Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Reykjavik, Islandija

Reykjavik, Islandija

Pozdravljeni.

Je že kdo bil tam?
Kako najceneje priti do tja? Kakšne so kaj povezave z letali (low fare), kako je z ladijskim prevozom?

Lp,
Nikola.

Zdravo!

Meni na žalost ni uspelo priti na Islandijo, sem pa šla na Ferske otoke, ki so na pol poti. Potovanje tja traja z ladjo dan in pol, nato pa potnike za Islandijo ladja zloži na Ferskih otokih ter odpluje na Norveško po potnike (ker je ladijska družba ferska, tako pripomorejo k turizmu na otokih). Potniki čakajo na Ferskih otokih malo manj kot dva dni, nato pa se vkrcajo na ladjo ter potujejo še slaba dva dneva do Islandije. Še nasvet – če se odpravljaš z ladjo, je ob izkrcanju na Ferskih otokih zelo strog carinski pregled, tako da pazi, kaj jemlješ s seboj.

Prijetno potovanje!!!

Najceneje je do Londona , potem pa naprej z Iceland Express-om.
Poglej to stran :

Eden in edini trajekt vozi enkrat na teden in sicer samo poleti vsak četrtek (tako je bilo pred leti). Kako je danes pa preveri na domači strani tega trajekta
Za prevoz z letali pa ne vem. Midva sva šla z avtom tja. In takrat je to bilo dosti ceneje avto na trajekt, kot pa z letalom tja in tam najeti avto. Moraš vedti, da je tam rent a car neprimerljivo dražji kot na celini. Če pa hočeš kaj videti, pa potrebuješ avto. Samo pot okoli Islandije (cesta 1) je dolga 4.000 km. Za manj kot 14 dni se pa ti sploh ne splača iti. Nama je pot iz LJ in nazaja vzelo 23 dni in vsi stroški (bencin, prevoz, hrana, prenočišče…) za te dni so bli takratnih 2400 DEM/osebo. To je pa najmanj enkrat manj kot pa ponujajo agencije za samo teden dni in veliko manj vidiš in doživiš kot pa greš v lastni režiji..
S to ladjo Smyrill line je pa tko. Iz danske gre zvečer, na ferskih otokih se izkrcaš, prespiš dve noči v kampu, ta čas gre ladja na norveško v bergen in ko pride nazaj, grejo vsi skupaj na islandijo. Nazaj je pa obratno. Ti se pelješ direkt na dansko, tisti z norveške pa čakajo na ferskih dva dni. Takrat je čista vožnja s trajektom trajala 54 ur. Cena 2 osebi plus avto tja in nazaj cca takratnih 1500 DEM.
Na ferskih otokih nas nihče ni niti pogledal na carini ( sploh blo je ni) niti prašal, ker ferski otoki itak spadajo pod Dansko. Na islandiji ob izkrcanju pa smo samo prtljažnik odprli in je bil zelo prijazen nasmejan carinik. (čeprav smo imeli s seboj prepovedane stvari kot so žgane pijače, salama..) To je pa bilo vse kar smo imeli opravka z uradnimi osebami na tej poti.

Hvala. Pravzaprav bi si ogledal le Reykjavik. Grem namreč na eno nogometno tekmo (kvalifikacije za SP, Islandija – Hrvaška), pa me zanima najcenejša varijanta do tja. Bil bi pa en teden tam..

Če ne misliš potovati okrog po Islandiji, bo res najceneje kar z Iceland Expressom preko Londona.

Poleg tekme in samega Rejkjavika si v tem tednu lahko ogledaš še kaj v bližnji okolici. Na primer slapove Gulfoss, gejzir, tektonsko prelomnico med evropsko in ameriško ploščo pri Thingvelirju, lahko se namočiš v vroči termalni vodi, ki jo pred tem že malo ohladijo v elektrarni (Blue Lagoon), obalni Grindavik…
Vsi ti kraji imajo redne dnevne avtobusne zveze z Rejkjavikom.

pejt rajš v kebenhavn na dansko, če že moraš v skandinavijo. KOBENHAVN akcija pri adrii airways! http://www.adria.si

Poglej na
http://www.odklop.com/
poglej pod Severna Evropa…

Pred leti sem eno zelo ugodno karto za Rejkjavik dobil v Oslu. Menda so mi priznali celo en nepripadajoč študentski popust, karta pa je bila stand by. Natančne cene se ne spomnim več, ampak povratna letalska vozovnica je bila tako ugodna, da me je odvrnila od nadaljevanja poti z interrailom proti Nordkapu.
Ne verjamem, da bi se ti samo zaradi tega splačalo riniti na Norveško. Lahko se pa pozanimaš, kako je z Icelandairovimi poleti iz Luksemburga.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close