Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice ODPOVED-TURČIJA

ODPOVED-TURČIJA

Prosim, če mi lahko kdo svetuje, kaj lahko naredim. Za danes smo imeli planiran odhod v Turčijo, pa nam je agencija to v petek odpovedala. Katere stroške mi mora agencija povrniti ( če sploh katere ).
A se lahko javi še kdo, ki je na istem.
Hvala vsem in lep pozdrav
Ela

Za katero agencijo pa gre?
Drugače pa imaš v pogodbi napisane pogoje odpovedi.Tam piše, da ti morajo povrniti celoten znesek, če ne odpovejo vsaj 5 dni pred odhodom, pa še takrat morajo utemeljiti razloge za odpoved.

Kaksen pa je razlog odpovedi?
Vrniti ti morajo ves denar vključno s stroški ki si jih imela (viza)
Katera agencija?

Odpovedali so mi 36 ur pred odhodom. Razlog naj bi bila odpoved večjega števila potnikov in s tem tudi premajhno število potnikov za letalo.
Problem je samo v temu, da imam tempiran dopust od danes točno štirinajst dni, ker moram biti obvezno 18.7. nazaj v službi ( imam pač tako službo ).
Vic je v tem, da sem dobila pet dni pred odhodom obvestilo agencije o letu, kont. osebi ipd.
Če želim iti sedaj na dopust, moram počakati, da se moji sodelavci s katerimi se menjam zvrstijo in vrnejo nazaj. Jaz grem lahko tako na dopust le v glavni sezoni, kar moj dopust podraži za najmanj 30%.
Kdo je bil organizator potovanja sporočim jutri, ko imam najavljen pogovor. Moram pa reči, da se je posrednik ( agencija, kjer sem vse zadeve urejala) včeraj trudila sigurno štiri ure, da bi me spravili na katerokoli letalo in tudi drugo destinacijo, pa jim žal to ni uspelo.Vse zasedeno.
Živcev nisem izgubila. Denar bom dobila nazaj, odškodnino pa bom od odgovornega zagotovo izterjala, tako ali drugače.
Vam pa sporočim kako se je zadeva odvijala naprej.
LP

če imaš vizo sigurno ni problema priti v Turčijo
Poglej organizatorje iz Avstrije – Delphin, Nazar, Gulet, Tui Neckermann….

Ta odpoved je pa res za lase privlečena?
Res ne veš kdo je organizator, na obvestilu o odhodu ti piše.
Se začne na P.?

Na agenciji mora narediti dve rezervaciji:
eno za hotel
eno za letalo

V tvojem primeru so verjetno pozabili na rezervacijo letalske karte.

napisal:

> Prosim, če mi lahko kdo svetuje, kaj lahko naredim. Za danes
> smo imeli planiran odhod v Turčijo, pa nam je agencija to v
> petek odpovedala. Katere stroške mi mora agencija povrniti ( če
> sploh katere ).
> A se lahko javi še kdo, ki je na istem.
> Hvala vsem in lep pozdrav
> Ela

Agencija naredi ENO rezervacijo v kateri je vključeno:
– letalska karta
– transferji od/do letališče
– hotel

to imenujemo pavšalno potovanje.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close