, ker so bili lastniki angleži. Tudi vse osebje razen čistilk, so bili angleži. Če te še kaj zanima pa kar vprašaj. LP

Veš zanima me tudi če te je kaj motila cesta, ki gre poleg hotela, potem me zanima če je to res da moraš wc papir metati v koš in ne v školjko in pa kakšne imaš kaj prevoze do glavnega mesta Krfa predvem avtobus in ali čistilke vsak dan čistijo ter če kaj kradejo.

Hrup ni prav grozen razen morda takrat, ko je malo več prometa proti samostanu, drugače je pa ok. Sobe tudi niso bile direktno ob glavni cesti, tako da je bil ponoči mir. Čistilke so prišle vsak dan in nobenemu od nas ni nič izginilo iz sob. WC papir naj bi metal v koš ampak mi ga nismo, pa se ni nič zamašilo tekom našega bivanja. Za avtobusne povezave sem pa že pozabila pa tudi mi smo takrat rentali avto za nekaj dni.

Kaj svetuješ ali se splača iti za 14 dni. Ko ste se vozili z avtom me zanima kaj vse se na otoku splača videti in obiskati.Drugače kje se je najbolje kopati.
Za vse dosedanje in bodoče odgovore se ti zahvaljujem, ker so mi in bodo v veliko pomoč za naslednje potovanje.

Midva sva bila en teden v Gouvii in en teden v Paleokastrici. Bila sva v začetku septembra. Kar se tiče narave mi je bilo v Paleokastrici najbolj všeč, ker je vse lepo zeleno, čisto in morje je tudi lepše. Paleokastrica gleda na odprto morje dočim Gouvia proti albanski obali oz. grški. Če nisi velik navdušenec za diskoteke in si bolj za mirni dopust potem ti ne bo dolgčas v Paleokastrici. Je bolj mirno mesto v primerjavi z ostalimi. Ko smo rentali, smo si ogledali celoten otok spustili smo samo slavno angleško ” naselbino” Kavos, ki je polna njihovih huliganov. Leži čisto na jugu otoka in tudi vsi vodiči priporočajo, da ne hodi tja, če hočeš ostati cel in živ. Lepe plaže ima mesto Sidari, ki leži čisto na začetku otoka oz. na severu. Vredno ogleda je tudi glvno mesto otoka Krf. Kakor se spomnim smo mi takrat kupili en dober zemljevid otoka in smo kar po zemljevidu gledali, kje se da pridet do kakšnih plaž. 14 dni se mi zdi čisto vredu, da si malo ogledaš otok malo poležavaš na plaži in počneš še kaj drugega. Tole je vse kar se zaenkrat spomnim, če se bom pa še kaj ti pa pošljem mail.

Lep pozdrav!

Midva sva tudi doživela lepe trenutke na Krfu in si ogledala skoraj “VSE”, tudi KAVOS in ni panike, je pa res “ODŠTEKANO” . Tako kot je Mati napisal obvezno 14 dni(sploh pa, ker ni drago).
Seveda je odvisno kakšen tip turista si, če rad okoli pohajkuješ in spoznavaš kraje in način življenja tamkajšnjih ljudi – obvezno 14 dni.
Krf je zelo zanimiv, ker je tako raznolik (kamni,kristalna voda-ala Hrvaška, na drugistrani pa peščene plaže…) predvsem pa ZGODOVINSKI.
Midva sva najela motorček in prefurala otok po dolgem in počez in je bilo super (saj veš veter v laseh).
OBVEZNO SI KUPI VODIČ PO KRFU, dobiš ga kjer koli boš nastanjen (seveda v vseh jezikih razen SLO, če je še vse po starem.

Toliko za enkrat, pa UŽIVAJ!

Kakšen pa je kraj Acharavi, ga kdo pozna? Leži čisto na severu Krfa. Tja potujemo letos.
Ima lepe plaže? Je mirno mestece? Karkoli se kdo spomni, bo dobrodošlo! :))))

Pred 14 dnevi sem se vrnila iz Krfa. Me smo sicer bivale v Gouvii, moja sestra pa je bila v Paleokastritsi v hotelu Paleokastritsa tako, da smo kar nekaj časa preživele tudi tam. Kar se tiče same Paleokastritse je po mojem mnenju najlepši kraj na celem otoku. Res je voda bolj mrzla, kot na vzhodni strani, je pa zato bolj osvežujoča v tisti vročini. Na tem delu otoka tudi večinoma piha precej močan veter. Do samega mesta Krfa je cca 22 km, najbolje je, da si rentaš motor ali avto. Mesto Krf je zeloo lepo, vredno ogleda.
Če si gurman – mi smo v Paleo (krajše) odkrili dobro grško restavracijo (leži ob cesti pod hotelom Paleokastritsa) ne vem točno imena (Nefreti ali Nefrili), kjer imajo parkrat na teden grški večer s plesom (super) in pa zeloo dobro hrano.
Kar se cen tiče, meni osebno se je zdelo v Grčiji precej drago. Vsaj hrana in pijača..
Še Vodnarki : upam, da ne boš razočarana, ampak meni Acharavi ni to, kar pričakuješ od počitnic.

Paleokastrica je bila tudi meni na vsem otoku najbolj všeč, malo so me motili le angleži, ki mislijo, da je vse njihovo in moraš domačine kar malce iskati. drugače pa priporočam 14 dni in vodnik Krf in Jonski otoki, je tudi v slovenščini in imaš notri vse potrebne informacije: Drugače pa priporočam precej barantanja, ker glede na to da na Krfu letujejo Angleži zadeva ni poceni, se mi je pa Paleokastrica zdel eden cenejših krajev.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close