Kako se organizirati za odhod na počitnice
Pakiram kaki dve uri, seznam si vedno obljubljam, a ga nikoli ne naredim, in imam sama s sabo tihi dogovor, da se ne bom živcirala, če kaj pozabim. To velja za običajna potovanja in počitnice, tj. nekajdnevno bivanje od doma po običajnih civilizacijskih standardih. Ko se bom končno spokala v Afriko, bom temeljiteje premislila.
Večinoma se na pot odpravljam za dalj časa, pa vseeno pakiram dan prej. Tako živciranje prihranim za ta dan, pa tudi pozabim ne ničesar. Spisek si delam sproti (med pakiranjem), ko se spomnim na kaj, kar je obveznega, pa tisti trenutek ni pri roki. Kaj vzamem s sabo, je odvisno kam grem…definitivno npr. vzamem nož, lampico, tampone (ker jih v manj razvitih državah ni za dobiti), spalko in armafleks,… pa seveda denar in pasuš… nekaj cunj, za mrzle in vroče dni, brisačo, zdravila,…
No, sej ne vem, če vse tole spada notr, ker sem ravnokar vidla, da gre pravzaprav za počitnice…tukaj seveda v primeru kampiranja ne sme manjkat šotor, pa kakšen stolček in kuhalnik… če se gre v hotel, se pa itak ni treba kej prou velik pripravljat…
Lepe počitnice vam želim!
Za odhod na potovanje se pripravljam dalj časa. Večinoma si dajem na kup stvari, ki se jih spomnim tisti hip, pa jih do odhoda ne potrebujem – npr spalko, nahrbtnik, kakšna oblačila toplejša, trenirko, teniske… Ne delam nobenih seznamov, čeprav sem si že parkrat obljubila, pa mi ni nikoli zneslo. Pa vseeno nisem še pozabila nobene pomembne stvari. Najbolj pomembno pa je denar, potni list, kakšna kopija potnega lista, popotno lekarno. Ko dohajam si tudi spakiram tako, da imam v ročni prtljagi en komplet oblačil za primer, da na letališču zaman čakam svojo prtljago… To se mi na srečo še ni zgodilo, nikoli pa ne veš…
Lep dan vsem
Irena
Ponavadi si pričnem pripravljati stvari en dan pred odhodom, posebnih seznamov nimam, saj vem kaj potrebujem, sicer sem pa po naravi tak, da mi je stvar ki sem jo pozabil doma pa bi jo mogoče potreboval, prej spodbuda da se znajdem, kot pa ovira (dobro če bi pozabil fotoaparat je to nekaj drugega, pač ne znam tako dobro risati). Potujem z običajno prtljago, obvezen pa je švicarski nož 🙂
Všeč pa mi je ta predlog, da vzameš ena oblačila v osebno prtljago, se nikoli ne ve. Zadnje čase razmišljam da bi si dal na majico natisniti
I COME FROM SLOVENIA
NOT FROM SLOVAKIA
Uživajte, Klemen
Imava en spisek v excelu. Ta spisek sva začela delati kakšen mesec pred odhodom na pot in ga vsak dan sproti dopolnjevala, ko sva se kaj spomnila. Ugotovila sva, da je zdaj dokaj izpopolnjen (oblačila, obutev, nožek, manikirca, higiena, po potrebi kakšna vrvica, prva pomoč, fotič, baterije,…).
Pakirava en dan prej, in sicer ponavadi vse naloživa na posteljo in potem po možnosti še kaj zreducirava, če se nama zdi preveč. To je to….
Odvisno kam grem pa za koliko casa…sm se pa ze malo zverzirala da ne vlecem vec tok stvari s sabo 🙂 sm se navadla delat kupcke ko pakiram..res nujne stvari (potni list, denar, drugi sokumenti, zdravila..) na en kup..pol pa obleke na drug kup..vedno vzamem tud kksno ful toplo stvar – mi je ze dostkrat prov prsla pa cetud sm sla v bolj tople kraje 🙂
No pol k si pa tko nastimam stvari je pa hitro spakiran…aja pa tko ene par dni pred potovanjem hitr pregledam garderobo da vidm kaj je za oprat al pa ce mi kej nujnega manjka.
Forum je zaprt za komentiranje.