Najdi forum

Luksemburg

Popotnike lepo prosim, za nasvete in izkušnje….., saj se prvič odpravljamo v Luksemburg (z avtom).

Meni je bil luxemburg zelo vsec, tudi sam sem tam potoval z osebnim avtomobilom. Bolj kot recimo Belgija. Narava je precej podobna kot nasa slovenska -> zeleni grici. Veliko je gradov tako da je kar veliko lepih romaticnih izletov v dvoje pa majhne razdalje so itak tako da … bencin je bil pred 2 leti skoraj cenejsi kot pri nas tako da sem tankal v avstriji nekaj in nato preckal nemcijo brez da bi tankal do luxemburga itak je takoj za mejo bencinska crpalka 24 ur na dan odprta ker sami nemci hodijo tankat.

Mesto luxemburg je tudi izredno lepo *(staro mestno jedro ni pretirano veliko in se zlahka znajdes), saj staro mestno jedro lezi na gricku. Pod grickom pa tece potok. Na bregu grica pod obzidjem gradu pa so tudi stare hise. Drugace pa gres na mestnem trgu na info tocko kjer so zelo prijazni in ti bodo dali brosurco kjer imas vse informacije ki si jih zelis. Med vikendom je godba na pihala v parku ob mestnem trgu.

Ce te zanima kaj konkretnega vprasaj … ne morem kar v tri dni pisat ;).

Zadnja sprememba (18-07-05 14:41)

Jaz sem se ravno danes ponoci vrnil iz Luksemburga in Belgije. V Luksemburgu sva prespala le enkrat in si ogledala le glavno mesto, tako da ti lahko dam informacije samo o tem.

Spala sva v kampu, kjer sva za sotor, avto in dve osebi placala 12 evrov. Kamp je zelo prijeten in lepo urejen, priblizno 4 km ven iz mesta. Ce te zanima kampiranje, bom malo pobrskal, da najdem ime in naslov.

LP

Matic

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close