Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Nasveti in izkušnje pri potovanju po južni obali Španije

Nasveti in izkušnje pri potovanju po južni obali Španije

Zdravo vsem!

V juliju se odpravljam na 12-dnevno potovanje po Španiji. Moja okvirna relacija bo: Madrid – Cordoba – Seville – Malaga – Cartagena – Alicante – Valencia – (Castellon de la Plana) – (Tarragona) – Barcelona (od tu grem domov).

Če je kdo bil v katerem od teh mest:
– kakšne izkušnje ima
– kaj je dobro videti
– kaj je bolje izpustiti
– kako je s prenočišči (v poštev pridejo hostli in najcenejše variante)
– kako je s transporti iz kraja v kraj (baje se v Španiji še najbolj splača avtobus za prevoz iz kraja v kraj, ker vlak je relativno drag, velika gneča, z euro dominom pa ne prišparaš veliko)
– kakšne so kaj razdalje med kraji

Če je kdo že potoval po Španiji – ali sem si zastavila predolgo pot za 12 dni (od tega mislim biti 2-3 dni v Madridu in 1-2 dni v Barceloni)?

Prav mi bodo prišle kakršne koli informacije.

Hvaležna bom za kakršne koli informacije.

Urša

Tocno danes okoli 17:00 se odpravljam na podobno pot sicer za 17 dni pa vendar. Ko pridem nazaj me spomni ali pa mi pisi mail pa ti bom povedal kar bos hotela zvedeti.

Kako sem jaz planiral pot, v oklepaju so dnevi :

Madrid (2) – Toledo (1) – Cordoba (1) – Sevilla (2) – Granada (1) – Alicante (6) – Valencia (1) – Perpignan (1) – Monaco (1)

Sel bom pa z lastnim avtom…
No v glavnem ko se vrnem ce te bo se interesiralo ti lahko povem kaj o zgoraj nastetih mestih …

Ursa jast sem bil v Barceloni pred leti in to z avtom,spal sem po raznih majhnih kampih ,ker so lastniki veliko bolj dovzetni do mladih popotnikou.V Barci pa si poskusi ogledati cim vec,ker je cisto druga kultura bivanja,…,zato nic bat.Poskusi dobit kako info tocko in to velja za vse kraje.Madrid je poezija poleti kot pozimi,za prenocisca ne vem ker sem spal pri x punci ,za videt GALERIJE in nocno zivljenje(so cisto nori-ljubim jih).V Madridu uporabi metro,ker so avtobusi noro dragi napram metroju.Karte so enake stem,da so za bus enkratne,za metro pa veckratne.Povezava med kraji in mesti pa je res avtobus. Pa srecno!!! p.s. to je bilo l. 1999(Madrid) l.1992,1997(Barcelona,TOLEDO-nujno,Madrid)

Meni se zdi 12 dni kar mal malo, glede na to, kaj vse bi rada videla :o)
Jaz sem sicer potovala z avtom do Granade in nazaj in za to pot porabila 1 mesec. Najprej sem se ustavila v Barceloni, kjer nisem nameravala ostati tako dolgo, ampak ker je Barcelona ful lepa, sem namesto 2 dni ostala 6 dni. Malo ven iz Barcelone je en kamp ob morju v predmestju El Masnou, ki je dokaj poceni (5 evrov na osebo, 5 evrov na sotor), povezava s centrom je zelo dobra s primestnimi vlaki, saj si v 30 minutah v centru Barcelone. V samem centru Barcelone imas pa na La Rambli en velik hostel Ramblas 42-New Hostel ( 20 evrov na noc – odvisno od zasedenosti). Na poti na jug sem se ustavila v mestu Valencija (ful lepo mesto), splaca se videt center in probat njihovo paello, saj od tam prihaja. V Valenciji je tudi ful nor muzej (jaz si ga nisem uspela ogledat, ampak baje je fenomenalen… in drag.). Alicante je zelo turisticen (ful ima hotelov ob obali), sem hitro pobrisala dalje. Almerija se mi je zelo dopadla, sam se pa kar ustrasis plastike (rastlinjaki, kjer gojijo poleti in pozimi zelenjavo in sadje). Tam sem ostala presenetljivih 5 dni. Granada je velicastna. Tudi zelo turisticna. Seveda se splaca videt Alhambro, utrdba iz casa mavrov. Malo me je razocaral en hostel, ki je bil ful drag, dodatno pa se zato, ker nisem bila vclanjena v Hostel International. Malo ven iz Granade je en lep, majhen kamp z bazenom (aja, skoraj vsi kampi v Spaniji imajo bazene in je ful fajn se it malo ohladit tja!) in ima tudi kar v redu povezavo z mestnim avtobusom. Vmes sem se pa seveda ustavljala na plazah in iskala v bliznjih mestecih prenocisca ali pa kampe (San Jose, Amerimar, Sitges). Nazaj grede sem se pa ustavila se v Figeresu (tukaj je odstekan Dalijev muzej) in Gironi (zelo lepo manjse mesto z zidovjem, spanci ji pravijo spanske benetke). Ce ti uspe, si pojdi pogledat se ene ful nore gore blizu Barcelone, Monserrat.
Upam, da ti bodo kej koristile informacije.
Lp, Mojca

No tako pa sem nazaj ;).
Kot sem dejal sem bil na potepanju po spaniji in ti lahko kaj vec povem.

Prvo Sevilla je meni najlepse mesto v evropi tako na kratko. Bil sem pa kar precej okoli …
Obvezno ko bos v sevilla si mores ogledat flamenco v tablao El Gallo je poceni *(25 EUR na osebo)
v primerjavi z drugimi je pa nekaj res cudovitega. Ze samo za to se splaca it v andaluzijo.

Drugace pa na kratko :

Madrid – tudi ce ne gres … sicer je mesto urbanisticno precej lepo urejene ker je novo (nima niti 500 let) tako da so siroke avenije in precej parkov (glavni park je ogromen) in kopij arhitekture iz drugih mest. Raje se ustavi v Toledu, ki je bil kar precej lep prestolnica spanije in je staro srednjevesko mesto kar prijetne ulice za sprehode.

Ovezno se ustavis med potjo od Madrida do Cordobe v Consuerga manjse mesto blizu Madridejos-a, kjer so mlini na veter ki so Servantesa navdihnili za Don Kihota. Splaca se pogledat.

Cordoba je res lepa, obvezno si oglej Mezquito, stari del se da lepo prepesacit ulice so izredno zanimive. Pred Alcazarjem je lep park. Zloglasna ulica calle de los flores ni nic posebnega v primerjavi z drugimi ulicami.

Sevilla krasna, obvezno si oglej muzej v plaza de toros, ki je najstarejsa arena za bikoborbe v spaniji. Nujen je tudi ogled alcazarja, kjer so izredno lepi parki in sobane. Lahko si ogledas tudi katedralo z giraldo kjer imas lep razgled nad mestom. Ce se sprehajas ob reki prides do Torre de Oro, ki je tudi zanimiva. Pes sprehod po starem delu mesta v cetrti Santa Cruz je tudi nujen.
Obvezen je tudi ogled parka Maria de Luisa. Kot sem ze dejal ne smes zamuditi Flamenco …

Moj nasvet :

Zlasti ti bom odsvetoval kar si vse nacrtovala ob obali ker je vecinoma brez-veze. Bil sem na relaciji
Cartagena-Alicante-Valencia in je vse eno in isto … vecinoma so sami bloki tik ob plazi, ki je dolga in pescena z non-stop valovi …
Bil sem tocno v Cartagena-Los Alcazares-Torrevieja-Guardamar-SantaPola-Alicante in je vse povsod enako bloki ob morju ! Sicer ima mesto kaksno staro jedro z ostanki kakega obzidja ali grada ampak tega se lahko nagledas ze prej in ti bo potem to brez veze vsaj meni je tako bilo.
Raje si oglej se kaksno mesto v notranjosti recimo Granado, sam sem bil tudi v Tabernas kjer
je filemski set v katerem so snemali kar precej teh spaghetti western in je blo kar zanimivo.

Drugace pa si lahko moje slike od potovanja ogledas tudi na tem portalu. Poglej Spanija in potem bos nasla podalbume v katerih so mesta o katerih ti pravim. Spustil sem samo kar sem bil na morju ker imam od tam vecinoma pocitniske slike in ker ni bilo nic takega fascinantnega … ceprav je Elche kar zanimivo mesto z preko 300.000 palmami ki so jih baje posadili Kartezani.

No ce zelis kaj posebnega izvedeti pa vprasaj.

refosk,sem kar malo nostalgicen postal,se posebno po Madridu.Super fotke!!!

ziv Ales

Hvala.

Jaz tudi upam da se bom kmalu vrnil, ker 100% vem da se bom. Samo trenutno imam druge destinacije se za si pogledat …

LP

Ce bo vse po sreci,bom uletel se letos pozimi,bom se vidu.

ziv Ales

Oj!

Tudi sama se naslednji vikend s svojim dragim odpravljam z avtomobilom po jugu Francije do Španije. Potepala se bova kakih 10 dni po Kataloniji.

Zadnje čase pa poslušam samo o krajah avtomobilov, prtljage iz avtomobila ali hotela, tako da sem že skoraj izgubila voljo do potovanja – pa končno imam avtomobil s klimo!!!

Kako je s tem?
Refošk kje si puščal avtomobil, prtljago, kje si spal in koliko soldov je treba pripraviti za kakih 12 dni potepa?

hvala za info pa lepo poletje vsem.

Pozdrav,

jaz sicer nisem potoval po vseh teh krajih, ampak samo po juznem delu Coste del sol. Potoval sem iz Malage do Gibraltarja oz. Algericas, kjer sem z ladjo potoval pot naprej v Morocco.

Malaga se ti res splaca pogledat, je zelo lepo in urejeno mesto, pregledno, najznamenitejse stvari so CAstillo del Gibralfaro (grad nad mestom – trdnjava), Picassov muzej ( ja ja, pikaso je bil po rodu iz malage), Rimski teater, Arena za bikoborbe…

🙂 Ce bos potrebovala kakrsnekoli informacije glede prenocisca, ti lahko priporocam res lepo sobo za 20 Eurov /noc. Po samem mestu vozijo mestni avtobusi za drobiz, sam center pa lahko pes prehodis brez problema.

Drug lep cilj na tej etapi je Gibraltar. Ce bo le mogoce, probaj prespati na spanski strani v La linei, ker so hoteli sigurno za polovico cenejsi, ce ne se vec. Gibraltar je drag kot Anglija, ampak vreden ogleda. Ker sem bil jaz tam januarja, je bil Cablle car (vlecnica na hrib) zaprta, in tako smo mogli iti gor s posebnimi mini busi, kar je po nepotrebnem podrazilo zadevo.

Costa del Sol je zelo lep del Spanije, imas moznost videt zelo dosti starih stvari, imas moznost polezavati na plazi, moznost vecer iti kam ven.

Cene so priblizno enake slovenskim.

Ce te konkretno se kaj zanima mi lahko mailas na rubio_sanchez@yahoo.com

l.p.

kjames

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close