Viza ZDA
ko bos zrihtal zadevo kako ostati v ameriki vec kot tri mesece brez, da bi te ko naslednjic prestopis mejo poslali nazaj domov mi sporoci. jaz sem trunutno tudi za 90 dni v ameriki (washington d.c) in bi rada zadevo podaljsala za nedolocen cas.
pri meni je tezava v tem, da sem bila enkra tu z vizo za eno leto in sedaj ko vidijo moj potni list mi na imigraciji povzrocajo strasne glavobole ko mi stalno ponavljajo da mi je viza pretekla kljub temu, da jim povem, da prihajam v zda za 90 dni za kar ne potrebujem vize. poznam veliko primerov, ko so punce, ki so imele enako vizo kot jaz sle z naslednjim letalom nazaj domov.
to kar drugi pisejo, da gres samo v drugo drzavo in si spet lahko v zda za 90 dni brez vize sem tudi jaz slisala. meni so rekli naj grem samo v kanado in nazaj in bo v redu ne vem zakaj bi moral iti ravno v srednjo ameriko???????????
Pozdrav,
Ce gres v Canado ali Mexico, velja to za amerikance, kot da nisi prestopil meje. Zato tudi,ko potujes v Canado za par dni in se potem vracas nazaj v ZDA, ne dobis ponovno nobenega stemplja v potni list.
Comprende? Najblizja drzava ti je najverjetneje Guatemala 🙂
NO ja slisi se smesno, ampak je tak. Predlagam, da si zrihtas v SLO vizo za tak dolgo, kot mislis tam bit.
Lani sem skupaj potoval po JV aziji in enak stos sta imeli v ZDA 2 japonski kolegici. Japonska je tudi clanica visa waiwer programa in za obiske daljse kot 90 dni, sta potrebovali vizo. Kljub temu, da sta bile pozneje se veliko krat v ZDA, nista imeli na meji nikoli problemov.
To, da so sli eni z naslednim avionom domov, to je bedarija. Ne vem, kak plitvi mora bit clovek, da kaj takega sam sebi dopusti. Ce se ze ne mores zmenit z clovekom na immigration, potem pac zahtevaj njegovega sefa; za vsak slucaj si sprihtaj in s sabo vzami iz njihove internet vladne strani, katere drzave so clanice visa waiwer programa (do 90 dni brez vize) in potem bo stvar jasna. Ce pa na immigration pac stojic pa cepeces, te mogoce resno lahko kaj takega doleti… no ja..
l.p.
Forum je zaprt za komentiranje.