Najdi forum

Maroko :)

Ciao! Vprašanje za vse, ki ste že bili v Maroku. Kaj vam je bilo najbolj všeč? Kam bi šli, če bi imeli samo en teden časa? (V Maroko pridemo iz Španije)

Živ!

Če boste prišli v Tangier, se tam ne zaustavljajte in pojdite takoj do kraja Chefchaouen (upam, da sem napisala prav), naslednji dan pa do Fesa. Tam bodite par dni, ker je ful stvari za vidt, pol pejte pa še do glavnega mesta Rabat.

Upam, da boste čimbolj užival!!!

Brigita

Predlagan krog je veliko premajhen. Nujno v južno prestolnico Maroka Marakeš. Pa v Essaouiro na obalo, pa v puščavo. Fes je res zanimiv vendar ni smiselno v njemu ostati več kot dva dni.

Marakeš in sipine Erg Chebbi (Merzouga)

Marakes, Fes obvezno, jaz sem bil tam marca, idealno vreme in zelo poceni.
Če te še kaj zanima pa se javi na email

marklju@yahoo.com

ali pa tukaj, ajde

En teden je jako malo, zato ta čas izkoristi v Fesu in Marakešu.

oj!

ja jest tud mislm, da je bolš da vidiš “samo” 3 mesta, pa da začutite mal, kako dihajo tm, kot pa da vse obletate, v resnici pa ne vidite nič!

Upam, da se boste mel fajn kjer koli že boste!

Brigita

Prejsn mesc smo se sterje studentje (beri friki) vrnil iz Maroka…

Naredi krog (predlagam v smeri uringa kazalca okoli atlasa – cez atlas, da ce ti zmanjka casa je to na atlantski obali-dolgcas).

Je pa precej penzionisticno…ogromno francoskih penzionerjev z avtodomi in angleskih karavan z offroadi…pride se pa povsod z Golfom:)

Tukej je kratek filmcek, kaj se da nardit v 2 tednih v maroku, ce zelis od potovanja v precej turisticno destinacijo kaj vec…

http://www2.arnes.si/~gbobna/manaroko/maroko1_final2-small.wmv

LP in uzivaj, Luka.

dober si tole zreziru 🙂 se bol si me navdusu za maroko..

obvezno v the Todra Gorge……ce te zanima nekomercialnost in ful lepa narava poleg tega do slapov, k so spektakularni in to v dades gorge…vse je ob vznožju atlasa……zlo good 😉

Todra in slapovi dades so res lepi, čeprav bi težko govorili o nekomercialnosti teh dveh območij. Turistov in popotnikov je ogromno razen v zimskih mesecih. Najbolj divji predeli Maroka so na jugu (juzno od Agadirja ) in v gorah na severo vzhodu ob alžirski meji.

lp

ozbej

alo

cao =) naju zanima se par stvari, sej vem da je ze ful napisanga pa vseen…

a definitivno se ti splaca z avtom? recimo za primer – rajsi z InterRailom al Peugeot307 diesel? pa kako priblizno iz Slo do Giblartarja poteka pot? kako se cim bolje izmaknit dragim cestninam oz sej veste – cim manj zapravit? in ce ste sli z avtom (po moznosti ne bencinarjem) kolk ste dal za pot?
obstaja pa se ena bojazen in sicer nebi rade videle, da nama ukradejo avto =) kolk je kar se tega tice nevarno? puscanje avta pred hostli/hoteli oz kako je na odrocnih krajih s kampiranjem?

za vse odgovore ze vnaprej hvala,

Petra&Ursa

Cestnin do Gibraltarja je 150 evrov: gres pa na Cremono, Genovo, po francoski obali do španske meje, potem pa Barcelona, Valencia, Granada, Gibraltar. Nazaj nismo sli po avtocestah in vozili dva dni dol pa en dan. Stroski v treh so nas prisli za 8000 km, trajekt, in vse cestnine 50 jurjev po osebi. Ce gres cez centralno spanijo se lahko ognes cestninam. Cekiraj Michelin.com. Vzemite si vec casa in potem postane pot poceni.

Veliko ljudi leti s poceni prevozniki v spanijo in gredo potem z vlakom do gibraltarja.

Trajekt stane za avto in dve osebi okrog 220 evrov povratna.

Avto je v Maroku varen, ce ga ob prenocevanjih v hotelih pustite na varovanih parkiriscih po 2 evra na noc. Prednost avta v Maroku je v tem, da lahko veliko vec vidis v krajsem casu.

lp

Ozbej

Sun je spraševal po enem tednu Maroka iz Španije grede, tako da so variante, kakršno predlaga Ožbej, sicer prav fine, ampak predolge. Todra podobno, se bojim. Nemara bi bilo najbrž res najbolj smiselno Fez in Merzouga, če še niste bili v puščavi. Še bolj smiselno iti za dalj časa in spustiti kaj v Španiji ;-))… Essaouira je izven sezone fina, poleti pa bo hud turizem. Med Marakešom in Fezom se je težko odločit, ampak jaz bi se za Fez (mesto samo je zelo fino, Džema el Fna v Marakešu je pa vse bolj turistična atrakcija).

Hja, karkoli bo v redu, samo ne prehitro…

Hvala vsem za odgovore in koristne nasvete. Smo se pa odlocili, da gremo samo v Maroko, za dlje casa. Lahko priporocite se kak ql hotel oz. prenocisce v razlicnih mestih? P.

V Marakešu Hotel Ali na trgu Djema el fna. Na odlicni lokaciji, cist, s terase na vrhu hotela pogled na trg, internet v hotelu.

lp

Zdravo!

Precej je bilo ze napisanega, vseeno me zanimata se dve lokaciji, ce je kdo obiskal in ima kaj pametnega za dodat od tam:
– Chefchaouen
– Volubilis

LP

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close