Najdi forum

eolski otoki

Pozdravljeni,

bi kakršnekoli informacije na to temo… sploh me zanima, ali je možno priti z avtom na eolske otoke, ali so trajekti samo za pešce in kolesarje – ali obstaja trajektna povezava z Napolijem.

Hvala in lp!

viv

P.S.: Vito, daj se mi prosim oglasi na mail če si kje okrog…

Na vseh sedem otokov lahko pritovoriš tudi avto, vendar ti bo zares prav prišel le na Lipariju in Salini, delno tudi na Vulcanu in Filicudiju. Na Stromboliju, Panarei in Alicudiju ga pa lahko edino parkiraš kje v bližini pomola.

Trajekt iz Neaplja čez otoke v Milazzo vozi dvakrat tedensko (mislim, da ob torkih in petkih zvečer iz Neaplja, ob ponedeljkih in četrtkih pa nazaj), možno je, da poleti dodajo še kakšno vožnjo. Med Milazzom in otoki so vožnje pogostejše. Za natančnejši vozni red trajektov in gliserjev poglej na Siremarovo stran. Če se odločiš pustiti avto v Milazzu in greste na otoke peš, pridejo v poštev tudi Snavovi gliserji in izredno počasen MGI-jev tovorni trajekt Filomena Matacena.

Če se vreme pokvari, se lahko zgodi, da trajekt na katerem od otokov ne pristane, predvsem tam, kjer so pristanišča bolj izpostavljena vetru (Stromboli, Panarea, Alicudi). Enkrat se je zgodilo, da smo hoteli na Stromboliju vstopiti na trajekti, ki je prišel iz Neaplja in nadaljeval vožnjo proti Milazzu. Bil je že privezan in je spuščal most, ko ga je močan veter odtrgal od pomola. Nekajkrat je še poskusil pripeljati nazaj, vendar je bil veter močnejši od njegovih motorjev.

Več podrobnosti pa zveš v nedeljo…

ojla!
Mene tudi zanima vse glede Eolskih otokov. Šla bi na Vulcano in Stromboli. Je tam kaj kampov ali lahko prespiš kar kje zunaj na plaži ipd? Je torej bolje, da avto pustiš na Siciliji ?
Je že kdo šel gledat vulkan na stromboliju ponoči? Cena, kje dobiš vodiča, kje sploh prespiš če si brez avtomobila ….
Vem veliko vprašanj :)))
Na sicilijo se odpravljam čez teden dni. :))

Pred kar nekaj leti se je dalo na Stromboli priti tudi brez vodiča. Spali pa smo v nekakšnih prostorčkih, ki so bili malo ograjeni s kamenjem. Res zanimiva izkušnja. Toplo priporočam.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close