Črna Gora – Ilirika
Pozdrav vsem skupaj.
z možem nameravava julija za 7 dni odpotovati (z busom) v Črno Goro preko agencije Ilirika v hotel Sirena Marta. Zanima me, če ima kdo izkušnje s to agencijo oz. s tem hotelom, koliko časa traja vožnja do Sutomora, kako je urejen hotel, hrana, hotelsko osebje … in ali si je možno izposoditi kolesa, skuterje.
Hvala za odgovor in lep sončen dan vsem skupaj,
Ely
Sutomore……
Za mene eden od boljših dopustov, za ženo pa nočna mora, ki jo bo preganjala do smrti.
V glavnem, za tistem, ki so navajeni hrvaške, je sutomore mali šok. Vse je nekako divje, kaotično.
Rib v sutomoru ne boste jedli, imaš pa ob celi promenadi leskovačke specialitete z roštilja in trgovinice s piratskimi cedeji in krpicami. Predvsem hrana, pa tudi pijača, je za naše razmere zelo poceni.
Ker je Sutomore dnevna izletnška sestinacija Podgoričanov, saj imajo povezavo z vlakom, je gneča velika, a je denimo v Budvi precej huje.
V samem mestu se ne dogaja nič, razen kafičev, kjer je precej žive glazbe in diskača, zaradi katerega se ne spi do srede noči. Resno, nočni hrup je prav neverjeten in še nedoživet (razen v Budvi).
Koles ali skuterjev si tam ne boš sposodila (vsaj lani ne). Tudi teniških igrišč ni.
Plaža je načeloma plačljiva, a v praksi ni čisto tako.
Navadenega hotela se ne spomnim, verjetno je to kakšen manjši privatni. Tisti, ki jih poznam (nikšič, Sozina, Koralji), so pa bolj ubogi.
Plaža je lepa (droben pesek/mivka), jo čistijo, saj je načeloma plačljiva. Za 1 EUR se lahko s te plaže z eno od kopice desantnih ladij odpelješ na Barsko mestno plažo, ki je prodnata in v senci.
Z vlakom greš lahko na izlet v podgorico.
Glede na razdaljo (800 km) si lahko predstavljaš, koliko traja vožnja.
V glavnem, malo drugačen dopust, kot sem jih bil vajen.
Z agencijo imam osebno kar dobre izkušnje iz preteklosti. Po moje so preveliki, da bi se zajebavali. Je pa tako, za malo denarja malo muzike.
Zadnja sprememba (29-06-05 07:56)
Forum je zaprt za komentiranje.